1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TerraTec Cinergy T2

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi ji63 19.09.2006.

 1. stonedy

  stonedy Member

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kaapeliverkkoliittimen? T2 on terrestialkortti.
   
 2.  
 3. Skyther

  Skyther Member

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  13
  Näinhän tässä taas kävi... miten voi tuollainen asia mennä ohi, kun ostaa 80 euron tuotetta. Tämä nyt taitaa mennä vähän aiheen ohi, mutta olisiko jollakulla ehdotuksia vastaavanlaisesta, hyvästä, mutta melko huokeasta dvb-c-kortista? Tosi vähän niitä tuntuu myynnissä olevan muutenkin... outoa. Joku viisas saa toki mielellään ohjata minut paremmalle keskustelualueelle, jos sellainen on jossain olemassa.

  EDIT: Mitä mieltä ollaan esim. tästä laitteesta? Puolustaakseni näiden jälkikysymysten kuuluvuutta tämän otsikon alle: Kysymykset liittyvät aiheeseen, sillä minun täytyy nyt korvata otsikon laite jollakin toisella, joka on muuten täysin vastaava, mutta kaapeliverkkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2007
 4. stonedy

  stonedy Member

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No tää digihommeli sekottaa varmaan monia Skyther. Missäs asut? Aattelin et itse ostin tuon T2:sen vaikka asun kaapelitaloudessa. Tämä siksi kun olen muuttamassa antennikämppään ensi kuussa. No sormet syyhysivät kokeilemaan tuota vehjettä(ja halusin Tabut purkkiin :) ), joten ostin tuollaisen ProCasterin antennin, koska tolla tapilla ei saanut kuin YLET, ja nyt näkyy hyvin!
  Ainoa pointti on kun kännykkä soi tai puhelun aikana kuva menee sössöks. Tosin asun Espoon Kilossa ja tuohon Kivenlahden mastoon ei pitkää matkaa ole(10-15Km?).
   
 5. Skyther

  Skyther Member

  Liittynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  13
  Asun Tampereella, Tesomalla. Palautin kyllä jo tuon T2:n ja ostan tod.näk. tilalle tuon yllä mainitsemani DVB-C-virittimen. Sillä pitäisi viimeistään lähteä homma pyörimään. Mielelläni kuulisin kyllä siitä vielä mielipiteitä.
   
 6. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tällaisen hommelin löysin niin ajattelin pistää tännekin. Jos asentaa koneelle powerdvd ohjelman ja terratec home cineman asetuksista pistää sen käyttämään powerdvd codecceja niin ei enää katselu vie niin paljon prosessoritehoja. Itselläni prosessorikulutus tippusi jostain 50-70%:sta 20%:iin. Eli siis ero on erittäin tuntuva.

  Voihan noita muitakin hyviä codecceja olla joita voi tuon ohjelman kanssa käyttää, mutta tämä tuntuu toimivan kuitenkin ihan kohtuullisesti.
   
 7. rumajussi

  rumajussi Guest

  Mitenkäs tämä toteutetaan noin käytännössä?
  Jos joku viittii antaa tähän sellasen ihan selkeen toimintaohjeen tälläselle enemmän mekaanisista asioista ymmärtävälle.
   
 8. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  1. Asennat powerdvd-ohjelman. http://www.cyberlink.com/
  Tuo trialversio on varmasti riittävä vaikka en sitä ole kokeillutkaan. Ohjelmaahan et sinällään edes tarvitse, kunhan vain se asentaa ne codecit. Itselläni on asennettuna se koko versio ja sillä ainakin toimii. Joidenkin dvd asemien mukana voi tulla powerdvd. Kannattaa tsekata.

  2.
  -Kun ohjelma on asennettu menet terratec home cinema ohjelmassa asetukset/ääni-video ja sieltä videoaavaja kohtaan valitse "cyberlink video decoder".
  -Ääniavaaja kohtaan joudut myös valitsemaan jonkun decoderin. Itselläni cyberlinkin codec ei toiminut ääniavaajana. En tiedä miksi. Itse valitsin siihen "ffdshow audio coder" joka sattui löytymään koneeltani. Jos ei koneeltasi sitä löydy niin etsi afterdawnin download sektiosta "ffdshow codec" -paketti ja asenna se. Varmasti moni muukin codec voi toimia ääniavaajana kuin tuo ffdshow. Jos listasta löytyy vaihtoehtoja niin niitä voi kokeilla läpi.

  Noilla pitäisi toimia. Itselläni oli jotain häikkää tämän codecin kanssa, jos oli tuo "käytä VMR-9"(asetukset/äänivideo -välilehti) valittuna. Sen voi ottaa vaikka kokonaan pois niin kuluu entistä vähemmän prosutehoja. Kuvanlaatu ihan hyvä ilmankin sitä. Ainakin minusta.
   
 9. seeker*

  seeker* Member

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuli itsekkin ostettu Terratec T2. Asensin uusimman ohjelmiston ja bda-ajrin. Ohjelmiston asennus meni helposti ja mitään ongelmia ei ilmaantunut. Yllätyin itsekkin terratecin ohjelmistosta. Ohjelmistoa pystyy käyttämään täysin mukana tulleella kaukosäätimellä. Aivan kuin normaali digiboksia käyttäisi. Kaukosäädin on kylläkin tarkka suuntauksesta.

  Alussa kanavia ei löytynyt ollenkaan. Muutin antennin paikkaa niin kaikki kanavat kyllä löytyivät mutta kuva pätkii n.4-5 kertaa minuutissa. Signaalin laatu on softan mukaan 90-100 lukemissa mutta signaalin voimakkuus vain 15-18 tietämillä.

  Kokeilin antennivahvistin(20dB )mutta tilanne ei juuri parantunut signaalin laatu 18-23 lukemissa ja kuva pätkii edelleen. Hain testiin vielä erillisen sisäantennin(Malli: One For All SV9210) kyseistä litteää taulu-antennia kehuttu yleisesti netin palstoilla. Pettymykseksi ei auttanut asiaa itseasissa One For All antennilla huonompi signaalin voimakkuus kuin pelkällä antenni vahvistimella.

  Matkaa lähettimelle on n.20km. Osaisko joku suositella hyvää sisäantennia millä sais muuten hyväksi todetun laitteen toimiin :)
   
 10. GaryBang

  GaryBang Member

  Liittynyt:
  14.01.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Suht fiksultahan tää T2 vaikuttaa HP:n läppärissä muutamia bugeja lukuunottamatta:

  - Jonkun aikaa ohjelmia katseltua hiiren nuoli häipyy näkymättömiin, se toimii kyllä taustalla, koska ohjauspaneelin painikkeet vaihtuu aktiivisiksi ja toimivat. Kiusallista. Ongelman ratkasu: TerraTec Home Cineman buutti. Pöh!
  - Oulunkyläläisen kerrostalon keskusantennista luokattoman häiriöinen kuvanlaatu. Ongelman ratkaisu: 2 kpl n. metrin mittaisia USB-jatkokaapelieta TerraTecin oman USB-kaapelin lisäksi. Weird!
   
 11. stonedy

  stonedy Member

  Liittynyt:
  17.06.2003
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sitä oon ihmetellyt, et miten saa TV-outista ton Home Cineman koko ruudulle. Näkyy vaan pienenä ruutuna. En ole keksinyt vaan käytän DVBvieweriä tohon. Mikähän multa on jäänyt huomaamatta? Kortti oli ATI:n.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2007
 12. Mr.Jay

  Mr.Jay Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Päätin Ji63:n innoittamana hankkia Terratec Cinergy T2:n, mutta huomasin keskustelujen välissä mainittavan myös Terratecin cinergy usb XS:n

  Onko näillä kahdella mallilla muutakin eroa kahdenvirittimen ja huomattavan hintaeron lisäksi?

  Onko tämän kalliimman version ainut parempi puoli, että voi nauhoittaa toisesta kanavanipusta? Kaikki katselluimmat ohjelmat tulevat kuitenkin c-nipusta (ainakin minulla :) ), että kannattaako minun tuota kalliimpaa edes sitten harkita?
   
 13. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  XS:ssä ei ainakaan ole kaukosäädintä. T2:Ssa on. Voisiko hintaero tulla siitä...
   
 14. Mr.Jay

  Mr.Jay Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Osaisikohan kukaan kertoa tyhmälle, kuinka tuossa cinergyssä saa tuon kauko-ohjaimen toimimaan :)
  Muuten olen saanut codekit ja muut toimimaan, mutta kauko-ohjaimen vain katkonaisesti :(

  Tuntuu, että ohjain toimii aina bootin jälkeen sen viisi minuuttia, eikä yhtään sen kauempaa..

  Onko kukaan muu törmännyt vastaanvanlaiseen dilemmaan?

  P.s. kyseessä oleva laite on Cinergy DT usb Diversity
   
 15. lasseku

  lasseku Member

  Liittynyt:
  18.09.2004
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten ihmeessä te saatte ne tektit Ylen nauhoituksiin. Mulla näkyy tekstit ok mutta ei niitä tallennuksiin saa millään vaikka kuinka laittaakin siihen transport(TS)-moodiin.
   
 16. Carlsberi

  Carlsberi Member

  Liittynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla on sama saamarin ongelma. Ratkaisua jos löytyis ni kiitokset... Tekstejä ei saa nauhalle millään, lähes kaikkea on tullut kokeiltua.
   
 17. Mr.Jay

  Mr.Jay Member

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse olen noilla ohjeilla saanut tekstitykset toimimaan. len aina muuttanut ylen tekstitysten nauhoittamiseksi tuon Program Stream -muodon, vaikka en olekkaan levylle vielä polttanut.

  Ja tuohon kauko-ohjain onkelmaan löysin ratkaisun, piti laittaa vain yksi rasti tuonne laitehallinnan Cinergy DT USB XS Diversity Capturen ominaisuuksiin --> virranhallinta --> salli tämän laitteen palauttaa tietokone valmiustilasta. Näin tulevaisuuden varalle jos jollain muulla sattuu olemaan ongelmia kauko-ohjaimen kanssa :)
   
 18. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tekstitykset saa nauhoituksiin ihan yksinkertaisesti pistämällä transport stream .ts ja sitten vielä siitä alemmasta valikosta valitse alatekstit/mukana.

  Jos teitte näin eikä tekstityksiä näy niin se luultavasti johtuu katseluohjelmastanne eikä siitä etteikö niitä tekstityksiä olisi siinä nauhoituksessa mukana. Ne tekstithän on ylen kanavilla erillisenä streamina eikä poltettuna kiinni kuvaan, eikä se niitä siihen kuvaan polta vaikka ne tallentuisikin mukaan. Katselkaa nauhoittamianne ohjelmia vaikka samalla jolla nauhoititte eli terratecin home cinemalla niin pitäisi näkyä. Toinen jolla näkyy on esimerkiksi VLC player, mutta siellä pitää asetuksista aina erikseen pistää, että tekstit näkyy. En nyt ulkoa muista sitä kohtaa. Windows media playerilla en tiedä miten saa näkymään.
   
 19. lasseku

  lasseku Member

  Liittynyt:
  18.09.2004
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Siis hetkinen,tässä VLC-ohjeessa täytyy olla jotain pielessä!!!!
  Ohje oli siis: Ensiksi "Play"-komento ja sitten Video-valikosta "Subtitles track"

  Video-valikossa ei nimittäin ole tommosta "Subtitles Track"-valintaa ollenkaan vaan siellä on vaan "Video Track" ja sen alla valikko "Disable/Track1"

  Vai pitääkö mennä sinne Preferenses-valikkon ja sitten Video-valikkoon mutta eihän sielläkään ole valintaa "Subtitles Track"!!!

  Tulikohan tää nyt selväksi, mitä tässä ajan takaa.

   
 20. Carlsberi

  Carlsberi Member

  Liittynyt:
  13.09.2005
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Meinasin jo kirota, mutta näkyyhän ne halvatun tekstit tällä Terratecin omalla ohjelmalla. Mä kun luulin kun niin kehuttiin tota BSplayeria ja ffdshow-decodeckia, kun niissä puhutaan molemmissa tekstityksistä, että niillä, jos millä pitäis toimia, mut ei...
  Täytyypä tarkastaa ohjelmistot uudelleen...
  Kiitokset neuvoista, meinas jo hermot mennä.

  Lisäys: Niin kun luulin, että tänne jonnekin tulee erillinen tekstitiedosto, jota ei siis löydy mistää. Eli onko se kuitenkin jotenkin sen elokuvan mukana, ilmeisesti?
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2007
 21. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onpas, jos videossa on tekstitykset. Jos ei tekstityksiä löydy niin tätä kohtaa ei ole myöskään valikossa. Se video pitää siis myös käynnistää ensin, jotta tuo kohta löytyy sieltä valikosta.

  Jos ei toimi niin katsele noita videoita terratec home cinemalla. Sillä voi nauhoituksia myös katsella aivan hyvin.
   

Jaa tämä sivu