1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

TerraTec Cinergy T2

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi ji63 19.09.2006.

 1. ji63

  ji63 Member

  Liittynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Toivottavasti täällä saa aloittaa keskustelun muustakin kuin ongelmista. Vaihdoin tähän tikkuun, kun palautin Artecin kauppaan melkein kuukauden säätämisen jälkeen. Miksi en tehnyt sitä aikaisemmin? Älkää muut tehkö samaa virhettä.

  Tässä tikussa on tuotteistus kohdallaan. Sen huomaa hyvin pakkauksesta, laitteen ulkonäöstä, softasta ja valmistajan sitoutumisesta jatkokehitykseen.

  Pakkauksessa on itse metallikoteloisen sovittimen lisäksi 0,5 m USB-kaapeli, pieni piiska-antentti, kaukosäädin pattereineen ja kaksi ohjelma-CD:tä. CD-levyiltä löytyy WDM-ajuri, TV-ohjelmisto, PowerDVD 6, Adobe Reader, DirectX 9.0c ja Ulead DVD Factory 3. Pakkauksessa ei ole tulostettua asennusohjetta. CD:ltä löytyy asennusohje, mutta ei suomenkielisenä, joten tämän tuotteen asennus saattaa olla ihan peruskäyttäjälle ongelmallinen.

  Käyttöönotossa kannattaa huomoida, että jos on nettiyhteys käytettävissä, niin ei asenna ajuria ja TV-softaa pakkauksen CD:ltä, vaan hakee TerraTec:in kotisivulta uuden ja paremman softan TerraTec Home Cinema, jonka mukana tulee BDA-ajuri:
  http://supporten.terratec.net/modul...ownloads&file=index&req=viewsdownload&sid=319

  Itse unohdin tämän autuaasti, vaikka olin myyjän nettisivuilta tuote-esittelystä sen paria päivää aikaisemmin lukenut. Hyvin se CD:lläkin oleva softa toimi, mutta tässä uudessa on huomattavia parannuksia ja ennenkaikkea se osaa näyttää ja tallentaa YLE:n käyttämät DVB-tekstitykset. Vanhan softan ja WDM-ajurin poistamisessa ei ollut mitään ongelmia.

  Asennus käy näin. Puretaan netistä haettu itsepurkautuva CinergyT2_App_Drv_MCE_XP_XPx64_4.21.exe käyttäjän valitsemaan hakemistoon. Liitetään tikku mukana tulevalla USB-kaapelilla koneeseen. Windows tunnistaa uuden laitteen ja käynnistää ohjatun laiteasennuksen. Viedään laiteasennus läpi siten, että ohjaintiedostoa etsitään hakemistosta, jonne se on purettu (esim. C:\dev\TerraTec\Cinergy T2\BDA Driver 2.3.0.24). Ohjaimen asentamisen jälkeen kytketään antennikaapeli tai piiska-antenni tikkuun. Home Cineman asennus käynnistetään hakemistosta, jonne asennustiedostot purettiin (esim. C:\dev\TerraTec Cinergy T2\TerraTec Home Cinema).

  Home Cineman käynnistyksen jälkeen tulee automaattisesti Asetukset-ikkuna ja Skannaa-välilehti näkyviin. Valitaan alueeksi "Finland" ja painetaan Hae-painiketta. Hakee muuten kanavat aika jouheasti, ei tarvitse pitkään odottaa ainakaan kattoantennilla.

  Kanavat-välilehdellä voi sitten järjestellä kanavat ja mikä mukavinta niin kukin kanavan vieressä näkyy signaalin voima %-sarakkeessa, joten voi eri taajuuksilla näkyvistä saman kanavan vaihtoehdoista valita helposti sen, jolla on vahvin signaali.

  Tallenna-välilehdellä kannattaa käydä vaihtamassa tiedostomuodoksi "MPEG-2 Transport Stream", niin kaikki DVB-tekstitykset tallentuvat tiedostoon. Tosin, muilla kuin YLE:n tekstitetyillä ohjelmilla kannattaa käyttää Program Stream -muotoa, jonka jatkokäsittely DVD:lle kirjoittamista varten on helpompaa.

  Ääni/Video-valilehdellä voi käydä ruksaamassa valinnan "Näytä tekstitys automaattisesti".

  Home Cinema on varsinainen ihme (koettuna Artecin softan, ProgDVB:n ja MyTheatre:n jälkeen), sitähän voi käyttää ihan niin kuin oikeaakin TV:tä ja digiboksia. Kuten jo ehkä tuli rivien välistä ilmi, niin ohjelmassa on peräti suomenkielinen käyttöliittymä. OSD, Teksti-TV, EPG, info jne. toimivat TV-ikkunassa niin kuin "oikeassakin" TV:ssä ja selvästi näkee, että jotkut ovat todella miettineet, että miten tehdään kunnon TV-softa.

  Jos DVB-tekstitys ei jostain syystä näy, niin sen saa päälle TV-ikkunan kontekstivalikosta (hiiren oikea nappi) kohdasta "Alaotsikot" neljännestä komentoryhmästä.

  Kuvasuhde muuttuu automaattisesti lähetettävän ohjelman mukaan.

  Home Cineman mukana tulee Cut!-ohjelma mainosten poisleikkaamista varten.

  TerraTec:in softa ja käytettävyys on aivan eri planeetalta verratuna Arteciin, ProgDVB:hen tai MyTheatreen.

  Tätä tuotetta voi vilpittömästi suositella kaikille, jotka suunnittelevat digi-TV-tikun hankkimista tai tuskailevat vanhan tikkunsa kanssa. Tästä on olemassa samalla softalla edullisempi versio TerraTec Cinergy T USB XE, jossa ei ole kaukosäädintä.

  EDIT:

  Lisätään vielä eräässä toisessa viestiketjussa ollut tieto siitä, että VLC Media Playerillä voi toistaa Transport Stream - muotoiset tiedostot siten, että tekstitys näkyy. Teksitys pitää valita aina Play-komennon jälkeen (joka kerta erikseen) valikosta kohdasta Video->Subtitles Track. Näin ollen, jos ei aio katsella tallenteita DVD-soittimella, niin ne voi polttaa ne sellaisenaan Data DVD -levylle ja katsella sieltä VLC Media Playerillä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2006
 2.  
 3. tkay564

  tkay564 Member

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En voisi olla enää enempää samaa mieltä. Loisto-ostos! Vielä kun asennat Home Cinema 4.79 -betan, niin eipä enää juuri parannettavaa löydy..

  4.79 löytyy osoitteesta ftp://ftp.terratec.de/Receiver/TerraTec_HomeCinema/TerraTec_Home_Cinema_Beta_noRC.exe
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2006
 4. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse ostin terratec cinergy usb XS ja on toiminut ihan ok. Vielä testauksessa tosin.

  Tuo home cinema ohjelma tuntuu erittäin asialliselta. Yle tekstitykset näkyvät ja tulevat nauhoituksiin mukaan, kunhan valitsee asetuksista transport stream tallennuksen.

  Oli myös hienoa, että sain kanavat näkymään tämän omalla pienellä antennilla, josta olin positiivisesti yllättynyt. Toki jouduin kuluttamaan tovin aikaa löytääkseni hyvän antenniasennon, mutta sain kuin sainkin näkymään ilman suurempia pätkimisiä. Kannettavaan, jos tätä meinaa niin sellaisella varauksella kannattaa ottaa, että sen antennin asetteluun todella voi joutua kuluttamaan vähän aikaa, joka kerta kun pystytät kannettavasi jonnekin. Kaikkialla ei välttämättä edes aina saa näkymään mitään.

  Mitäs uutta tässä betassa on? Itselläni taitaa olla 4.75, joka on toiminut toistaiseksi, paitsi pari kertaa kaatunut.
   
 5. linuxdvb

  linuxdvb Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Cinergy T2 toimii hyvin myös Linuxissa. Kannattaa päivittää kernel ainakin tasolle 2.6.16. Softana minulla on Fedora Core 4, johon olen livna.org:sta asentanut Xine:n ja Kaffeine:n. Ylen tekstitkin toimivat :)
   
 6. jarska79

  jarska79 Member

  Liittynyt:
  02.07.2005
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ei olis tietoa millä tolla cut! ohjelmalla pääsis vaan yhden framen kerrallaan? muuten on helvetin hyvä ohjelma mutta se hyppää aina jotain puoli minuuttia eteenpäin... oon koittanu noilla virtualdubin tyylisillä ilmaisohjelmilla ottaa mainoksia pois mutta aina ääni ihan totaalisen epäsynkassa sama homma oli tolla adobe premiere elementsillä minkä lisäks se on viä ihan törkeen hidas. tolla cut! ohjelmalla ääni tulee ihan oikein.
   
 7. tkay564

  tkay564 Member

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Siinähän on ne näppylät sitävarten. Muistaakseni play -napin näköinen nappi hyppäyttää yhden framen. Kelausnapin näköinen hyppää sitten enemmän jne.
   
 8. hirvoset

  hirvoset Member

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tämähän kuulostaa hyvältä laitteelta! Kompuroin edelleen oman Pinnaclen 310i Media Center PCI-kortin kanssa ja en meinaa saada asennettua niin että toimisi... Mites tuo Ulead DVD factory 3 ? se on varmaan editointisofta jolla siis esim saa leikattua tallennetuista ohjelmista turhat pätkät pois ja varmaan ulkopuolelta kaapatut esim vanhat VHS-nauhat editoitua ?
  Minulla ei ole kokemusta näiden tv-korttien palauttamisesta myyjälle?
  Eli jos ei kortti toimi, niin voiko noin vaan paluttaa myyjälle takas? tarvii varmaan 30 pv sisään tehdä ? Asiaa kun kysyy kaupoista, niin sanovat että jos pakkausta ei ole avannut niin silloin voi... KYSELEN KOSKA KOKEMUKSENI PINNACLEN KORTISTA ON NIIN HURJA! Mistä kaupasta tää kannattais ostaa, jotta voi palauttaa, jos käy huonosti ? Asun Espoossa.
   
 9. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt on tullut testattua jo kauemmin tuota XS mallia ja tarvii sanoa, että olen tyytyväinen. Pystyn tekemään tällä kaiken mitä tahdonkin. Veikkaan, että tuo T2 toimii ihan yhtä hyvin. Vähän kaduttaa etten ostanut T2, koska siinä olisi kaukosäädin ja tässä omassani ei ole. Itselläni on kuitenkin vanhan tv-korttini kaukosäädin, joten suurta paniikkia ei ole. Sain sen säädettyä terratecin ohjelmien kanssa toimivaksi.

  Tuo terratecin oma ohjelma tuntuu olevan erittäin loistava. Mukana tulee myös tuo terratec Cut ohjelma jolla voi poistaa mainokset helposti. Jotain pientä ongelmaa oli tuon program stream tallennuksen kanssa, jostain syystä tallennettujen ohjelmien katsominen pätki pikkasen. En tiedä mistä johtui.

  Transport streamilla tallennettuna kuitenkin kaikki toimi loistavasti ja ylen tekstityksetkin tulivat tallennukseen mukaan, joten enpä jaksanut sen program streamin kanssa tapella liikoja. Jos tahtoo pakata .TS tallenteet vaikka divxiksi niin joutuu tosin ensin muuttamaan mpeg muotoon. Program streamissa se tallentaa suoraan .mpg muotoon. TS muuttaminen mpegiksi käy kuitenkin helposti hdtv2mpeg -ohjelmalla, joten ei hätää.

  Ainoa mistä vähän yllätyin oli, että terratecin home cinema -ohjelma vie prosutehoja noin 60% ohjelmaa katsellessa ja prosuni on athlon xp 3000+. Se on aika paljon. Jos omistaa huonoprosuisen koneen niin kannattaa tsekata laitteistovaatimukset ennen ostoa. 1,1ghz athlonilla en saanut pyörimään sulavasti. Laitteistovaatimuket kannattaa muutenkin tsekata. Joku toinen katseluohjelma tosin voi vaatia vähemmän konetehoja. En ole käyttänyt vielä muita kuin terratecin omaa ohjelmaa.
   
 10. Smuliii

  Smuliii Member

  Liittynyt:
  21.05.2006
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Taidanpas ostaa tämän kun kuullostaa niin täydelliseltä ei hintakaan ole liian korkealla. Mutta mahtaakos tälle saada Conax-paikan? Eli voikohan tähän ostaa erikseen, kuten Nebulan boksiin?
   
 11. koppari

  koppari Member

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Saako tämän avulla vanhat vhs-kasetit tallennettua koneelle? (ja siitä sitten poltettua levylle) Eli löytyykö tuosta tarvittavat liitännät ko. operaatiota varten?

  Kuulostaa muuten ominaisuuksiltaan varsin hyvältä vaihtoehdolta nyt kun tv-korttia olen hankkimassa.
   
 12. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ja siis tottakai niitä tallenteita pystyy katselemaan terratecin omalla ohjelmallakin ja tekstitykset näkyvät. Ei tarvitse edes kikkailla mitään ihmeitä, että saa ne tekstit näkymään.

  Ei mitään tietoa. Itseänikin kiinnostaisi.

  Käsittääkseni siihen tarvittaisiin analoginen liitäntä, jos en nyt aivan väärässä ole. Ainakin antenniliitäntä löytyy ja siihenhän saa videot kiinni muttei se paljoa auta, jos se tulee analogisena se data ja tuo on tarkoitettu digin vastaanottamiseen.

  Terratecillä on myynnissä sellainen analogi/digi yhdistelmäkorttikin. Sen kanssa ainakin pitäisi onnistua. Terratec cinergy hybrid XS.
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=4441
   
 13. koppari

  koppari Member

  Liittynyt:
  12.07.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitoksia, täytyypä tuommoinen hommata. Valmistajan sivuilta löytyi vielä varmistuskin asiaan:
   
 14. hirvoset

  hirvoset Member

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuli tuo T2 ostettua lauantaina ja hyvät on alkukokemukset!! Kiitos
  vaan vinkeistä! Home Cinema tais olla versio 4.85 joka löyty hienosti annetun ohjeen mukaan Terratecin sivuilta. Mikäs näitä on asentaessa kun opastus + hankittu laite on kohillaan. Laitoin softan kahdelle koneelle jotta voi molemmissa katsoa. Näköjään pitään ajuri hakea aina kun vaihtaa tikun toiseen koneeseen, vaikka ajuri on jo asennettu ? Eipä tuo mikään iso juttu ole, mutta tulipahan esille.

  ps Mulle jäi siis se Pinnaclen 300i PCI-kortti romuksi... En ole vielä sitä toiseen pöytäkoneeseen kokeillu.. mutta kun kokeilen niin ilmotan siitä.. Siihen asti nautiskelen tästä tuotteesta.
   
 15. jannemaki

  jannemaki Member

  Liittynyt:
  07.11.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mikä jippo tuossa terratecissa on, kun en saa sitä päälle?!?
  Pitäisikö käynnistyä ihan usb porttiin työntämällä, jos näin niin ilmeisesti tuossa on jokin vika.
   
 16. DragoonJ

  DragoonJ Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  400
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sain sittenkin sen toimimaan: vika oli rikkinäisessä usb-johdossa, jonka vaihdoin toiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2006
 17. tkay564

  tkay564 Member

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hirvoset: Ajuria ei tarvitse asentaa uusiksi, jos tikun tökkää aina samaan usb -porttiin.

  Tökkivä kuva saattaa parantua, kun ottaa vmr-9 pois päältä.
   
 18. ceoran

  ceoran Member

  Liittynyt:
  17.10.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tilasin verkkokaupasta kyseisen laitteen + ProCaster 350 DVB-T sisäantennin, mutta en ole saanut sitten kirveelläkään näkyviin yhtä ainutta kanavaa (kokeillut läppärillä sekä pöytäkoneella ja myös T2:n mukana tulleella pikkuantennilla). Eikö Salon seudulla ole ollenkaan maanpäällistä digi-tv verkkoa vai onkohan laite kenties rikki? Asensin siis suoraan uusimmat BDA ajurit ja uusimman Home Cineman.

  Edit: koitin vielä cd:llä mukana tulleella vanhemmalla ohjelmalla, mutta ei silläkään toiminut. Kiinnitin myös tuon T2:n mukana tulleen antennin ikkunaan sekä kattoon muttei vaan näy.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2006
 19. Carl_Elch

  Carl_Elch Member

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on Cinergy 1200 DVB-C ja TerraTec Home Cinema:4.85.00.99. Olen Pirkanmaalla Soneran Kaapelissa kiinni, digiboxi toimii nätisti, mutta tämä kortti ei löydä yhtään kanavaa. Onko missään mummo ohjetta jolla kortin saisi toimii, alue scannaus ei ainakaan toimi Finland-Helsinki (Swelcom) vaihtoehdolla.
   
 20. Stanner

  Stanner Regular member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  446
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Riippuen missä asut, niin se signaali voi olla huonompi. Sitä antennipaikkaa ja asentoa voi oikeasti joutua etsimään tosissaan. Kai antennissa on vahvistin? Vaikka digi-tv toimii hyvin huonommallakin signaalilla (verratuna analogiseen), niin ei se silti ihan automaattisesti toimi, joka paikasta. Kyllä sitä antenniasentoa joutuu etsimään samalla tapaa kuin analogisessakin, varsinkin jos asuu huonommalla paikalla. Ja siihen signaaliin vaikuttaa enemmänkin maastonmuodot, rakennukset ja kuinka korkealla olet, kuin etäisyys tornista. Joissakin tapauksissa voi jopa joutua turvautumaan järeämpään ulkoantenniin, jos asuu huonolla paikalla ja vielä kaukana tornista.

  Kannattaa hakea joltain nettisivulta ne taajuudet. Sitten kun scannaa niin pistää sen taajuuden suoraan siihen ruutuun ja scannaa. Sitten vaihtaa taas antennipaikkaa/suuntaa ja scannaa sen yhden taajuuden uudelleen. Tekee tätä niin kauan, että signaali löytyy. Turhaan kulutat aikaa, jos joka kerta scannaat kaikki taajuudet läpi. Jos ei löydy millään niin sitten laitteessakin voi olla joku vika. Tai sitten vaan asut todella huonolla paikalla ja tarvitsisi järeämpää antennia.
   
 21. ceoran

  ceoran Member

  Liittynyt:
  17.10.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Asun rivitalossa, että signaali ei ilmeisesti näin matalalla voi kovin hyvä olla. En tosta ProCasterista aivan varma ole, mutta ei siinä varmaan vahvistinta ole (laite siis tämä: http://www.procaster.net/dvbtant.html ). Pitää varmaan hankkia joku järeämpi sisäantenni (onko ehdotuksia mitä kannattaisi koittaa?), kun näyttää ettei tällä saa kyllä yhtään kanavaa näkyviin. Koitettu jo miltei talon joka kolkassa.

  Edit: koitin vielä pöytäkoneeni analogisella tv-kortilla ja molemmat antennit kyllä vastaanottavat analogisia kanavia, että antenneissa ei pitäisi ainakaan vikaa olla. Ehkä digiverkon peittävyys on vaan niin huono täällä.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2006

Jaa tämä sivu