1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tehdasasetuksiin palaaminen windows 10 latausyrityksen jälkeen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi avuntarvitsija 16.10.2016.

 1. avuntarvitsija

  avuntarvitsija Newbie

  Liittynyt:
  16.10.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tein järjestelmän tehdasasetusten palauttamisen fujitsu merkkiseen kanettavaani. Sen jälkeen menin lataamaan windows 10 uudestaan. (Koneessa siis 8, mutta 10 ladattu jo kerran.) Käytin apuohjelmaa, joka oli microsoftin sivuilla. Päivitys alkoi normaalisti ja menin nukkumaan sen ajaksi. Nyt koneen näytöllä näkyy vain Fujitsun logo. Olen yrittänyt päästä vikasietotilaan, mistä tehdasasetuksiin palaamisen voisi tehdä uudestaan, mutta en pääse. Yleensä päässyt käynnistämällä koneen uudelleenkäynnistämällä ja painamalla shiftiä, mutta pelkkä käynnistys ja shiftin painaminen ei onnistu enkä pääse edes kirjautumisosioon, joten osaako kukaan sanoa mitä kannattaisi tehdä?
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,223
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  avuntarvitsija kiitti tästä.
 4. avuntarvitsija

  avuntarvitsija Newbie

  Liittynyt:
  16.10.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitoksia vastauksestasi!

  Pääsin aikaisemmin aloittamaan tehdasasetusten palauttamisen, mutta näytölle ilmestyi seuraava ilmoitus tämän jälkeen: "Windows ei voinut suorittaa asennusta. Jos haluat asentaa Windowsin tähän tietokoneeseen, käynnistä asennus uudelleen". En pääse enää samaan paikkaan. Linkittämäsi ohjeen mukaisesti pääsin kuitenkin "Boot Menu" -valikkoon, mutta kohtaa "Recovery and Utility" ei löydy...
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Tuo "Recovery and Utility" -mahdollisuuden puuttuminen näyttäisi viittaavan siihen, että Windows 10:n asennus(yritys) poisti recovery-osion kiintolevyltä. Jos et ole tehnyt palautuslevyjä Windows 8:sta, et enää voi palauttaa sitä. Palautuslevyt ovat useasta (4-5) DVD-levystä muodostuva kokonaisuus, jolla tietokoneen kiintolevyn voi palauttaa alkuperäiseen tilaan. Jos teit edes Käynnistys-CD:n tai vastaavan (en tiedä, mitä nimitystä Fujitsu käyttää), laita se läppäriin ja buuttaa kone siltä. Jos valikossa näkyy Recovery tai jotakin vastaavaa, valitse se. Silloin viimeistään selviää, onko kone vielä palautettavissa Win 8:aan piilotetulta palautusosiolta.

  Et kertonut, miksi halusit palauttaa kannettavasi Windows 10:stä tehdasasetuksiin eli Windows 8:aan. Jos Windows 10 kuitenkin toimi läppärissäsi ja olit samaisen kannettavasi jo kerran päivittänyt ja päivitetyn Kympin aktivoinut, voit asentaa Windows 10:n siihen uudelleen. Silloin ei haittaa, vaikka Kasin palautus ei enää onnistukaan. Latauslinkin ja tarkemmat ohjeet Windows 10:n uudelleen asentamiseksi löydät tuolta:
  https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
   
 6. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,223
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  Selivisikös tämä jo? kokeilitko tuolla 1pertin antamalla ohjeella?
   

Jaa tämä sivu