1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Terratec Grabster 150 MX USB-videokaappari

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kaapula 02.01.2010.

 1. kaapula

  kaapula Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin Terratec Grabster 150 MX USB-videokaapparin. Mukana tullut MAGIX -ohjelmisto on kuitenkin syvältä. Frameja tippuu lähes kokoajan ja tulee erittäin tökkivää materiaalia. Windows Movie Makerillä taas ekat 30 sekuntia onnistuu hyvin, mutta sen jälkeen kuva alkaa pätkimään, mutta ääni kuuluu normaalisti. Adobe Premiere ei edes koko usb-palikkaa tunnista.

  Saako tämän palikan kanssa mitään järkevää aikaseksi millään ohjelmalla, vai onko tämä täysi susi? Videokasetteja olisi n. 30 tunnin verran kaapattavana. Käytössä perushyvä läppäri, jolla onnistuu kyllä dv-kasettien kaappaus firewiren kautta loistavasti.

  Terratec Home Cinema -ohjelmalla pystyn katsomaan videota sulavasti, mutta nauhoitus ei tälläkään onnistu, vaan fps putoaa n. puoleen.

  Valmistajan sivut: http://www.terratec.net/en/products/Grabster_AV_150_MX_2248.html
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Itselläni on aivan äsken hankittu TerraTec Grabby eli ilmeisesti hieman halvempi versio vastaavasta laitteesta. Olen hyvin alustavasti kokeillut sitä ja mielestäni laite ja mukana tullut Magix Movies on DVD TerraTec Edition toimi moitteettomasti. Kokeilin tallentaa suoraa tv-kuvaa digiboksista ja sitten editoida ja yhdistellä leikkeitä. Lyhyissä kokeiluissa en huomannut mitään ongelmia kuvan tai äänen laadussa.

  Videokaappari käyttää DVD-formaatin MPEG-2 video-koodekkia, jota Windows Movie Maker ei tue. Äänikoodekki on MPEG-1 Audio Layer 2 ja Windowsin Movie Maker toistaa vain tuon äänen eikä ollenkaan videota. Jos Magix softalla muokattua lopputulosta ei halua polttaa DVD:lle, (kuten minä kokeilussani en halunnut,) videoprojektin voi tallentaa myös muussa video-formaatissa kuin MPEG-2 koodattuna.
   
 4. kaapula

  kaapula Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minä olen tuon ohjelman säätömahdollisuudet aikalailla kokonaan läpikäynyt, ja kyllähän sillä kuvaa ja ääntä saa kaapattua. Tuntuu vain hullulta, jos kyse on sitten siitä, että koneessani ei riittäisi tähän tehot, kun frame droppeja tulee kokoajan ja tämä aiheuttaa todella häiritsevää pätkimistä. Minkälaisilla asetuksilla olet rippaukset suorittanut?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Lähdin liikkeelle aivan oletusasetuksilla, joka oli tuo MPEG DVD-laatu. Itse asiassa en kokeilumateriaalia tallentaessani edes huomannut, että tallennuslaadullekin oli eri vaihtoehtoja. Kuten mainitsin, kokeilin tallennusta ja editointia vain hyvälaatuisella tv-kuvalla ja tässä se juju saattaa piileäkin. VHS-kasetin signaali nimittäin on parhaimmillaankin huonompilaatuista, saati sitten jos kyseessä on vielä kopioitu kasetti.

  En tiedä, onko olemassa sellaista tietokoneohjelmaa, joka osaisi poistaa VHS-signaalista pelkkää kohinaa ja näin parantaa kuvanlaatua. Jos on, sellainen on varmasti tuntuvasti kalliimpi kuin tällainen Magix. VHS-signaalia digitoitaessa törmätään siten sellaiseen ongelmaan, että kuvakohina digitoidaan ja tallennetaan samoin kuin hyötysignaali. Tämä tietysti kasvattaa prosessoitavan signaalin datamäärää ja kuormittaa turhaan konetta. Mainitsemasi frame dropit saattavat nekin johtua pelkästään VHS-materiaalista. Sellaiset drop outit, jotka analogisessa tv-kuvassa pystyttiin korjaamaan, saattavat aiheuttaa digitoinnissa selvän katkoksen. Siis saattavat, en ole vielä kokeillut kaappariani VHS-signaalilla.

  Tallennuavaihtoehtoja katsottuani uskoisin, että VHS-kuvaa tallennettaessa on parhainta valita tallennuslaaduksi MXV VHS quality. Näin siksi, että millään valinnalla kuvalaatua ei voi saada paremmaksi kuin alkuperäinen on. Luulisin myös, että jos mahdollista, noita VHS-signaalin ongelmia on pyritty ottamaan huomioon koodauksessa. Parhaimmillaan kyseessä olisi siis koodaus, joka tallentaa alkuperäisen VHS-laadun kasvattamatta tallennettavaa bittivirtaa ja tiedoston kokoa tarpeettoman suureksi. On ilmeistä, että tuossa muodossa tallennettua videota voi katsoa ja käsitellä vain Magix-ohjelmalla kunnes projekti tallennetaan videotiedostoksi tai poltetaan levylle.

  Täytyypä päästä kokeilemaan, mutta toistaiseksi VHS-kasettieni digitointi on kuin savolainen projekti: aloittamista vaille valmis.

  Tässä vielä linkki asiaa sivuavaan kirjoitukseen, vaikka se ei aivan tuore olekaan: http://koti.mbnet.fi/~conman/edit/x9korval.htm
   
 6. kaapula

  kaapula Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Näköjään tuolla MXV VHS -qualityllä tämä onnistuukin erinomaisesti. Resoluutiohan tuossa tippuu puoleen, mutta eipä sillä tässä tapauksessa ole merkitystä. Pitää ottaa selville vaan vielä, saako tuolla sitten konvertoitua nuo magixin omat videomuodot johonkin järkevämpään. Mutta nyt ei tule frame droppeja ollenkaan, se on pääasia.

  Schönkke daan, vai miten se meni? =)
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Eikös se konvertointi tapahdu automaattisesti, kun joko poltat DVD:n tai tallennat projektin Export-toiminnolla tietokoneellesi haluamaasi videoformaattiin.
   
 8. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,947
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  73
  Tuo ei oikein vaan kärsi mitään muuta kuormitusta koneelle kun kaapataan. Itse huomasin saman kun Tvversity synkronoi ulkoiselta usbikovalevyltä fileitä, niin johan pätki frameja.
  Eli älä tee mitään muuta kaapatessasi.

  T: Vesku
   
 9. ahaga

  ahaga Member

  Liittynyt:
  31.03.2009
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nuo puuttuvat framet ja pätkivä äänen kaapaus ovat aika yleisiä vikoja USB liittimiin kytkettävissä kaappaus laitteissa.
  Yleensä tuollainen USB out of bandwith vikatilanne saattaa tulla nopeimissakin koneissa vastaan jos USB portteihin on kytketty enemmänkin laitteita.
  Yksi ratkaisu olisi vaihtaa USB 3.0 standardia tukevaan emolevyyn.
  Kohinan poistoon olisi esimerkiksi seuraavankaltainen laite vaihtoehto:
  http://www.quasarelectronics.com/velleman/vm106-video-signal-cleaner-module.htm
  Helpommalla taitaa kuitenkin saada poistettua kohinat tuolla virtualdub videoeditorilla, ohjelmaan löytyy useitakin kohinan poisto filtterejä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2010
 10. kaapula

  kaapula Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No nyt sain kaapattua ensimmäisen kasetin kokonaan. Muuten ok, mutta äänet ovat hieman epäsynkassa. Onkohan tähän joku kikka olemassa vai pitääkö synkata ääni ja kuva manuaalisesti jälkikäteen? näytteenottotaajuus oli 48khz..
   
 11. ahaga

  ahaga Member

  Liittynyt:
  31.03.2009
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noissa halvimmissa kaappaus laitteissa on huomattavia eroja jopa saman mallin eri piirilevy versioiden kanssa. Näyttäisi olevan tuuripeliä jos käsiin sattuisi hyvälaatuinen USB videokaappari.
  Elektroniikka konkareiden kokemuksia:
  http://murobbs.plaza.fi/elektroniikka/562200-miten-vhs-kasetit-tietokoneelle.html

  Ensin kuitenkin kannattaisi kokeilla erillaisia bitrate vaihtoehtoja, postiketju:
  http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-43/videon_siirto_koneelle-ongelmia_kuvassa-822231/

  Samalla voisi myös kokeilla pienempiä näytteenottotaajuksiakin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2010
 12. kaapula

  kaapula Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sain nyt kaapattua kuvan ilman nykimistä, mutta nyt muutaman minuutin jälkeen kuva ja ääni alkavat epäsynkronoitua toisistaan. Mikä tämän eteen? Ääni tulee 48khz näytteenottotaajuudella.
   
 13. TapsaL

  TapsaL Member

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
   
 14. TapsaL

  TapsaL Member

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hieman omia kokemuksiani.
  *suuri apu VHS signaalille on TBC(=time base corrector) ! Joko S-VHS nauhuri jossa sisäänrakennettu TBC tai ulkoinen esim datavideon boxi. Itse käytän JVCn S-VHS nauhuria jossa TBC. Poistaa videokuvan kohinaa ja videohuojuntaa.
  *olen aiemmin käyttänyt digitointiin PCI väyläisiä kortteja mm. Pinnacle DC10+ ja
  canopus advc-55 tulokset ihan hyviä.
  *sain sattumalta käsiini USB tikun Magix Video Saver. Yritin kaappausta sen omalla softalla ja niinkuin tässäkin viestissä on mainittu droppasi frameja ihan pirusti.
  *kokeilin tuota Magix tikkua Ulead Videostudio 8 ja 10 kanssa JA TOIMII !

  Kaappauksen pystyn tekemään joko pakkaamattomana AVI:na tai suoraan MPEG-2:ksi
  ja mikä ihmeellisintä laatu pärjää jopa Canopusille!

  PC:ni noin 4v vanha en muista spekseja mutta ei todellakaan mikään huippumylly.
  Käyttöjärjestelmänä Windows XP.

  TapsaL
   

Jaa tämä sivu