1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Syncmaster 225BW vaihtoon — uutta näyttöä hommaamassa

Viestiketju Tietokoneen näytöt -osiossa. Ketjun avasi Murzka 30.07.2007.

 1. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,560
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  68
  Jep,täytyy kai alkaa katselemaan tuota HP W2207V:tä,että mistä saisi sen edullisimmin. Ainoa mutta on tuo takuu; sehän on vain vuosi!!


   
 2.  
 3. minimie

  minimie Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  "Näytön prosessointikyky"

  "Näytönohjain prossessoi ja näyttö vaan näyttää kuvan. Ei siinä ole prosessoria, ei ainakaan tähän päivään mennessä ole ollut. "

  No, prosessoi-sanasta voidaan olla mitä mieltä tahansa. Näyttö muuntaa saamansa datan näytettäviksi pikseleiksi. Lisäksi näytöissä on kuvanparannustekniikoita, sehän siis vaan tapahtuu varmaan paneelin pinnassa ;)

  Kuitenkin... mielestäni näyttö ei kerkiä piirtämään kovinkaan nopeasti kuvaa ja 5 ms vasteaika ei mielestäni vaikuta tähän. Kokeilin toisillakin littunäytöillä ja vastaava ominaisuus on huomattavasti parempi muilla. harmittaa, kun peruskäytössä olisi todella hyvä, itse pääosin pelaan.
   
 4. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,560
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  68
  Prosessointikyky,siis kyky prosessoida, edellyttää välinettä,jolla tuo homma hoituu. Se lienee prosessori. Sitä ei liene vieläkään näytöissä,joten näytönohjaimen prossu luo eli prosessoi datan näytölle. Näyttö näyttää tuon datan kuvan muodossa eli "muuntaa saamansa datan näytettäviksi pikseleiksi", kuten totesit. Missä vaiheessa tuo data on "kuva" on eri asia.Mielestäni se on kuva jo näyttiksestä lähtiessään, koska se data on jo kuva;ei sitä enää tarvitse prosessoida.Mutta tästä voidaan olla eri mieltä.;)

  Kuvanparannustekniikat ovat eri asia. Ei niitä kauaa ole ollut ja ei niitä kai kaikissa monitoreissa vieläkään ole. Onko näissä näytöissä sitten jokin prosessori? En tiedä.Ehkä joku muu voi valaista asiaa.   
 5. minimie

  minimie Member

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noh viimeinen kommentti prosessoinnista minulta tähän ketjuun.
  Näytönohjaimen antama datavirta muunnetaan paneelille sopivaksi. Muunnos tapahtuu esim vga-liittimestä (analoginen signaali) paneelin tarvitsemaan muotoon (digitaalinen). Välissä tapahtuu signaalin käsittelyä, se muunnetaan (prosessoidaan, käsitellään) toiseen formaattiin. Sama tilanne on dvi-signaalin muunntaminen paneelin käyttämään muotoon. Tätä ei varmasti tee perinteinen prosessori (vai mikä on prosessorin määrite?).

  No se siitä. Alkuperäiseen viestiini viitaten tämä muunnoksen hitaus näkyy epämiellyttävänä nykimisenä ja on itselle syy näytön vaihtoon.
   
 6. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,560
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  68
  Tuntuu erikoiselta,että näin kallis näyttö olisi tuolla lailla hidas. Vai onko tuo sitten vain maanantaikappale? Onkohan tämä yleensäkin 22" näyttöjen ominaisuus,vaan vain tuon S/A/C/R...jne paneelien ominaisuus? Siis onko kyseessä kaikkien 22" TN-paneelien ominaisuus? Yhden näytön, kaikkien S/A/C/R paneelien tai sitten kaikkien TN-paneelien ominaisuus? Itse ole kyllä huomannut moista tässä omassani,mutta ehkä en vain ole katsonut...

   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2007
 7. lauri_lr

  lauri_lr Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2006
  Viestejä:
  3,401
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Vähän hukassa siitä että mikä on vikana mutta Esim. W2207V / S-paneelin 226BW pitäis olla hyviä pelikäytössäkin.
   
 8. FORWARD

  FORWARD Active member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3,560
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  68
  Tässä heräsi vain epäilys,että kaikki 22"+ olevat näytöt TN paneeleilla eivät ole hyviä,vaan isoimmissa pitää olla MVA/PVA/IPS...mikä muu hyvänsä.Kas kun en tässä omassa 19" ole huomannut mitään hitautta ja tämä on halpa näyttö...

   
 9. Murzka

  Murzka Member

  Liittynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Juu, en ole vieläkään hommannut tuota uutta näyttöä. On sellaista sekasotkua nykyään tämä näyttöjen osto kun on vaikka mitä paneelia ja vaikka minkänäköistä kusetusta. En ole kehdannut käydä kaupasta mitään hakemassakaan kun joutuisi kuitenkin palauttamaan..

  Mikäs tässä 17'' kuvaputkella noita 24'' littujen hintojen tippumista odotellessa... Olisi kiva nähdä tuollainen non-TN paneeli ihan IRL. Ei oikein kehtaa tuollaista +700 € näyttöä tilata mistään nettikaupasta, on sitten kiva palautella kun ei olekaan silmille sopiva niinkuin tämän sampan 225 mallin kanssa kävi...

  Että pitää tässä vissiin odotella että nuo alkaa ilmestyä tuonne paikallisiin kauppoihin, gigantissa mainostavat benquun G2400 "uutuutena" vaikka ei ole tainnut uutta nähnytkään pitkään aikaan... Pitäisi kai sitten mennä pääkaupunkiseudun liikkeisiin noita näyttöjä katselemaan, uhrata vähän enemmän tuollaiseen kunnon 24 tuumaiseen isolla resolla, kunnon väritoistolla, ( toivottavasti :/ ). Pelikäyttö onkin sitten iso kysymysmerkki ja siksi olisikin kiva että voisi kokeilla omassa käytössä tuollaista, on sitten kiva katsella jotain haamukuvaa seuraavat pari vuotta kun menee paskan näytön ostamaan...

  Joku tommonen Benq:n 24 FP241W tai LG:n 245WP-BN ois kiva mutta kun noistakin on niin ristiriitaisia kommentteja netissä... Mitään paskaahan noi tuskin on mutta kirpasevat kivasti kukkarossa...
   
 10. k0jootti

  k0jootti Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2006
  Viestejä:
  4,404
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46

Jaa tämä sivu