Eli sun pitää ladata ne fileet, eli: 1. Mene lunixin SuSE -sivuille: http://koti.mbnet.fi/tools -> Lataa -> lataa ja asenna dclib -> lataa ja asenna Valknut. Eli tarkennan vielä, että saat noi .rpm -paketit asennettua helposti niin, että tallennat noi vaikka sijaintii /home/temp ja sitte klikkaat niiden kuvakkeita ja ne menee sellaselle "sivulle", jossa vasemmalla ylhäällä lukee muistaakseni "Install package with YaST". Klikkaat sitä ja sitte se kysyy root -salasanaa. Laitat salasanan ja odottelet 1/3 kahvikupillisen aikaa ja painat accept, nii YaST asentaa n. 2/3 kahvikupillisen aikana sen paketin/kirjaston. Tiivistys .rpm -paketeista: 1. Lataa paketti koneelle (ei aina tarvi, voi asentaa myös suoraan netistä). 2. Klikkaa kuvaketta (jos oot ladannu sen koneelle, muuten linkin klikkaaminen riittää) 3. Asenna YaSTilla. Helppoa, eikö?
Samaa mieltä Molemmat ohjelmat pelaa hienosti, kiitoksia teille taasen kerran avusta. Jatkanpas taas samaan threadiin. Minulla oli kiinni linuxin asennuksen ajan windows kovo ja linux nimesi sen oikein windows/aseman kirjain. Mutta mitäpä jos tökkään vielä ton yhden kovon kiinni, joka on NTFS muodossa, niin miten saan sen tollee, niinku tuo toinen windows kovo on, et linux osaa lukea sitä?
Windows on SATA kovolla, joka on paikassa 0. Linux on SATA kovolla, joka on paikassa 1. Kovo jota olen lisäämässä on IDE ja se on paikassa Primary Slave.
Erkkimon Riippuuusongelmat eivät ole vain rpm:n ongelma. Samat riippuvudet pitää täyttää kaikissa jakeluissa. Oikea asenne kyllä. Mutta mutta. Kyllä mä nyt odottaisin että osataan käyttää komentoriviä kunnolla ennen kuin aletaan kääntämään kerneliä tai jotain suurempaa pakettia. Se että joku ystävällinen sielu kertoo täällä mitä komentoja ja missä järjestyksessä tulee kirjoittaa ei ole "oppimista", ja tuosta syystä väitän että tuo "learning curve" vääristyy aikalailla paljon. Toki tämä ketju ei varmasti ole oikea paikka tälle keskustelulle. Drizzt^^ Laita kiintolevy kiinni, käynnistä kone. Jos järjestelmä ei huomaa tuota uutta levyä, niin avaa YaST -> System -> Partitioner. Lue se varoitus ja paina ok. lisää linkit uusiin osioihin siellä.
lunix: Samat riippuvudet pitää täyttää kaikissa jakeluissa. Nii mut yleispiirteisesti ne distrot, jotka ei käytä rpm -paketteja (Debian, Gentoo) osaa täyttää dependanssit ite.
Erkkimon: Kyllä minulla Mandrake täytti riippuvuudet itse, kun pakettienhalinnan kautta asenteli ohjelmat. Toinen juttu on nämä pakettienhalinnan ohi asennetut ohjelmat, joille parhaassa tapauksessa asennetaan riippuvuudetkin käsin distron oman pakettienhalinnan ohi, vaikka ne sieltäkin saattaisivat löytyä. Ja pian on "järjestelmä väh. 3 kertaa kumossa"
Ei se ole ihan noin yksinkertaista...esim. jos gentoo:seen haluaa asentaa jotain sellasta, mitä ei löydy portagesta, niin silloin ollaan periaatteessa ihan samassa tilanteessa, kuin muidenkin distrojen kanssa...ja on paljon hyviä distroja, jotka käyttävät SRC paketteja ja eivät ymmärrä mitään riippuvuuksista, joten ei se ole todellakaan noin "mustavalkoista"...
[OFFTOPIC] Onneksi, [bold]melkein[/bold] mihin vain löytyy epäviralliset ebuildit, jotka [bold]yleensä[/bold] toimivat, jolloin tarvittavat depencyt täyttyvät taas automaattisesti.. Google (http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/97640) on äärimmäisen hyvä työkalu noiden epävirallisten ebuildien haussa!! Noi boldit oli sitten ihan tarkoituksella! Kaikkea ei tietenkään voi saada... [/OFFTOPIC]
takasi irssiin. sanoo tällästa(linkun ohjeilla): make[3]: *** [perl-core.lo] Error 1 make[3]: Leaving directory `/home/kaj/irssi-0.8.9/src/perl' make[2]: *** [all-recursive] Error 1 make[2]: Leaving directory `/home/kaj/irssi-0.8.9/src' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory `/home/kaj/irssi-0.8.9' make: *** [all-recursive-am] Error 2 [root@dsl-6-122 irssi-0.8.9]# toi on make komennon lopussa.
Jeps toi on kyllä totta ja http://bugs.gentoo.org on kanssa aika hyvä paikka noiden ebuildien etsiskelyyn... Mutta toi mun postaus oli vaan lähinnä tarkoitettu (Erkkimonille) selventämään asiaa, että vaikka distro käyttäisi jotain muita, kun RPM pakettaja, niin ei ole mitenkään varmaa, että riippuvuudet hoituisi jotenkin helposti...
onhan se totta että apt:n tai portagen ulkopuoliset paketit voi olla vaikeeta asentaa riippuvuuksien suhteen... mutta tuntuu että apt ja portage löytäis enemmä ku esim rpmdrake... ja niin se taitaa olla... ja sit asiasta toisee... onko kellää kokemuksii miten saan asennettuu unrarin tai vastaavan rar-purkajan debian sargee.. kotisivuilta löytyy .deb-paketti.. miten se asennetaa...?? ei apt-löytäny.. eikä synaptic sanalla "unrar" tai edes "rar"..
http://www.raja-antura.org/modules....ile=article&sid=4&mode=thread&order=0&thold=0 AlluDaMan: Omituista, kun ei anna mitää selkeetä errorin syytä. Pistäs vähän enemmän tota pätkää tänne. Ootko kokeillu toisia ohjeita?
Edelleen se irssi löytyy mandrakeen varmasti helpomminkin. Mutta jos haluat kääntää paketit ihan itse suosittelen sitten vain ja ainoastaan yhtä "jakelua" http://www.linuxfromscratch.org/
Jos tahtoo harjotuksen vuoks asentaa jonku ohjelman, nii kandeeraa valita joku mahd. yksinkertanen softa, jossa ei tulis ongelmii dependanssien kaa. Dependanssien kanssa tappelemisesta ei opi mitää. Tärkeintä on oppia... sanoisinko... syntaksi.
Koska ne eivät ole vapaita ohjelmia niitä ei vakiona ole mukana jne. jne. Mulla löytyy kuitenkin paketti rar-2.80, ja /etc/apt/sources.list näyttää tältä
no sain asennettuu sen.. löyty debianin kotisivuilta... nii sen paketin nimessä oliki nonfree... mutta esim. unace jossa on samat näppäimet purkamisee saa apt:llä mut ei unrar... eikö ois ollu sama laittaa seki mut ei väliä kuha saa...
Nyt uus juttu mun pitää asentaa Xpde koska meijän perheen konessa ei toimi windowssii kunnolla ni pitäis saada "helpommaks".Nonii puran ja nää jutut. Heitän tulosteen jos menee huonosti.