1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiesitkö mitä tietoja Windows käyttäjistään kerää?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 03.03.2022.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,700
  Kiitokset:
  1,129
  Pisteet:
  243
  Nykyiset Windows-käyttöjärjestelmät keräävä käsittämättömän paljon tietoja paitsi käyttäjän koneesta myös siitä, mitä koneella tehdään, millä sivuilla käydään ja mitä hakuja tehdään yms. Juttujani aikaisemmin lukeneet ovat varmasti huomanneet, että olen jossain määrin vainoharhainen asian suhteen, ja se johtuu siitä, että missään ei kerrota, mitä tietoja kerätään ja mitä tiedolla tehdään sitten kun se on lähetetty Microsoftin palvelimille.

  On täysin paikallaan ja kaikkien etu, että Microsoft kerää teknistä tietoa laitekokoonpanoista ja kohdatuista ongelmista, jotta Windowsia voidaan viritellä toimimaan luotettavammin kaikilla koneilla. Noiden pakollisten diagnostiikkatietojen lähettämistä ei edes voi estää. Dataa kerätään kuitenkin paljon muustakin, ellei käyttäjä ole sitä erikseen estänyt. Eikä eston toimivuudestakaan voi olla varma, sillä mistään ei näe, mitä dataa Microsoftin palvelimille lähetetään.

  Tämä tuli taas mieleen, kun törmäsin ohjelmaan, jolla kaiken tarpeettoman tiedonkeruun voisi estää. En tiedä, kuinka luotettava sen yhteydessä esitetty luettelo kerätystä datasta on, mutta hämmästyttävä se ainakin on.
  Windows 11 Privacy Tool | Free Download (softorbits.net)

  Tarkoitukseni ei ole missään tapauksessa markkinoida tai suositella em. ohjelmaa enkä aio itsekään sitä kokeilla. Tarkoitus oli vain tuoda esiin tuohon koottu lista siitä, mitä kaikkea tietoa tietokoneeltasi voidaan kerätä ja varmaan ainakin osittain tietämättäsi lähettää myös Microsoftille.
   
  Xucoatl kiitti tästä.
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  6,050
  Kiitokset:
  1,101
  Pisteet:
  223
  Toi "keylogger" on mielenkiintoinen. Millähän ne tietää lähettääkö windows kaiken krjoitetun.

  Se on näköjään helppo ottaa pois käytöstä. Windows 10.
  https://mspoweruser.com/how-to-disa...r-with-the-windows-10-spring-creators-update/

  Windows 11 ei näytä olevan diagnostiikka ja palautusosiossa mitään käytössä. Ellen sitten ole ottanut pois käytösä jotain tietojen keräilyä. Yleensä kyllä teen asennuksen ihan oletusasetuksilla.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2022

Jaa tämä sivu