1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Technicolor 4233

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi PETE11 16.12.2021.

  1. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Tämähän toimii kun käytössä on se suojausavain jonka olen saanut. Heti kun yritän vaihtaa yhteyden salasanaa, nämä vaikeudet alkavat. Siitähän on ollut kysymys että haluaisin muuttaa yhteyden salasanaa...
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,905
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Vaihdat uuden nimen ja salasanan vanhojen tilalle, tallennat ja poistut modeemista ja sitten klikkaat verkkokuvaketta tehtäväpalkissa ja valitset uuden verkon ja laitat uuden salasanan siihen.

    Mä nyt todella en ymmärrä mikä tässä oikein panttaa.
     
  4. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Onko vika ollut siinä, että vaihdan vain salasanan. Pitäisikö samalla uusia verkn nimi?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,905
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Voit vaihtaa vaan toisen tai sitten molemmat sillä ei ole merkitystä, kun tietokoneella vaan valitset oikean verkon ja annat oikean salasanan.
     
    PETE11 kiitti tästä.
  6. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Kokeilen tuota vielä uudestaan....
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,753
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Kuten tuolla aikaisemmin totesin, ongelmia tulee, mikäli tietokone on määritelty yhdistymään verkkoon automaattisesti ja muutat verkon salasanan. Tietokoneen asetuksista pitää ensin poistaa se automaattinen yhdistäminen. Muuten tietokone pyrkii yhdistämään entisen nimiseen verkkoon väärällä salasanalla.
     
    PETE11 kiitti tästä.
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,905
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Totta, jos et nimeä vaihda, niin pyrkii yhdistämään vanhaan yhteyteen "väärällä" muutetulla salasanalla, jos salasanan vaihdat ainoastaan. Siksi on tärkeää kirjautua vanhasta ulos ja poistaa automaattinen kirjautuminen, eli ruksi pois "kirjaudu automaattisesti".
     
    PETE11 kiitti tästä.
  9. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Nyt se onnistui. Minun täytyi vaihtaa salasanan lisäksi verkon nimi... Kiitos kärsivällisyydestä kun jaksoitte antaa ohjeita.....
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,905
    Kiitokset:
    1,160
    Pisteet:
    223
    Hyvä, että onnistui vihdoin.
    Ei ole pakko vaihtaa molempia. Voi vaihtaa kumman tahansa yksin.
    Tietokoneella pitää vaan poistaa automaattinen kirjautuminen, jotta onnistuu. Muuten yrittää kirjautua väärillä tiedoilla, joka tässä nyt taisi sekoittaa.
     
    PETE11 kiitti tästä.
  11. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    373
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    38
    Tämän ketjun lukemisen jälkeen on on varmasti tarpeellinen tieto saatu kuinka tämä homma hoidetaan.
     
    PETE11 kiitti tästä.
  12. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    Vielä.... Mistä tuon poistaa, automaattin kirjaantuminen? Vaikken tarvi tietoa nyt, ehkä hyvä jatkossa tietää.. Taitaa löytyä selain asetuksista. Jäin vain miettimään tuota salasanan vaihtoa jatkossa. Jos tulee halu vaihtaa salasanaa, joutuu verkon nimeä muuttamaan. Mielestäni aika outua. Mutta näillä mennään eteenpäin...
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,753
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Menet Verkon ja internetin asetuksiin sieltä tehtäväpalkin oikeasta laidasta ja valitset WLAN ja kyseisen verkon. Sitten otat pois valintamerkin ruudusta "Yhdistä automaattisesti".
    upload_2021-12-18_15-19-48.
    (Naapurien verkkoja kuvassa kaikki, ei minulla noin montaa ole.)
     
  14. PETE11

    PETE11 Regular member

    Liittynyt:
    22.10.2006
    Viestejä:
    713
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    O.K.
     

Jaa tämä sivu