1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tehokas ja monipuolinen kannettava useaksi vuodeksi

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi pseudomyytti 06.10.2016.

 1. pseudomyytti

  pseudomyytti Newbie

  Liittynyt:
  06.10.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mikä on budjettisi?
  Noin 600–1400 euroa. Toivoisin ehdotuksia (suuren) haitarin molemmista päistä.

  Näytön koko ja laatu
  15 tuumainen riittäisi, ehkä jopa 14 tuumaa (?). Elokuvien katselussa liitän koneen televisioon (kts. kuva liitännöistä), mutta tarvittaessa ostan uuden. Ensisijaisesti näytön tulisi olla miellyttävä, (Full) HD, ehdottomasti mattapintainen, erityisesti lukemisen ja tekstinkäsittelyn suhteen. IPS-näyttökin kiinnostaa. Massiivisemmissa kirjoitusprojekteissa olen käyttänyt kannettavaa ns. "keskusyksikkönä" erilliselle näytölle, näppäimistölle ja hiirelle, mutta olisi kiva löytää riittävän miellyttävä kannettava vastaaviin projekteihin.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Yliopistokäyttöön (paljon tekstinkäsittelyä, useampi sovellus auki samaikaisesti, ei supererityisiä kuvankäsittelyvaatimuksia). Lisäksi elokuvien katseluun ja varaus muuhun työkäyttöön, mutta tuskin kovin raskaaseen.

  Aiotko pelata kannettavallasi?
  En.

  ”Kannettava vai raahattava"?
  Max. noin 2 kiloa ok, mutta olisin tyytyväinen, jos ehdotuksissa olisi yksi helppo kuljeteltava.

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  Kuvittelisin, että noin 8 tuntia riittäisi

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  Ajatuksena hankkia kone vuosiksi (sinnittelin nykyisellä kahdeksan vuotta, whoah), joten kapasiteettia, tehoa ynnä muuta tulevaisuuden teknologian suhteen ennakoitavissa olevaa saisi olla (esim. liitännät yms.). Laajaa tekstin käsittelyä, surffausta, monta sovellusta samaan aikaan auki. Ei tarvetta extratehokkaalle näytönohjaimelle, mutta sellainen saa olla. En osaa sanoa, mikä olisi riittävä koko pitkäkestoista hankintaa ajatellen.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  Mielellään.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Ei, mutta ns. laadukas kone mielellään. Ensisijaisena käyttöjärjestelmätoiveena Windows 10 (pro), muutkin ehdotukset käyvät.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 07.10.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,478
  Kiitokset:
  650
  Pisteet:
  173
  Voisiko saada jotain tarkennusta käyttötarkoituksen suhteen ja siitä, mihin ja millaista (suoritin- tai näytönohjain-) tehoa tarvitaan? Kun haetaan läppäriä yliopistokäyttöön useaksi vuodeksi, tuli ensimmäisenä mieleen kevyt, helposti kuljetettava laatukannettava, jossa on hyvä näppäimistö ja riittävä akkukesto, mutta onko elokuvien katselu sittenkin tärkeämpää, koska 17" näyttö on etusijalla, vai mistä on kyse?

  Jotta päästäisiin alkuun, laitan yhden ehdotuksen: http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Lenovo/20FU002DMS.html
  Jos tarvitaan tehokkaampi suoritin tai erillinen näytönohjain, sellaisetkin versiot on saatavissa samaisesta läppäristä hieman yli 1000 euron hintaan.

  Suuremmassa 15,6-tuumaisessa mallissa on perusvarustuksessa tuohon hintaan myös sisäinen DVD-asema:
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7820/gtfhv/Lenovo-ThinkPad-L560-15-6-kannettava-Win-7-Pro
   
  pseudomyytti kiitti tästä.
 4. pseudomyytti

  pseudomyytti Newbie

  Liittynyt:
  06.10.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos hirmuisesti ehdotuksista! Täydensin ja muokkasin vastaustani koneen vaatimuksista, toivottavasti niissä on vastaukset kysymyksiisi. Nostin myös hintahaitaria.

  Törmäsin kahteen tarjouksessa olevaan koneeseen. Toinen näistä on pelikannettava, mutta se tuskin haitannee (ASUS ROGGL552VW-DM686T) ja toinen on tämä (Asus R558UR-DM149T). Mitä ajattelet näistä?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,478
  Kiitokset:
  650
  Pisteet:
  173
  Asus ROG GL552VW on tosiaan pelikannettava, jossa on tehokas 4-ytiminen suoritin ja erillinen ylemmän keskitason näytönohjain. Tallennustilaa riittää, mutta SSD-asema ja sen tuoma nopeus puuttuu. Kysyit mielipidettä ja heitän vastakysymyksen: miksi kukaan ostaisi "tavalliseen" käyttöön peliläppärin ja maksaisi sellaisista ominaisuuksista, joita ei käytännössä tarvitse? Akkukaan ei kauaa kestä edes kevyessä käytössä. Lisäksi tuo versio on rakenteeltaan täysin muovinen, eli vuosien kestävyyttä ei laitteelta voi odottaa.

  Toinen mainitsemasi vaihtoehto Asus R558UR näyttää olevan erillisellä perustason näytönohjaimella varustettu läppäri, jonka paras (tai ainakin minun huomiotani kiinnittänyt) puoli on 50o Gt SSD-asema. Akun kapasiteetista tai kestosta ei Power-ketju kerro mitään, mutta veikkaan normaalia 4 tuntia tai vähän alle netistä löytämäni samankaltaisen Asus-mallin perusteella. Vaikka varustelutaso nostaa hinnan 900 euron tuntumaan, on kyseessä kuitenkin tavallinen halpisläppäri, joten erityisen pitkäikäiseksi (yli 5 v) sitä ei voi olettaa.

  Vielä täsmentämiesi vaatimusten jälkeenkään minulle ei oikein selvinnyt, millaista läppäriä loppujen lopuksi haet. Tuolla hinnalla saa ns. budjettiluokan business- tai yritysläppärin, miksi sitä nyt haluaa kutsua. Pelisuorituskykyä niissä ei ole, mutta sitähän ei nyt haetakaan. Sen sijaan on panostettu akkukestoon ja koko laitteen luotettavuuteen ja kestävyyteen, jollaista luulin nyt haettavan.

  Jos ajatus on, että "tavallisella" 2-ytimisellä suorittimella varustetut läppärit ehkä ovat viiden vuoden päästä vanhentuneita, koska silloin perusohjelmatkin vaativat 4-ytimisiä suorittimia, voi siihenkin varautua. Yleensä yritysläppäreissä on 4-ytimisiä suorittimia kannettavissa työasemamalleissa, jotka maksavat tuhansia, mutta poikkeuksiakin on. ThinkPad T460p on nimenomaan tuollainen suorituskykyinen yritysläppäri, jossa on 4-ytimisen HQ-suorittimen ohessa erillinen keskitason näytönohjain. Tuossa on siitä tarjous, jota mielestäni voi pitää edullisena:
  https://www.dustinhome.fi/product/5010901156/thinkpad-t460p
  (Käsittääkseni olin kirjautunut kuluttaja-asiakkaana, joten alv sisältyy hintaan.)
   

Jaa tämä sivu