1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Television volumen säätö

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Hifiiri 01.07.2014.

 1. Hifiiri

  Hifiiri Newbie

  Liittynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  3
  Televisiona LG:n 47LA641S ja kotiteatterina Samsungin HT-F5200. Olen liittänyt television Toslink-kaapelilla kotiteatteriin ja valinnut television asetuksista ulkoisen äänilähteen, jolloin ääni tulee nätisti televisiota katsellessa kotiteatterin kaiuttimista kuten pitäisikin. Ongelmana on, että volumen säätö tapahtuu tässä tapauksessa vain kotiteatterin kaukosäätimellä, koska televisio ei anna enää säätää volumea. Ei kovin kätevää. Olisiko mitään kuningasideaa, millä tavalla äänen saisi kulkemaan niin, että television käyttöön tarvitsisi vain yhden kaukosäätimen, jolla myös ääni säätyy?
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,573
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Optinen TosLink-liitäntä ilmeisesti ohittaa television äänentoistopiirit (sisäisen vahvistimen ja kaiuttimet) kokonaan ja syöttää audion suoraan ulkoiselle laitteelle (tässä tapauksessa kotiteatterille), tämän vuoksi äänenvoimakkuutta ei voi televisiosta säätää.

  Yksi ratkaisu olisi käyttää yleiskaukosäädintä, jolloin sekä televisiota että kotiteatteria ohjaittaisiin samalla kaukosäätimellä(tämä ei tosin olisi kummankaan oma kaukosäädin).

  Toinen ratkaisu olisi käyttää jotakin muuta ulkoista ääniliitäntää, esim. kuulokeliitäntää(Headphone OUT) tai analogista ulostuloa (Analog Audio OUT Pun-Valk RCA)jos televisiosta semmoinen löytyy. Yleensä tämä tarkoittaa sitä että äänen saa ulos vain stereona, joten tialäänestä on turha unelmoida (siis siinä tapauksessa että tilaääntä aletaan TV-lähetyksissä käyttää).
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Juu ja sitte ku veät kuulokeliitännästä piuhan vahvariin ja lyöt töllöstä volat kaakkoon niin päätteet paukkuu... Nimim. 90-luvulla juuri tuolla metodilla yhden harmon kardonin vahvarin hajottanu

  Edit: onko se kahen kaukkarin käyttö nyt oikeesti niin iso ongelma?
   
 5. Hifiiri

  Hifiiri Newbie

  Liittynyt:
  01.07.2014
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  3
  Kiitos vinkeistä. Kyseessä on 2.1 kotiteatteri, joten tuo tilaäänen mahdollinen puuttuminen sinällään ei taida haitata. Ilmeisesesti käyttämällä RCA:ta signaali ei varmaankaan ole niin puhdas kuin optisessa, mutta tällaisessa käytössä sen merkitys ei liene suuri? Jos laitan äänen menemään RCA:ta pitkin ja laitan kuulokeliitäntään kuulokkeet, niin tuleeko ääni kuulokkeista vaikka RCA on kytketty?
   
 6. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,573
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Riippuu televisiosta, mutta yleensä kun kuulokkeet kytketään, ääni ohjautuu niihin automaattisesti ja television omat kaiuttimet mykistyvät. En tiedä pitääkö tämä paikkansa muiden analogisten äänilähtöjen kanssa, joten asiaa kannattanee kokeilla, jotta se varmistuu.
   
 7. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,161
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Roikkuu kovasti töllöstäsi, sen merkistä ja mallista.
  Oma Panasonic ei mykistä mitään kuulokeliitännästä, vaan kajarit pitää erikseen mutettaa, mutta kuulokkeista kuuuluu silti.
  Samoin niillä on oma volumesäätö.
  Kytkettäessä erillisiä laitteita RCA-lähtö on muuten suositeltavampi, koska kuulokeliitännät on harvoin äänellisesti parempia, voi olla hurinaa, vinkunaa tai pörinää...
  Optinen olisi kaikista paras.
  Kaikista töllöistä ei kaikkia liitäntöjä löydy.
  Eli laatujärjestys huonommasta parempaan on siis:
  Kuulokeliitäntä
  Erillinen analoginen lähtö (se RCA)
  Optinen lähtö (vaatii tuen vastapäästä)

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu