1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedostojen palauttaminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi majuri92 21.03.2015.

 1. majuri92

  majuri92 Regular member

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  339
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Terve,

  Vähän hakusessa että mihin tämä keskustelu kuuluu mutta tarvitsisin apuja.

  Eli mulla oli kahdessa kovossa sama kansio missä on kaikki tärkeet kuvat, tekstit, taulukot yms. Mitkä on tärkeitä ja yritän pitää ne aina tallessa.

  No kovo 1 on vittuillu jo hetken aikaa jäädyttämällä koneen tai aiheuttamalla blue screenin. Tarkoitus oli päästä tuosta kovosta eroon joten rupesin siirtämään tiedostoja toiselle kovolle. Kone rupesi siirtämään ilman ongelmia.
  Noin puolessa välissä päättelin että kyllä tuohon kovoon voi luottaa että se siirtää tarvitut tiedostot ja otin kovon numero 2 missä on kopiot kaikesta tärkeestä ja rupesin sitä siivoomaan ja asentamaan eri koneeseen. Eli kovo 2 nyt formatoituna ja windows päällä.

  No sitte nakkasin pöydälle ruuvimeisselin ja se osui juuri tuohon kovoon mistä olin siirtämässä tiedostoja. Hetken kuuntelin että mitä tapahtuu ja kovosta kuului vaan naks....naks....naks... Katsoin koneelle niin tiedonsiirto pysähtynyt ja kohta tuli errorit että polkua ei löydy etc... Ja kovo hävisi koneesta.

  No yrityksistä huolimatta kovoa ei löydy millään koneella eikä se tunnistu biossiin.

  Eli tiedostot jotka olivat kahdella kovalevyllä ovat nyt historiaa ?

  Ihan ensiksi koitin palauttaa tiedostot kovalevyltä johon laitoin windowsin päälle. Eikä sieltä mitään löytynyt...

  Apuja ?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Siis sulla oli tiedostot 2 kovolla joista toinen ehkä rikki? Sit poistit ne EHJÄLTÄ ja aloit kopioimaan RIKKINÄISELTÄ kovolta johon lensi ruuvari ja paskaks?? Mitä tossa ny vois tehä? Koittaa pelastaa siltä Windows koneelta softalla, jos sitä jo kokeilit, aika hiljasta.
   
 4. majuri92

  majuri92 Regular member

  Liittynyt:
  28.11.2005
  Viestejä:
  339
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jotakin hämärää tosiaan siinä kovossa oli niin ajattelin siirtää tiedostot pois siitä. Ja hyvinhän se siirsikin. Oli kiire saada se toinen kovo käyttöön niin ajattelin että jos ne tiedostot on vanhalla kovolla ja kopioin niitä juuri uudelle niin ei ne sieltä häviä. No sattumien summa ei tänään ollut hyväksi.

  En pyytänyt saarnaa vaan apua.

  Edit. Lähinnä ajatuksena oli saada vinkkejä mikä kovossa voi mennä rikki tuollaisesta kolauksesta. Piirikorti, lukupäät ?
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2015
 5. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Siinähän se onki. Piirikortti tuskin otti rankkaa osumaa mut jos se kovo oli täydessä touhussa ja samalla ruuvari iski suoraan päälle, todennäkösesti lukupäät iski levyn pintaan ja/tai kovon moottori paskaks. Varsinki jos se valmiiks oli vähän rikki. Kumpaakaan ei hirveesti kotikonstein fiksailla. Et tosi epätoivosta tulee oleen tietojen palautus ellet anna levyä jolleki firmalle joka vois kaivaa ne tiedot.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,504
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Millä sovelluksella yritit palautusta? Windowsin alle jääneet tiedostot ovat tietenkin mennyttä, mutta jos edes osa vanhoista tiedostoista jäi ylikirjoittumatta, voi niitä palauttaa esim. Recuva-nimisellä ohjelmalla. Sillä voi hakea joko kaikkia tiedostoja tai valinnan mukaan esim. kuvia, tekstiä jne. Palautus onnistuu levyn formatoinnista huolimatta muutoin kuin ylikirjoitettujen tiedostojen osalta.

  Rikkoontuneella kovalevyllä olevien tiedostojen palautus siihen erikoistuneessa firmassa on tiettävästi aika kallista eli hinnat alkavat 500 euron tienoilta, jos kirjoituspää on rikkoutunut.
   
 7. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
  Viimeksi muokattu: 22.03.2015

Jaa tämä sivu