1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tekstityksien laillisuudesta ja laittomuudesta

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Jrahikai 20.08.2005.

 1. nrautava

  nrautava Guest

  No paljon ne saa palkkaa?

  Varmaan siinä sopimuksessa minkä nää suomentajat on allekirjoittanut sanotaan että oikeus siirtyy jollekkin kun se on valmis.
   
 2.  
 3. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuossa wipe2000 lainaamassa lain 2 §:ssä on se villakoiran ydin. Eli omin kätösin väsäämän tekstityksen levitys loukkaa teoksen oikeudenomistajien tekijänoikeutta. Vain oikeudenomistajan luvalla tuotoksen voi laittaa jakoon.

  Ja sitten on vielä olemassa "avunanto rikokseen", joka voidaan tarpeen vaatiessa liittää rikosnimikkeenä syyttäjän listaan. Tässä tapauksessa avunanto voitaisiin johtaa siitä, että laittoman leffan imutus tulee houkuttelevammaksi, kun suomisubit on saatavilla. Tätä ei ole tietääkseni tapahtunut, mutta mikäjottei tulevaisuudessa, kun elokuvateollisuus alkaa toden teolla kitkemään luvatonta leffanlatailua.

  Edit: siis sitä ei ole vielä tapahtunut, että tekstittäjää olisi syytetty rikoksen avunannosta. Mikäs sen mukavampaa ÄKT:lle ja muille, kun saisi aikaan kaksi penaltyä yhdestä teosta...
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2005
 4. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,100
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  118
  Kuulostaa kyllä aika kaukaa haetulta tuollainen avunantoväite. Ihan riittävästi noilta saadaan vaadittua korvauksia ihan vaan tekstien jakamisesta, uskoisin.
   

Jaa tämä sivu