1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SVCD-leffan irtotekstit tietokoneella

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi ajs 19.05.2003.

 1. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jaahans, uusi alue. Aloitetaanpa sitten tämmöisellä enemmän tai vähemmän hyödyllisellä vinkillä/ohjeella. Eli miten saada irtotekstit SVCD-leffan kanssa näkyviin tietokoneella.. Homma juontaa alkunsa siittä kun reissaan työni takia paljon ja läppäri kulkee mukana. Kotisoitin tukee CVD-tekstejä ja mukava olis katsella leffaa teksteineen myös läppärillä hotellissa.

  Homma onnistuu pienellä kikkailulla ja vaatii vain hieman lisää puuhastelua esim. DVD2SVCD:n lisäksi.

  1. Rippaat ja käännät leffan ihan normaalisti, mutta DVD2SVCD:n asetuksiin tietysti CVD- tai SVCD-tekstit ja CD-image lehdelle rasti kohtaan [bold]don't make images[/bold]

  2. Tämän jälkeen rippaat uudestaan tekstit vaikka subrip:llä *.srt -tiedostoksi

  3. Halkaise *.srt -tekstit DVD2SVCD:n tekemien mpeg-tiedostojen mukaan, eli poikki oikeasta kohdasta kahteen tai tarvittessa kolmeen osaan.

  4. Avaa DVD2SVCD:n tekemät mpegit VCDEasyyn. Chapterit saat DVD2SVCD:n tekemästä chapters.ini tiedostosta. (huom. siellä DVD2SVCD:n työkansiossa pitäisi olla nyt kahdet mpeg-tiedostot;bbMPEG_Muxed_File00.mpg ja 01.mpg sekä bbMPEG_Muxed_File-subbed00.mpg ja 01.mpg tässä jälkimmäisessä on CVD-/SVCD-tekstit muxattuna mukaan..ne ovat oikeat)

  5. Ennen kuin authoroit, niin lisää VCDEasyn "ISO Files"-lehdellä levyn [bold]juureen[/bold] puolittamasi *.srt-tekstit [bold]AVSEQ01.srt[/bold]-nimisenä.

  6. Tämän jälkeen VCDEasylle "GO" ja image tai levy on valmis. Tietysti toinen ja mahd. kolmas levy samalla lailla ja niille myös tekstit [bold]AVSEQ01.srt[/bold]-nimisenä myös.

  7. Seuraavaksi on Direct VobSubin asetuksien lisääminen. Avaa DirectVobSub configure ja sieltä [bold]Paths[/bold]-lehti. Lisää laatikon alapuolella olevalle riville [bold]*:\.[/bold] (*=cd-aseman tunnus) ja paina "add" ja OK.

  Olen kokeillut ainakin mediaplayerilla (huono tähän tarkoitukseen, koska ei osaa venyttää kuvaa oikein..) ja ATI:n fileplayerilla. Niillä tekstit toistuivat oikein. Lisäksi jotkut Roxion polttosoftat lisäävät (S)VCD-levylle VCD-player softan, joka toimii kopioituna yksistäänkin ja sillä tekstit toimivat myös.

  Yritin aluksi lisätä tekstejä valmiiseen imageen WinISO:lla, mutta imaget eivät suostuneet sen jälkeen toimimaan, joten päädyin tuohon VCDEasylla uudelleen authorointiin.

  Jos joku tätä vielä jaksaa jalostaa, niin kirjoita tänne huomiot ja korjaukset :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2003
 2.  

Jaa tämä sivu