1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tarvitseeko koppa uusia?

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi vlavi 30.12.2014.

 1. vlavi

  vlavi Member

  Liittynyt:
  04.02.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  olen lähiaikoina hankkimassa uutta konetta. Mietin nyt tarvitseeko kotelokin uusia, kun noita vanhoja koteloita on nurkkiin jo kertynyt ja vanha Antec Sonata III on sulavasti solahtanut osaksi sisustusta.

  Eli riittääkö Antec Sonata III tai Compucase 6A21 nykyisille kokoonpanoille vai onko pakko hankkia uusi? Molemmissa koteloissa on paikat siis kahdelle 12cm:n kotelotuulettimelle. Ja en siis halua säilyttää vanhaa säästääkseni sitä muutamaa kymppiä, vaan edellä mainituista syistä. Virtalähde lähtee vaihtoon joka tapauksessa.

  Tietenkin tätä on vaikea sanoa, jos ei tiedä mitä rautaa aikoo koneen sisään latoa. Maksimissaan varmaankin tulisi olemaan luokkaa AMD FX-8320 & Radeon 290 (todennäköisesti tulen järkiini ja tulee olemaan tätä pienemmät tehot).
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Noissa kopissa on mm. poweri vanhanaikasesti ylhäällä. Suosittelen vaihtoo.
   
 4. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,049
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Kyseisen Compucasen kopan joskus vuosia sitten omistaneena suosittelen ehdottomasti vaihtoa. Kevyemmillä osilla tuokin menettelee vieläkin, mutta mikäli suunnitelmissa on mainitsemasi tasoista rautaa, niin jo ihan pelkän ilmankierron (jäähdytyksen) kannalta suosittelen ehdottomasti katsomaan hieman modernimpaa kalustoa.
  Eipä tuo Sonatakaan ole mikään tuuletuksen riemuvoitto, myös johtojen sekä kaapelien järjesteleminen ei ole kovin helppoa kumpaisessakaan kopassa. Eli kaapeloinnit todennäköisesti vain haittaavat heikkoa ilmankiertoa koska roikkuvat kopassa miten sattuu. Tosin modulaarisella virtalähteellä asiaa saisi hieman helpotettua, mutta en tuossakaan näe järkeä.
  Eli suosiolla uutta selkärankaa kokoonpanolle. En kuitenkaan sano sitä etteikö noihinkin koteloihin ole mahdollista pultata ihan nykyaikaistakin rautaa, mutta itse en kovin kummoista pelikonetta noihin enää rakentelisi.

  Tuosta muutama edullinen ja paremmalla ilmankierrolla varustettu nykyaikainen kotelo:

  http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-CORE-2500-BL
  http://www.jimms.fi/tuote/RC-372-KKN1
  http://www.jimms.fi/tuote/CA-H230I-W1
  http://www.jimms.fi/tuote/BFC-NEO-100-KKXKS-RP

  Noissa linkkaamissani koteloissa on mahdollisuus lisätä jäähdytystehoa hankkimalla useampia tuulettimia tarpeen niin vaatiessa, mikäli budjetti antaa kopalle enemmän myöden niin suosittelen siinä kohdin jotakin näistä:

  http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-ARC-R2-BL
  http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-DEF-R4-BL
  http://www.jimms.fi/tuote/FD-CA-DEF-R5-BK
  http://www.jimms.fi/tuote/CC-9011014-WW
   
  BPVest kiitti tästä.

Jaa tämä sivu