1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Subtitles

Viestiketju VCD ja SVCD -formaatit -osiossa. Ketjun avasi smv82 11.11.2001.

 1. smv82

  smv82 Member

  Liittynyt:
  10.10.2001
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Millä ohjelmalla saan ripattua tekstit pelkästään dvd leffasta ?
  mikä olisi siihen tarkoitukseen HYVÄ ohjelma?
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
 4. Antti

  Antti Guest

  Entä miten saan subtitlet mukaan, kun toimin Afterdawnin loistavat ohjeen (artikkelit) mukaan Smartripper/DVD2AVI/TMPGenc-ohjelmilla?
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Sori, VCD ei tue tekstityksiä -- SuperVCD on formaatti, jota tulee käyttää mikäli haluaa tekstitykset mukaan. Käytännössä SVCD menee juuri samallatavalla kuin VCD ohjeidemme mukaan, mutta pakkausvaiheessa käytetään SVCD templatea TMPGEncissä VCD templaten sijaan. Tämän jälkeen ripataan tekstitykset .bmp muotoon SubRipillä ja lopuksi authoroidaan levy (=lyödään tekstitykset ja video samaan streamiin -- ei siis kiinteästi kuvan osaksi, vaan siten, että DVD-soittimella voi vääntää tekstit päälle/pois) I-Authorilla ja poltetaan CD:lle Easy CD:llä tai Nerolla. Ainoa nega on se, että I-Author on kaupallinen ohjelma.
   
 6. Antti

  Antti Guest

  OK, entä onko mahdollista syöttää tekstit osaksi kuvastreamiä, eli ilman vaihtoehtoa päälle/pois? Olisi riittävä, kun en kuitenkaan aio opiskella kiinaa...
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Mahdollista, menee vain todella pahaksi kikkailuksi. Eli käytät rippausguideamme DVD2AVI -kohtaan saakka (et siis mene TMPGEnciin vielä), sitten haet sivuiltamme VFAPI Reader Codecin, asennat sen ja käynnistät VFAPIConvertin, lataat d2v-tiedoston sillä sisään ja generoit siitä pseudo-AVIn. Sitten imuroit VobSubin sivuilta ja asennat sen VirtualDubin kanssa samaan hakemistoon. Sitten avaat VirtualDubin (löytyy tietysti aD:sta) ja vaihdat video- ja audio-menuista valikot "Full processing mode" ja menet videofilttereihin. Sieltä valitset VobSubin ja käytät sitä strippaamaan tekstit VOBeistasi. Ja jätät tämän filtterin sitten päälle. Ja sen jälkeen talletat teet frameserving AVI:n (pseudo-AVI tämäkin, eri tyyppiä vain -- eli VOBisi kulkevat siis ekaksi DVD2AVI-pseudofilen, sitten VFAPI-pseudofilen ja lopuksi VirtualDubin pseudofilen läpi :) ja sen jälkeen avaat TMPGEncin, käytät videolähteenä VirtualDubilla tekemääsi pseudo-tiedostoa ja audiolähteenä sitä WAVia jonka sait ulos DVD2AVIsta ja jatkat sitten normaalisti ohjeidemme mukaan. Todella yksinkertaista?-)

  Frameservingistä VirtualDubilla ohjeita tuon sivun alussa:
  http://www.doom9.org/virtualdub_procedures.htm
   

Jaa tämä sivu