1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma SSD ongelma

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Naau 09.09.2016.

  1. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,314
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Onhan secure boot ruksittu päälle biosissa?
     
  2.  
  3. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Juu ssd on vissiin 15
     
  4. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Juu windowsin pitäisi olla ssdllä mutta ei saa buutattua sieltä

    Mistä tuollaisen käynnistyksen korjaamisen saa?
     
  5. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    pitäiskö koittaa tehdä uusi tikku ku toi minkä tein viimeksi (eilen)niin siitä ei voinut buutata windowsia
     
  6. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    teenkö tikun noilla rufus asetuksilla?
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    tossa on kuvia viimeisestä yrityksestä. Ekassa kuvassa valitsin ton UEFI usb3.0... vaihtoehdon,
    tossa seuraavassa otin ton windows homen, kolmanessa kuvassa poistin kaikki mitkä pystyin ja vikassa kuvassa painoin next, kone alkoi lataamaan windowsia sitten ku se oli valmis kone käynnisti ittensä ja otin usb tikun pois ja vaan ssd kiini levyssä ja tuli taas se musta näyttö jossa luki select a boot device
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Pistä HDD kiinni (anna myös SSD:n olla koneessa), mene windowsiin mene levynhallintaan ja ota kuva sieltä.
    Kokeile seuraavalla kerralla asennusta niin että et ota sitä tikkua irt.
     
  9. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    sitte ku oon asentanut taas sen windowsin ssdlle ja ku se käynistyy uudestaan ni meenkö bootti valikkoon ja otan ssdn?
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Katso niin että biosista on valittuna SSD ensimmäiseksi käynnistyväksi koko ajan. Jos asennus ei lähde käyntiin muuten tikulta niin käytät sitä käynnistysvalikkoa sen tikun valitsemiseksi, näin se ei yritä käynnistää uudelleen sitlä, ensimmäisen uudelleen käynnistymisen jälkeen vaikka tikku koneessa kiinni olisikin. Et siis ota tikkua irti ennen kuin olet joko sellaisessa vaiheessa että se on pakko ottaa irti tai pääset onnellisesti työpöydälle.

    Ja kaikkea tätä ennen teet tupla tripla varmistuksen että johdot on kunnolla kiinni.
     
  11. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    juu ei mullla voi olla väärä kaapelia emolevystä ssdlle? tai virta johto jotenkin päin....
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Ei voi näkemättä sanoa onko johdoissa ongelmia, mutta varmistus on hyvä tehdä.
    En usko että ongelma on siitä kiinni, mtta hei tässä nyt on käyty jo kaikenlaista niin se asennus t todennäköisesti jossain helposssa kohdassa mitä ei vaan nyt millään hokata.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Tärkeää on todella tuo, että käynnistä asennus tikulta käynnistysvalikon kautta ja varmista bios asetuksista, että ensimäinen käynnistyvä laite on tuo SSD, ei asennustikku.

    Kannattaa nuo johdot todella varmistaa, vaihda vaikka HDD ja SSD johdot, koska HDD on ainakin johdolla toiminut.
    edit: Samaten virtajohto.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2016
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Tuo HDD kai vie käyttöönsä tuo C-asematunnuksen, koska SSD:ltä ei voi käynnistää ja kysyjä laittaa siksi tuon vanhan HDD:n koneeseen, jotta saa sen käynnistymään. Samaa itse katsoin, kunnen tajusin tilanteen siitä johtuvan.

    Tässä nyt vaan on ilmeisesti joku ihme sekoilu tuon käynnistämisen kanssa. Trinity ja minä jo siihen kokeiltiin antaa ohjetta, miten asennus ja käynnistys pitää suorittaa, etteivät sotkeennu toisiinsa.

    edit: mitä tapahtuu jos antaa tuon HDD:n olla koneessa ja käynnistysvalikosta valitsee käynnistyväksi levyksi D-levyn, joka on tuo SSD.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2016
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Insider ohjelman alussa kun en jaksanut laiskana ottaa irti HHD.tä jolla seiska oli, siinä sitten kympin asenuksen jälkeen katsomaan levynhallintaa. Meinasi tuskanhikeä ruveta pukkaamaan kun katsoin että kymppi oli C: että vetäsikö se nyt sen seiskan päälle sen. Oli kuitenkin vain muutanut C:asemaksi sen missä käytössä oleva käyttöjärjestelmä oli ja takaisin seiskan puolella näytti taas seiskalle C:tä. kumpikin oli siis samankokoinen HDD mikä helpotti sekaantumista.


    Aloittajalle ajattelin näin.
    Asennustikku valmiiksi
    Kone sammuksiin, HDD irti (ei pakollinen mutta jos haluaa varmistaa)
    Kone päälle, biosiin ja varmistus että SSD ensimmäinen käynnistyvä.
    Tikku kiinni, koneen uudelleen käynnistys ja sennuksen pitäisi alkaa. jos ei ala niin käytetään käynnistysvalikkoa tikun valitsemiseksi.
    Ja tikkua ei oteta irti ennen kuin windows joko ilmoittaa että voi ottaa, tai ollaan työpöydällä.

    Koska levy on kunnossa sen pitäisi näin onnistua, jos ei niin todennäköisesti joku vaihe jää asentajalla välistä jota me ei voida nähdä.

    Mukkaus: Tuossa levynhallintakuvassa näkyy että SSD:le on tullut noita osioita asennnuksesta, mutta ei itse käyttöjärjestelmää. Villi veikkaus on se että asennu ei ole mennyt loppun saakka.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2016
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Aianakaan mielesäni tuon kuvan perusteella se ei ole asentunut, kun vain noin 8 gigaa on käytetty.
    Ja oikeastaan kaikki muukin puuttuu.

    Vähän tässä selailin tätä ketjua. Ja tämä lainaus tuolta aikaisemmin.

    Nyt täytyy sanoa että en muista kuinka monta kertaa kone käynistyy uudelleen asennuksen aikana, mutta tää on se vaihe varmaankin jossa vikaan on menty. Se asennus ei ole mennyt loppuun saakka luultavasti.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,174
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Uudelleenkäynnistysten aikana ei pidä mennä koskemaan mihinkään. Odottaa sen muistaakseni 15 sekuntia niin asennus jatkuu itsekseen.
     
  18. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    vaikka en koske mihinkään ja ssd on ensinmäinen boot device tulee silti musta näyttö
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Tuo nykyinen asennus on jäänyt kesken, se pitäisi asentaa uudelleen.
     
  20. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,466
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ois näppärää jos joku paikallinen kävisi katsomassa tota Naau:n tilannetta. Itse olisin mennyt mut meillä on välimatkaa sen reilut 300km :D
     
    i9Extreme kiitti tästä.
  21. Naau

    Naau Regular member

    Liittynyt:
    27.01.2016
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Olen asentanut windowsin monta kertaa ja aina sama loppu tulos siitä piti kysyä että miksi kun poistan kaikki nuo vaihtoehdot ja mene sinnne uudestaan asentamaan windowsia uudestaan se on taas täynnä niitä eri vaihto ehtoja
     

    Liitetyt tiedostot:

Jaa tämä sivu