1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Teekkarille läppäri 3d-mallinnukseen ja pelaamiseen

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi varsi 30.10.2015.

 1. varsi

  varsi Newbie

  Liittynyt:
  30.10.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei!

  Olen nyt tässä kuukauden verran koittanut etsiä itselleni sopivaa läppäriä ja tuntuu että aina mitä enemmän merkkejä ja kauppoja vertailee niin menee vaan entistä vaikeemmaks kun vaihtoehtoja tuntuu olevan liikaa.

  Hinta: Tonni aikalailla yläraja, toki jos muutamalla kympillä enemmän saa jotain selkeää vastinetta kalliimmalle hinnalle niin voi siitäkin joustaa
  Käyttötarkoitus: Perus nettisurffaamisen lisäks 3D-mallinnusta ja satunnaisesti joitain pelejä (ei mitään tuoreita, sillä tiedän ettei tonnin läppäri näihin kykene). Pelaamista ei loppupeleissä ole paljoa mutta pitää siihenkin pystyä ja mielellään nyt investoi muutaman satasen enemmän parempaan ja laadukkaampaan koneeseen kuin että ostaa vähän halvemman koneen millä ei vuoden päästä mitään tee
  Speksit: SSD on must, ihannetilanne olisi 126-256Gt SSD ja lisäksi isompi HDD mutta pelkällä SSD:lläkin pärjää, 8Gt RAM, 15,6-17,3" näyttö, i7 neliytiminen olisi kova, tarvittaessa i5/i7 kaksiytiminen, näyttis sellainen että Solidworks ja satunnaiset pelaamiset pyörii sujuvasti, merkillä ei suurempaa väliä

  Kohtuullinen akkukesto ja paino jotain-muuta-kuin-kivi olisi plussaa kun aikapaljon mukana kulkee opiskellessa mutta ei kuitenkaan prioriteettina kärjessä kun yleensä virtaa on saatavilla.

  Tässä vaiheessa kaipaisin jotain neuvoa speksien suhteen. Onko noihin käyttötarkoituksiin joku halvan budjetin pelimylly sopiva ratkasu? Miten paljon eroa on esim Geforce GT830/840 ja GTX850 välillä? Paljon on käytännössä eroa i7 kaksi ja neliytimisissä prossuissa jos kellotaajuus about sama eli pärjääkö hyvin myös dual corella?

  Muutama vaihtoehto mitä olen katsellut tähän asti:

  http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/asus-x550jx-156-kannettava-tietokone-50586970--malli

  http://www.markantalo.fi/product/ti.../LE59444875/lenovo-y50-70-15-6-pelikannettava

  http://www.markantalo.fi/product/ti...51/acer-aspire-nitro-vn7-591g-15-6-kannettava

  Markantalolla sunnuntaihin asti -20% alennus joten saisin ehkä juuri mahdutettua budjettiin nuo. Minulla ei myöskään ole hirveästi kokemusta eri valmistajista, mutta jotenkin sellanen mielikuva että Acerin läppärit eivät olisi mitään hirveän laadukkaita? Monta vaihtoehtoa löytynyt myös missä muuten olisi äkkivilkasulta hyvät speksit, mutta puuttuu esim SSD tai sitten jokin ominaisuus muuten selkeästi huonompi.

  Kiitoksia jo valmiiksi vastauksista!
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Esimerkkiä yhden kaupan valikoimasta...
  Toki tuoltakin saa toimitusajalla muita koneita.

  T: Vesku
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,501
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Etkö sitten tiedä, ettei tonnin läppäri käy 3D-mallinnukseenkaan, joka vaatii samoja ominaisuuksia kuin pelaaminen ja ammattisovellukset vielä erityisen Quadro-näytönohjaimen?
  Nimenomaan, mutta ongelma on siinä, ettei 1000 eurolla saa pelikonettakaan, kun kyse on läppäristä.

  Vieraan on mahdotonta ratkaista, mistä sitten tingitään. Se on ainakin selvää, ettei tuolla budjetilla saa konetta jossa on sekä sisäinen SSD että sisäinen HDD, paitsi hybridi-HDD:n, jossa on pieni SSD-välimuisti. Nimenomaan tuollaisessa 3D-kuvien pyörittelyssä, jossa on paljon samanaikaista laskemista, useammasta ytimestä on etua, jottei aika käy pitkäksi kuvan päivittymistä odotellessa. Eli kahdella ytimelläkin pärjää, mutta vain nopeuden kustannuksella. Näytönohjaimen suorituskyvystä tinkiminen puolestaan tekee mallin liikkeestä epätasaisempaa eli vähemmän sulavaa.

  Sanoin jo, ettei vieras voi ratkaista, mistä tingitään ja mihin panostetaan, mutta ehdottaahan voi. Panostaisin suorituskykyyn, tyytyisin hybridikovoon ja sijoittaisin silti ainakin useita kymppejä lisää. Löytyi tällainen malli tarjoushintaan:
  http://www.kannettavatietokone.fi/Kannettavat/Asus/G551JW-CN047H.html
   

Jaa tämä sivu