1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tekstiviesti "nimellä"

Viestiketju Yleistä keskustelua kännyköistä -osiossa. Ketjun avasi jusatinn 19.06.2013.

 1. jusatinn

  jusatinn Member

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moro,

  sain tuossa yksi päivä tekstiviestin kännykkääni, jossa lähettäjänä ei näkynyt mitään numeroa, vaan nimi "mikesgene". Viestin sisältö:

  "hi, How long have you own this phone? what's the condition of it? how much is your lowest price for it. email me at wendymark01(a)rediffmail.com
  Mrs Wendy Mark"

  Sisältö on sinällään kohdillaan, sillä olen myymässä käytettyä L620:stä, mutta hieman arveluttaa tuo tekstiviestin "nimellä" tuleminen ja sähköpostin pyytäminen. Oisko turvallista vastata vai onko kyseessä vaan sattumalta hyvin kohdalle osunut "roskaposti"?

  Ja ylipäätänsä, miten tekstiviestien lähettäminen "nimellä" on mahdollista?

  jusatinn
   
 2.  
 3. JoniS

  JoniS Active member

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  en tarkalleen tiedä miten tuo "nimellä" lähettäminen on mahdollista ja epäilen että yksityiset siihen pystyvät, mutta esim. Google ja muut isot palvelujen tarjoajat lähettävät viestin "nimellä" eikä numeroa näy niinkuin normaalisti jos ei ole tallentanut yhteystietoa.
   
 4. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Netissä on vielä jonkin verran palveluita, joiden kautta noita nimellä varustettuja tekstiviestejä voi lähettää. Aivan kaikkialla ne eivät kuitenkaan toimi, vaan jotkin operaattorit estävät tuollaisten viestien pääsyn asiakkaidensa laitteisiin.

  Älypuhelimille on myös sovelluksia, joiden avulla niitä voi lähettää suoraan
  http://www.pod2g.org/2012/08/never-trust-sms-ios-text-spoofing.html
   
 5. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,143
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  93
  Viimeksi muokattu: 20.06.2013
 6. nainen89

  nainen89 Newbie

  Liittynyt:
  23.06.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Minulle tuli täysin samalla nimellä ja samanlainen viesti kultaisesta kaulakorustani jota olen myymässä tori.fi:ssä. Vastasin hänelle spostissa ja nyt hän laittoi epäilyttävän viestin että hän asuu englannissa ja hän myy ja ostaa tuotteita joita hän sitten kauppaa italiassa. Hän haluaisi maksaa rahat paypallin kautta ja pitäisi lähettää laivalla italiaan koruni. Hän suostuu maksamaan 50 ? lähetyskuluja.

  Tarkistin kuitenkin henkilön nimellä ja s postilla googlen kautta asiaa ja hän on kuulema yrittänyt huijata kamerasivustolla ja huuto.netin kautta löysin mielenkiintoisia asioita.
  Hän laittaa saman viestin kaikille jotka myyvät vähän jotakin arvokkaampaa eri nimimerkeillä eli tekee kokoajan uusia tunnuksia millä kirjoittaa sitten ne viestit, koska kun vanha käyttis saa negaa niin voi huijata uudella nimimerkillä jolla ei oo vielä negaa vaan 0 palautetta.

  varokaa siis tätä tyyppiä!!
   
 7. cardor

  cardor Member

  Liittynyt:
  03.08.2003
  Viestejä:
  53
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minulle tuli sama homma. Olisi ostamassa italiaan minun galaxy s3:n ja lisäisi sata euroa postikuluja. Vastasin että tajuathan ettei puhelin lähde kädestäni ennenkuin tililläni on rahat. Ehdotti paypal-maksua ja pyysi paypal tiedot. Jos se nyt maksaisikkin ne rahat niin voiko se perua maksun kun paketti matkalla tai jotain? Vähän haisee tämä homma..
   
 8. jusatinn

  jusatinn Member

  Liittynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kyseessä on huijari, olevinaan "maksaa" rahat paypalin kautta, väärennetystä sähköpostista tulee PayPalin viesti jossa olevinaan kerrotaan, että saat rahat tilillesi kun lähetät paketin seurantatunnuksen. Rahoja ei kuulu ja puhelin häviää..
   

Jaa tämä sivu