1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma steam ja levytilan varaus

Viestiketju PC:n pelit -osiossa. Ketjun avasi wwallu 20.01.2019.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Kaksi kolmen teran levyä ja ahdasta on. Steam jostain syystä varaa peliä asennettaessa levytilaa neljä kertaa enemmän kuin pelin koko on. Löytyisikö jostain säätöä millä tuota voisi kohtuullistaa?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    En osaa tarkaan sanoa, koska en itse pelaa ja leiki noiden kanssa.

    Arvelen kuitenkin, että pelien pelitiedostot ovat jokseenkin pakattua dataa, joka asennuksessa puretaan levylle ja vie siksi enemmän tilaa.
    Tämä on varsin yleinen syy, miksi valmiiksi asennettu ohjelma vie enemmän tilaa, kuin pelkkä asennustiedosto.
    Edit: mahdollisesti tekevät vielä jotain pelitilavarauksia levylle ja tilanteen tallennuksia, tämä on arvaus.
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2019
    wwallu kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Hyvä veikkaus, mutta kun katsoo pelin kokoa asennuksen jälkeen niin ei se ole likimainkaan yhtä iso kuin varattu levytila. Jättää varmaan tilaa päivitykselle ja muulle, mutta liika varovaisuuskaan ei ole hyvästä. Vaikkapa origin on tuon suhteen paljon maltillisempi. Juuri pistin bf hardlinesin lataukseen - koko 42 gigaa, levyn käyttö 48. Steam varmaankin rohmuaisi 150 gigaa.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Voisit @wwallu kokeilla tuollaista jonkun vähemmän tärkeän kansion suhteen:

    Pakkaamista
    Pakkaaminen.PNG
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Pakkaaminen oli yleistä 90-luvulla 100 megan kovalevyjen kanssa. Mitään hyviä kokemuksia siitä tuskin jäi kenellekään.

    Sopisihan tuohon rakkineeseen kolmaskin kovalevy. Ärsyttää vaan kun hukataan levytilaa turhan päiten. Steamilla varmaan diili levyvalmistajien kanssa.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Juu yllättävän paljon haukkaa levytilaa. Tuskin mikään salaliitto kyseessä. Näkisikö tiedostoja penkomalla mihin varattua tilaa käytetään eli varataan? Toki jonkinmoinen siivu päivityksiä varten.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,713
    Kiitokset:
    795
    Pisteet:
    123
    Eipä pelit ainakaan pakkaamalla nopeudu. Taitaisi olla pelkästään ongelmien etsimistä.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Sillä ehdotinkin jonkun vähemmän tärkeän kansion pakkaamista noin kokeilumielessä. Noh, tuossa kun itse testailin niin ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta asiaan. Eli tuon konstin voi heittää romukoppaan.

    Kovot ovat kyllä niin halpoja nykypäivänä että tallennustilan kasvattaminen ei ole taloudellinen katastrofi.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Niitä vaan pitää kasata tuulettimien eteen. Ei hyvä sekään.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Toki tuokin pointtina. Hmm. Luukkua auki kopan sivusta että näyttis saisi ilmaa. Mutta sitten tulee äänimaailma korville. Sullahan kyllä onnistuisi tuokin.

    Tuonne alaosastoon menisi vielä kolmaskin kovo. Mekaaniset levyt nyt ovat mitä ovat lämpöjen yms. suhteen. Kopassa 2 tuuletinta edessä?

    kotelo.PNG

    Takuu säilyy toki mikäli kiintolevyt ovat valmistajan asettamissa käyttölämpötiloissa.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Kaksi tuuletinta tosiaankin edessä, ja jos laittaisi kolmannen kovalevyn niin alempi rupelli menisi ihan hukkaan. Koppaa ei voi pitää auki, jo senkin vuoksi kun tuo emolevy on niin kammottavan ruma valaistuksineen.
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    :D

    Gigantista ssd-lättyä... menee emon taakse piiloon. Tarjousketjussa PNY 960GB. Tokikin tlc.
     
  14. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,976
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Advanced->onboard devices->rgb lightning ainakin tässä meikäläisen bios versiossa pystyy poistamaan käytöstä
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Sammuttaa valot kun sammuttaa koneen. Eteen päin sekin. Kuitenkin kun kone on päällä niin nuo hirveät verisuonet pullistelee.
     
  16. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,976
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Aura syncillä pitäisi saada säädettyä kun on käynnissä.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,387
    Kiitokset:
    1,128
    Pisteet:
    223
    Asuksen juttuja. Kumma jos uefissa ei ole vaihtoehtoa -> disabled.
     
  18. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,976
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    Saattaa toki löytyä biosistakin, tuo eka neuvoni vain osui heti silmään kun biossissa kävin. Oletin että siitä olisi lähtenyt kokonaan
     
    Viimeksi muokattu: 20.01.2019
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Jostain syystä muistelen että aura sync aiheuttaa kaikenlaista sekoilua. Iskikö dementia? Muutenkin kumma kun pitää etsiä apuohjelmia jotta saa valot sammuksiin. Luulisi että niitä tarttee ne jotka haluaa joulukuusen.

    Biosista tuota ei tosiaankaan saa sammuksiin. Muutenkin ihmettelen niitä jotka haukkuvat gigabyteä. Sotkusempi tää asus on.
     
  20. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    1,976
    Kiitokset:
    606
    Pisteet:
    123
    @wwallu Itsellä aiankin sammuu valot kokonaan kun biossista laittaa tuon rgb lighting -> disabled. Erikseen on valinta missä voi laittaa horrostilassa on/off, siinä alapuolella.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,890
    Kiitokset:
    3,545
    Pisteet:
    223
    Mulla se sammuttaa valot vain silloin kun kone on sammuksissa. Mikä bios sulla on?

    Entä tuo aura? Uskaltaako sitä käyttää? Tullut tässä muutama hiiva napatuksi niin en enää edes muista mitä kaikkia ohjelmia tuli välttää.
     

Jaa tämä sivu