1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma SSD ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Naau 09.09.2016.

  1. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    tikku valmis otan kaikki muut sata johdot pois paitti ssd
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
  4. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Eka kuva on boot valikosta ku paineli f 11 mutta painoin configuratetion että saan teille kuvia biossista.
    Näkyykö jotain muuttamisen arvoista?
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Kaikki näyttää ihan ok.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Alota ny vaan se asennus
     
  7. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tulee toi heti ku yrittää buutata usbltä
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Se ei joko boottaa tikulta tai sitten sen tikun teossa on menny joku pielee. Laitoitko vaan biosista tikun boottaamaan vai näpytitkö f11 nappia ja siitä valitsit tikun? Kokeile kumpaakin metodia.
     
  9. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    toi o sillo ku tein usbi tikun rufuksella ni tuli usb kingstone ja uefi kingstone miksei nytte tullu?
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Tein äsken niin että painelin f 11
     
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Mä oon sitä mieltä että huomenna kauppaan hakeen 2.0 tikku. Eliminoidaan se tästä yhtälöstä pois. Jos tuo emo ei syystä tai toisesta taho ymmärtää usb 3- tikkua
     
  12. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    mutta voinko vaan käydä vaihtamassa sen comuputer managemntista?
     
  13. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
  14. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    onko ideoita miksi mun windows boottaa PALJON kauemmin ku aika semming hddltä?
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Ei sen pitäisi olla usb tikustakaan kinni, kun se jo kertaalleen siltä asentamisen aloitti, ja ilmeisesti vei loppuun saakka myös.

    Oon nyt vähän laiska, enkä jaksa selata koko ketjua ajtuksella läpi. Sulla on siis tyhjä SSD ja HDD jolla on käyttöjärjestelmä jolta pytsyt käynnistään koneen?

    Sanoisin että kannattaa aloittaa täysin alusta koko homma, ihan kokemeuksesta voin sanoa että monesti kun näitä juttuja hinkkaa paljon, sitä kuvittelee tekevänsä asiat niin kuin pitää mutta joku kohta vaan menee väärin, sitä tulee helposti sokeaksi eikä huomaa vaan yrittää samaa uudestaan ja uudestaan.
     
  16. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Eli tekee sen usb boot tikun uudestaan mitä ohjelmaa sinä suosittelisit?
    Ja noi viimest kohdat minulta on kun selitän mitä teen kun tein uuden bootti tikun ja yritän bootata siitä mutta ei onnistunut

    Tuli tossa mieleen ku tota konetta ja usb tikkua tuijotin että ku se on sininen(USB3 ?) se muovi siellä usb liittimen sisällä ja mulla on ollut se tietokoneen edessä
    kiinni paikassa jossa se muovi on musta. Onko tällä voinut olla joku vaikutus?
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Vaikka se portti onkin USB2, sen ei siis pitäisi aiheuttaa ongelmia koska niiden pitäisi olla taaksepäin yhteensopivia.
    Toki jos koneen takaa läöytyy USB3 portti voit koikeilla asennusta sieltä käsin.

    Voisin tehdä ihan kuvin kohta kohdalta ohjeen, niin että aloitetaan tuolla media creation toolilla.
    Näin nähdään varmasti että joka vaihe menee oikein. En tosin tiedä teenkö tänään vai vasta huomenna.

    Muok: Aah tarantella ehtikin jo vastaamaan tuohon USB kysymykseen.
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Voisit muuten ihan aluksi tehdä seuraavan.
    Klikkaa windows kuvaketta hiiren oikealla ja valitse "Levynhallinta"
    Laajenna ikkuna sen jälken niin, että kaikki tiedot näkyy kokonaan, ota kuva ja pistä tänne.
     
  20. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Aloittajalla tuntuu olevan haluja vaikka mihin
    Mutta rautalankaa > emon takana siinä I/O portistossa on HDMI liittimen yläpuolella 2 kpl USB2 töpseleitä , lykkää se tikkusi siihen alempaan mustaan reikään > yhdistää suoraan emoon ilman mitään taaksepäin epäröintejä
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Joo siis tikku on USB 3 ja portti jossa kokeiltu USB 2, (näin sen itse tusta viestistä käsitin) eihän sen ongelma pitäisi olla. Mutta toisaalta jos emon takaa löytyy USB 3 portteja niin toki kannattaa kokeilla, eihän siinä mitään menetä.
     

Jaa tämä sivu