1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Subbarin ja vahvistimen kytkentä autoon!

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi bundexi 18.08.2013.

 1. bundexi

  bundexi Newbie

  Liittynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ongelmana ilmeni sellanen että en saa subbaria soimaan ollenkaan. Kytkin kyllä soittimen taakse RCA johdon ja toisen pään vahvistimelle. Herätevirta pitää kaapata vielä soittimelta mutta ny se on parkkipolttimolta. Sitten virtakaapelit vedin akulta ja toisen vararenkaan kiinnitys pultista kontista. Mittasin niin + ja - johdon välillä on jännitettä se ~12V. Sitten tulee tämä kompastuskivi kun en asiasta mitään tiedä, millaista jännitettä vahvarin ulostuloilta pitäis saada mitattua? Kyllä osaan kytkee johdon portista toiseen että menee subbarille. Mutta se ei vaan soi.... Mikä mahtaa olla vikana? Vahvari on joku autostudion (?) ja elementti xpl kicker 15"
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Montakin vaihtoehtoa löytyy... Soittimen säädöissä voi olla erikseen kohta "subwoofer on-off". Maa kannattaa koittaa ottaa jostain muusta paikasta. Tarkista kaikki kytkennät vielä kerran. Välttämättä se että soittimen takna on rca ei aina tarkota että se on ulostulo. (Tuo kylläkin vanhemmissa soittimissa). Tuossa nyt aluks vinkkejä.

  Edit:typoja ja vaiha se herätysvirta oikeeseen paikkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2013
 4. bundexi

  bundexi Newbie

  Liittynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  On koitettu soittimen asetuksistakin, siellä kokoajan -on- asennolla eikä mitään muutosta mihinkään. Mutta sehän on aivan sama mistä sen -/maadotuksen otat ja tuo sattu olemaan siististi vedettävissä että ei tarvii hioo maaleja pois. Ja soitin pakasta vedettu pioneerin joku 120e maksava bluetooth härveli :)

  Edittiä: Mites jos on kuvitellusti 2x 12" subbaria samassa kotelossa pitääkö välissä olla väliseinä?
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2013
 5. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  No ei se nyt aivan sama oo mistä maadotuksen otat... Pitää olla kosketus metalli+metalli.

  Vahvarin nappulat käyty läpi? Ootko koittanu jotain toista kajaria subbarin tilalle? Jos oot satavarma omista kytkennöisä niin vahvari tai subbari on paskana. Thats it

  Edit: kuvitellusti ei tarvi olla mutta reaalimaailmassa ois suotavaa että kotelo ois jaettu. Riippuu tietty taas monesta muustakin asiasta. Kotelon muu rakenne, jne...
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2013
 6. bundexi

  bundexi Newbie

  Liittynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Vahvarin näppäimistä ei mitään eroo missä asennossa on. Soi kaverilla loistavasti kyllä aiemmin mutta nyt kun itselle kytkin niin ei toimikkaan? Omista kytkennöistä en ole ihan satavarma. Huomena testaan takakajareita ohjata tolla vahvarilla! Ja siis tuosta kosketuksesta.... Mittasin akulta tulevasta kaapelista ja sitten tosta vararankaan pultilta tulevalta niin näyttää siihen väliin 12V. Eli ottaa kyllä kosketuksen runkoon, voihan sitä muualtakin toki koittaa mutta virtaa vahvari saa.
   

Jaa tämä sivu