1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Tablettitietokone 500-900 eurolla

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Kyselijä2016 05.03.2016.

 1. Kyselijä2016

  Kyselijä2016 Newbie

  Liittynyt:
  05.03.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei, kaipaisin hieman apua tabletin valintaan. Eli tarkoituksena olisi löytää tabletti, jossa mukana tulisi myös telakka. Kannettavan tietokoneen tapainenkin siis käy, kunhan mahdollista käyttää myös pelkkänä tablettina (eli kosketusnäyttö on ehdoton). Ensisijaisesti haen tätä opiskelukäyttöön, mutta olisi myös suotavaa, että tällä pystyisi jonkin verran pelejä pelailemaan. En tarkoita mitään pelejä joissa grafiikat yms vimpan päälle, mutten kuitenkaan mitään kaikkein kevyimpiä mitä kännyköillä pelataan. Peliesimerkkeinä nyt esim jotkin strategiapelit, kuten empires earthit, mahdollisesti simsejä yms. Eikä tarvitse pyöriä millään parhailla grafiikoilla. Muuten osaisin kyllä noita kohtuu hyvin katella, mutta näytönohjaimet ovat itselle hieman hämärän peitossa, kun äkkiä voi ilmeisesti esteenä tulla juuri se ettei näytönohjaimen tehot riitä. Tässä hieman vaatimuksia, joita tabletille asetan

  - Pitkä akunkesto (peruskäytöllä mielellään sen 8h sais kestää)

  - Budjettina olis (500-900e), yli 900e en mielellään lähde, ku kunnon pelikoneita kuitenkin alkaa varmaan siitä 1200e saamaan, enkä kuitenkaan ihan sellasta ole etsimässä

  - Toivon mukaan ainakin 24kk takuu (voi tinkiä 12kk jos oikeen hyvä vaihtoehto löytyy)

  - Näytön koko 10-15,6 tuumaa (kaiken paras jostain tosta väliltä, 15,6 tuumasessa kuitenkin akunkesto voi äkkiä tulla vastaa, se kun itselle on yksi merkittävä tekiä)

  Vaatimuksia tässä on melko paljon, että en tiedä onko ihan mahdoton case. Tietysti hinta-laatusuhteeltaan mahdollisimman halpaa. Hyvä olis jos 700e hintaluokkaan joku tollanen löytyis, mutta jos ylitse muiden löytyy kalliimmalla, ni pakko sitäkin sitten harkita.

  Ulkomailtakin ostoa aina mahdollisena pidän, mutta tosiaan ku tuota näppäimistöä pidän välttämättömänä, ni se pitäis sit vähintään erillisosana pystyä ostamaan Suomen puolelta. Toivottavasti tietäjiä löytyis jotka osais jotain ehdotella. =)

  EDIT:
  Sellaisen lisäyksen vielä laitan, eli mielellään windowsin käyttiksellä menisin, jottei tule yhteensopivuusongelmia muiden laitteiden kanssa.

  Ja etukäteen kiitokset kaikille ketkä vähänkin tähän jaksavat paneutua!

  EDIT2:
  Löysin tälläisen vaihtoehdon, akunkestoltaan ei ihan kyllä riitä vaatimuksiini, mutta muuten mahdollisesti. En tosin ole täysin varma miten esim tuolla näyttiksellä pystyy pelailemaan?
  http://www.gigantti.fi/product/tiet...x360-2-in-1-13-s083no-13-3-punainen#tab-specs
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,590
  Kiitokset:
  676
  Pisteet:
  173
  Tuossa asettamassasi hintaluokassa Core i3 -suoritin ja siihen integroitu Intel HD Graphics 5500 asettavat suorituskyvylle rajat, sillä nopeammalla suorittimella ja erityisesti erillisellä näytönohjaimella varustetut mallit, esim. Lenovo Yoga -sarjassa, hinnoitellaan toiselle tuhannelle. Integroidulla näytönohjaimella voi pelata uudempiakin pelejä low tai medium -asetuksin, kun unohtaa graafisesti vaativimmat. Esimerkiksi mainitsemasi The Sims 4 pitäisi pyöriä medium-asetuksin.

  Jos haluat tarkemmin selvittää, millaisia peliominaisuuksia tuolta laitteelta voi odottaa, niin Intel tarjoaa opastusta:
  https://gameplay.intel.com/HardwareGames/84697/Intel® Core™ i3-5010U Processor (3M Cache, 2.10 GHz)
   
  Kyselijä2016 kiitti tästä.
 4. Kyselijä2016

  Kyselijä2016 Newbie

  Liittynyt:
  05.03.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  EDIT:

  Tuo olikin suuri apu helpottamaan ainakin prosessorien ja näytönohjaimien tehokkuustarkasteluja. Uskoisin, että tuo kyseinen kone vastaisi kyllä melko hyvin omia vaatimuksiani. Ainoa on tosin tuo akunkesto, jota pidän tärkeänä. Nyt kun tuo lupaa 7 tuntia, niin mitäköhän se on sitten parin vuoden käytön jälkeen...

  Kävin tänään Gigantissa noita kyselemässä, ja siellä esille nousi myös tämänkaltaiset vaihtoehdot:

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...K7MT/lenovo-yoga-500-2-in-1-14-valk#tab-specs

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...lenovo-flex-2-pro-2-in-1-15-6-musta#tab-specs

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...TMT/lenovo-yoga-3-2-in-1-11-6-hopea#tab-specs

  En sitten tiedä olisivatko nämä parempia tuon HP:n rinnalla?

  Olen tässä miettinyt myös paljon halvemman tabletin hommaamista ja pelikoneen hommaamista sitten ihan erikseen, koska tuntuu nämä vaatimukseni olevan osiltaan mahdoton yhtälö. Luennoilla kun akunkeston merkitys on kuitenkin suuri ja noissa pienemmissä se äkkiä kestää paremmin. Monet ovat vaan rajautuneet RAMissa vaan tuohon 2GB, joka voi osiltaan olla liian vähän. Mietin tässä, että onko tableteissa ylipäänää mahdollista lisätä itse muistia? Jos nyt ottaisi esimerkiksi vaikka tämän:

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...0N182NO/hp-pavilion-x2-2-in-1-10-n182no-hopea

  Kokeilin tätä paikan päällä, mukavan oloinen laite, mutta rajoittavan tekijänä tosiaan tuo 2GB RAM.
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2016

Jaa tämä sivu