1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Subbari järjestelyä ym. tietokoneeseen

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi jjabi 25.11.2010.

 1. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli minulla on tällä hetkellä koneessa kiinni Hopewellin Karaoke Mixer Amplifier KP50 vahvistin, eli joku aivan heikko karaoke setti vahvistin. Siitä lähtee takaa subbarille perus kupari johdot, ja Logitechin kahdelle diskantille (joista olen poistanut stereo plugin jotta saan kytkettyä vahvistimeen). Vahvistimen sisääntulo on tietokoneen stereo plugissa. Nyt ajattelin hankkia isomman elementin omatekemään subbariin (nykyinen 6,5 tuumainen koulusta ostettu, ei RMS tiedossa eikä mitään.)

  Ajattelin ehkä maksimissaan 12¨ kaiutinta tuolle kotelolle, mutta tarvitsen siis uuden vahvistimen... Auto vahvistin ei ilmeisesti käy, koska tarvitsee tasavirran ja muuntajan.. kotihifi integroidut vahvistimet ovan todella kalliita, ja ajattelin sellaista kork. 100e vahvistinta ja kork. 100e elementtiä.. Eli mikä on järkevin vaihtoehto, kun kotihifi vahvistin maksaa miljoonia, ja autovahvistin ei oikein käy?

  Ja subbari on tuollainen, tosin tuo 8 ohmiseen muuttaminen ei ole nyt käytössä koska en osaa kytkeä tuota enää jakosuotimen jälkeen oikein... http://welcome.to/ideaport
  Eli tuolta sivusta Elektroniikkatöt, ja sitten Kaiuttimia, sieltä sitten löytyy tuo kyseinen subwoofer rakennusohjeineen...

  Olisi myös hyvä, että tuohon vahvistimeen saisi myös nuo diskantit, mutta niiden voimakkuutta pitäisi pystyä säätämään erikseen, eikä subbarin voimakkuus laskisi samalla, koska en tiedä paljonko nuo kestää tehoa...

  Millaista vahvistinta siis suosittelette kyseiselle kokoonpanolle, jossa kuitenkin riittäisi teho subbarin paukuttamiseen...? Subbarissa on itse tehty jakosuodin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2010
 2.  
 3. LSDPupu

  LSDPupu Member

  Liittynyt:
  23.06.2007
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla autovahvistin pyörii omassa koneessa Chieftec-merkkisellä tietokoneen virtalähteellä.

  Jos haluat ohjeet miten saat vahvistimen pelaamaan ja subbarin soimaan täyzii niin kerro =)
   
 4. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiinnostaa LSDPupu jos vain raaskit ohjeistaa! Oliko virtalähde minkä hintainen? Millainen vahvistin ja millainen subbari? , onko sinulla kaiuttimet samassa vahvarissa vai kuinka olet tämän toteuttanut? :)
   
 5. LSDPupu

  LSDPupu Member

  Liittynyt:
  23.06.2007
  Viestejä:
  68
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Elikkäs mulla on 12" Caliber subbari ja Caliberin 750w vahvari (RMS 300w sillattuna)
  Ei oo muita kaiuttimia tässä vahvarissa.

  Osaat varmaan nuo vahvarin kytkennät tehdä =)
  Virtalähde makso jotain 50e käytettynä (oli liian vähä watteja kaverille nii ostin pois)
  Kelpaa halvempikin, kuhan se antaa mahollisimman paljon ampeereja 12 volttiin. Esim jos haluat saada sen soimaan täysilläkin niin 40-60A on hyvä. Itsellä on 35A jatkuvaa ja soi kyllä kovallakin, itseasiassa subbari alkaa nakuttamaan (liikaa tehoa, kela hakkaa vissiin magneettia? :D

  Mielellään +25A 12volttiin antava virtalähde joka on n. 500-600w =)
  Pienempikin kelpaa mutta subbari ei soi kunnolla.

  Mutta asiaan:

  Virtalähteessähän keltainen johto on +12v ja sen vieressä oleva musta johto on maa GND.
  Se 20/24pin iso kaapelikasa mikä menee emolevyyn kiinni, siinä on vihreä ja musta johto, liitä nämä jumpperilla tai katkaisemalla ja tinaamalla (teipillä :D) yhteen. Tämä sen takia että poweri lähtisi päälle.

  Sitten otat vaikka 2-3 keltaista johtoa powerista, katkot ne, kuorit ne, ja kieppaat isompaan kimppuun (ei niin paljon resistanssia virralla + helpompi pistää vahvariin kiinni)

  Sitten otat vaikka 2-3 mustaa johtoa powerista, katkot ne, kuorit ne, ja kieppaat isompaan kimppuun (ei niin paljon resistanssia virralla + helpompi pistää vahvariin kiinni)

  Sitten vain liität keltaiset johdot vahvistimen +12v terminaaliin, mustas GND(maa) terminaaliin ja otat pienen johdonpätkän jostain, ja pistät sen REM(heräte) terminaaliin ja toisen pään +12v terminaaliin. Tuo piuha sen takia että vahvari lähtee päälle kun poweri pistetään päälle.

  Sitten vaa kytket piuhat minne haluat. Audion lähde -> Vahvarin audio in jne.

  Ota sulakkeet varmuuden vuoksi pois vahvistimesta ja töpselit ja muut seinästä että ei varmasti kärähä mikään ;)

  Pistä viestiä peteee95@gmail.com <- mese + e-mail jos on ongelmia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2010
 6. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo kiitos ohjeista, pitää paneutua uudemman kerran jos saisi jouluksi tosiaan tuon subbari kajarin ja jonkun vahvistimen... Osaatko sanoa minkä kokoisen elementin uskaltaisi tuohon 28l koteloon laittaa... kotelossa on n 2,5cm x 13cm refleksi, kun tuntuu vähä että tuolla 6,5":lla ei oikeen ota painetta?
   

Jaa tämä sivu