1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tiedostojen palauttaminen win10 :/

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi ninamaarit 06.05.2016.

 1. ninamaarit

  ninamaarit Newbie

  Liittynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi! Olen käyttänyt win7:ää monta vuotta Asus-läppärissä. Yli 10 vuoden ajan olen toiminut niin, että uuden läppärin ostohetkellä arvokkaat kuvat ja videot on kopioitu uuteen koneeseen. Kuvia on siis kertynyt valtava määrä.

  Win7 alkoi kevättalvella päivittyä vajaasti ja alkoi tyrkyttää win10:ä. No, yhtenä päivänä se sitten asentuikin ilman tilausta koneelleni. Olin tyytyväinen tähän kymppiin, mokkulakin tuntui toimivan nopeammin.

  Eilen kun läppäri oli auki itsekseen ja joku naamakirja-sivu auki, olikin win10 pitänyt jotain ääntä ja alkanut itsekseen asentaa oletusasetuksia. Tätä ei voinut enää peruuttaa. Kun asennus oli valmis, katosi läppäristä kaikki valokuvat,videot ja tiedostot. Onko mitään mahiksia enää palauttaa näitä arvokkaita tietoja. osa kuvista on aikoinaan teetetty paperikuviksi ja tallennettu cd-levykkeille, osa on vielä kameran muistikortillakin, mutta ei kaikki. terveisin, äiti -67
   
 2.  
 3. i7Extreme

  i7Extreme Active member

  Liittynyt:
  22.09.2011
  Viestejä:
  2,400
  Kiitokset:
  356
  Pisteet:
  93
  Ei Windows itsekseen kyllä mitään asennuksia tee. Jonkun muun on täytynyt se käynnistää. Windows tekee old Windows- kansion, C- asemaan ja Windows osioon. Siltä pitäisi löytyä omat tiedostot ym.
  Kannattaa varmuuskopioida aina ulkopuoliselle kiintolevylle kuvat yms.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2016
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,228
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  Missä ne kuvat ja videot sijaitsi?
  Kympille ei ainakaan mulla ole tullut moneen päiväään yhtään päivitystä, eli jostain muusta on kyse.
  Minkä merkkisen kameran kuvat oli?
   
 5. ninamaarit

  ninamaarit Newbie

  Liittynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei i7Extreme ja Trinity!

  Kiitos vastauksista!

  Saattaahan se olla että esikoinen oli koneella kun päivitys alkoi, itse olin ulkona... Kuvat sijaitsivat win7:n aloitusvalikon ("lopeta") kuvat-osiossa ja bluetooth-kansiossa. Kamerana on ollut Lumix dmc-fx33 sekä Nokian E-sarjalaisia, nykyään Samsung S5 mini.
   
 6. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,228
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  Anteeksi kun vastaaminen näin kestää, ollut sen verran hyvät ilmat ettei ole koneella oikein tullut oltua.

  Koita etsiä niitä kuvia windowsin haulla, niin että käytät joko niiden kuvien tunnistetta. (Itselläni esim. DSC_ ) tai sitten vain hakuun jpg tai jpeg ja jos jotain tuloksia tulee näkyviin niin klikkaat kuvaa hiiren oikealla ja valitse "Avaa tiedostosijainti"

  [​IMG]

  Sitten voit myös manuaalisti etsiä niitä esim. seuravasta paikasta. C:\Käytäjät\Oma käyttäjänimesi\ ja sen jälkeen käydä kaikki mahdolliset kohteet läpi jos ne jostain syystä on muuaalla kuin pitäisi.


  [​IMG]

  Jos ei noinkaan löydy, niin huonompi juttu.
  Jos ei löytynyt, niin katso seuraavaksi mitä järjestelmänpalautus näyttää. Mutta älä suorita sitä kuitenkaan.

  Eli klikkaa windows kuvaketta hiiren oikealla ja valitse Järjestelmä - järjestelmän suojaus - järjestelmän palauttaminen - Seuraava, nyt pitäisi aueta laatikko jossa näkyy palautuspisteitä, pistä valinta ruutuun "näytä lisää palautuspisteitä" ota joko kuvankaappaus tai kirjoita näkyvät palautuspisteet tänne. Sen jälkeen klikkaa peruuuta

  Ajatus lähinnä tuolla se että näkee mitä mahdollisesti siellä koneella on tapahtunut.

  Jos niitä kuvia ei löydy koneelta, niin täytyy turvautua johonkin tiedostojen palautusohjelmaan, ja toivoa parasta, toki osittain riippuen siitä mitä koneelle on tapahtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2016
 7. ninamaarit

  ninamaarit Newbie

  Liittynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moikka ja kiitos paljon Olen yrittänyt penkoa ja vielä varmaan penkomista riittää, mutta palautuspisteitä ei taida olla. Ei niitä ainakaan tarjoa lisää.
  Kun klikkaan järjestelmän palauttaminen, tulee vain tuo palautusaika. Pitää vielä jatkaa tutkiskelua.m
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,228
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  Valitettavasti veikkaan vahvasti että ne kuvat on menetetty.
  Onko koneella lisäksesi muita käyttäjiä?
  Olet ilmeisesti kokeillut jo jotain tiedostojen palautusohjelmaa. Josta tuo yksi palautuspiste on tullut.

  Tietämättä tarkemmin mikä on palauttanut windowsin asetukset "normaaliksi" mutta jos esimerkiksi joku on käynnistänyt windowsin palautuksen oletuksille, on kuvat tod näköisesti mennyttä. En oikein tiedä mitään muuta syytä mikä aiheuttaisi asetusten ja tideostojen häviämisen.

  Noista tiedostojen palautusohjelmista sen verran, että ilmaisilla saa jotain aikaan, mutta maksullisita löytyy tehokkaampia.
  ja viimeinen vaihtoehto on viedä liikkeseen jossa tiedostoja palutetaan, se on kuitenkin kallista touhua.

  Yksi hyvä ilmainen ohjelma tiedostojen palautukseen on recuva.
  https://www.piriform.com/recuva

  Mutta tosiaan jos on käynyt nin että windows on palutettu, eli käytännössä asennettu uudestaan, ei niitä kuvia voi palauttaa.
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,478
  Kiitokset:
  650
  Pisteet:
  173
  En halua herättää turhaa toivoa, mutta mahtaako Windowsin uudelleen asennus poistaa levyn sisältöä muualta kuin Windowsin ylikirjoittamalta osalta? Vaikka kiintolevy olisi formatoitu, pelkkä formatointi poistaa vain levyn sisältöä koskevan "kirjanpidon", mutta ei poista itse tiedostoja. Kannattaa ainakin kokeilla, ensin tuolla Recuva-ohjelmalla, löytyykö kiintolevyltä kadonneita kuvia, videoita tai muita tiedostoja. Jos löytyy, palautusta ei pidä tehdä samaiselle kiintolevylle, etteivät muut mahdollisesti palautuskelpoiset tiedostot enää ylikirjoittuisi.

  Kuten Trinity mainitsi, maksulliset palautusohjelmat ovat yleensä ilmaisia toimivampia. Jotkut maksulliset ohjelmat antavat mahdollisuuden kokeilla, löytävätkö ne palautuskelpoisia tiedostoja, ennen kuin ohjelmasta maksetaan.

  Viimeiseksi vaihtoehdoksi jää sitten joku tiedostojen palautukseen erikoistunut firma, jos tiedostojen arvo sitä vastaa.
   

Jaa tämä sivu