1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Speedfan aiheuttama ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi gtxjokke 28.05.2014.

 1. gtxjokke

  gtxjokke Member

  Liittynyt:
  28.05.2014
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi ! Pahoittelen jos tämä aihe menee nyt väärään paikkaan.

  Ongelmanihan on siis, että asensin tässä joku päivä taaksepäin ohjelman "Speedfan" ihan huvin ja urheilun vuoksi. Päätin kuitenkin etten pidä kyseistä ohjelmaa ja poistin sen ohjauspaneelin kautta. Pelatessani kummastelin korkeita lämpötiloja näytönohjaimessa (AMD Catalyst Control Center) ja hoksasin ettei näytönohjain enää yritä estää ylikuumentumista automaattisella tuulettimen säädöllä.
  Kuulin ystävältäni että speedfan olisi nyt jotenkin ottanut vallan "prosessista" ja sen takia automaattinen säätö ei enää pelaa. Pystyn kuitenkin säätämään gpu-tuulettimen nopeutta itse manuaalisesti mutta ohjelma itse ei tee mitään.

  Mitä siis tehdä?

  ps. En mielellään haluaisi asentaa wintoosaa uusiksi kun tein sen vasta 3vk taaksepäin ja 8mb netillä on tuskaa latailla kaikki pelit sun muut takaisin. (Bf3,Bf4 etc.)

  Näytönohjain: AMD 7970 3GB
  Ohjelmisto AMD Catalyst Control Center v. 14.6
   
 2.  
 3. kokispro

  kokispro Member

  Liittynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  98
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  En ole varma mutta jos ongelma on se että näytönohjain ylikuumenee niin sen saa varmaan korjattua kun lataat ohjelman MSI Afterburner ja siellä saa tehtyä omanlaisen asetuksen siihen että kuinka kovaa tuulettimet pyörii missäkin lämpötilassa.En sitten sitä tiedä että toimiiko AMD:n näytönohjaimilla.Jos nyt lataat kuitenkin sen Afterburnerin niin tässä Ohjeet.Mene oikeasta alakulmasta Settingseihin Sitten valitset ylhäältä Fan ja eteesi tulee taulukko josta voita valita tuulettimen nopeuden ja alhaalla lukee lämpötila eli asetat sen niin että tuuletin pyörii esim 50% kun näytönohjaimen lämpötilat ovat 50c.Sitten kun olet saanut sopivat asetukset painat siitä ylhäältä raksista että "Enable user defined software automatic fan control" ja sitten painat vain Ok.sitten pääset samaan kohtaan missä olit ensimmäiseksi kun avasit ohjelman ja alhaalla lukee Fan Speed (%)Siinä ihan vieressä lukee "User Define" paina siitä ja sitten siinä vieressä lukee "Auto" painat vielä siitä.Siinä alempana lukee Profile valitset siitä ykkösen ja painat save ja apply sitten siitä alempaa painat "apply overclocking at system startup" varmistaaksesi sen että asetus toimii silloinkin kun käynnistät koneen uudestaan.
  Saattaa kuulostaa monimutkaiselta mutta ei ole. Sori jos vähän pitkästi selitetty, koitin kummiskin,toivottavasti toimii!
   

Jaa tämä sivu