1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Soundbarin hankintaa

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi pegi69 26.02.2012.

 1. pegi69

  pegi69 Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  117
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Harkitsen tällä hetkellä vakavasti soundbarin hankintaa, kun television omat kaiuttimet eivät tahdo enää riittää. Olen tietoinen, että mitään hifi-ääntä ei ole tiedossa, jos tuollaiseen päädyn. Tarkoituksena olisi, että ääni olisi parempi kuin nykyisin ja esim. tietokoneelta musiikin kuuntelu olisi mahdollista.

  Soundbar olisi siis käytössä telkun/leffojen katselussa, PS3 pelaamisessa ja tietokoneen kautta harvoin musiikkia kuunneltaessa (soundbar varmaan voittaa läppärin sisäiset kaiuttimet).

  Tämän hetkiset vehkeet ja liitännät:
  TV lg 42ld450
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19243/crhmk
  PS3 HDMI
  Topfield TF400pvrc SCART
  1 HDMI yleensä käytössä jos tietokoneelta katsoo jotain.

  Tila on ongelma. Kaiuttimet eivät ole mahdollisia ja siksi en osta
  kunnon kotiteatteria. Telkku 2,5 m sohvasta. Tarkoituksena sijoittaa soundbar
  telkun eteen samalle tasolle. Tavoitteena parantaa äänelaatua ja
  mitään hifistelyä en siis tavoittele.

  Miten eri setit liitetään ja mikä on järkevä ostos tuon LGn seuraksi. Tavoitteena on helppokäyttöisyys. Joutuuko liittämään PS3 ja digiboksin sekä telkun erikseen soundbariin?

  Lähinnä katsellut MBn vertailussa pärjänneitä
  Samsung HW-D570
  http://www.markantalo.fi/product/tv-ja-aani/kotiteatterit/HWD570XE/samsung-2-1-soundbar-hw-d570
  Panasonic SC-HTB520
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2411/ddmcq

  Hinta saisi olla tuossa 500e tietämillä.

  Tietysti järkevämpiä vaihtoehtoja saa ehdotella ja mahdolliset kokemukset kyseisistä laitteista kiinnostavat. :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2012
 2.  
 3. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hinta/laatu noissa on järkiään luokattoman huono. Saman äänenlaadun saa varmaan jo alle satasen tietokonekaiuttimilla. Miksi sinulle ei mahdu esim. pienempi 2.1-setti? Eikö pöydällä ole tilaa vai mikä?

  Kyllä varmasti saa paremman äänen kuin telkun kajareista, lähinnä tuon subin takia, joka on varmaan aika iso sitten näissä :) Ainakin mitä nähnyt. Kannattaa käydä kuuntelemassa jossain ennen ostoa, koska noissa osassa on oikeasti kuuleman mukaan aika hirveä se ääni. Ja unohda "surround", ja varaudu kapeaan stereokuvaan.
   
 4. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tuo linkkaamasi samsung oli varsin kehuttu laitos mikrobitin testissä 2/2012.

  "Äänelaadultaan Samsung on vakuuttava. Äänen läsnäolo on hyvä ja äänenpainetta riittää isoonkin huoneeseen. Äänessä miellyttää yksityiskohtaisuus..."

  Jos tosiaan ei ole tilaa muulle, kuin soundbarille niin hanki vaan tuo samsungin setti. Tuskin rahaasi aivan hukkaan heität.

  Anesticin väitettä "Saman äänenlaadun saa varmaan jo alle satasen tietokonekaiuttimilla" en ehkä heti allekirjoita. Tosin Creativen Gigaworks sarjan T20/T40 ja T3 (70e/100e/170e) tarjoavat varmaankin yhtä hyvän äänen, mutta ei välttämättä muut.

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/9408/cctjd/Creative-GigaWorks-T3-kaiutinjarjestelma tämä voisi olla ihan harkinnan arvoinen. Periaatteessahan saat kaikki laitteet tuohon kiinni jos saat ne televisioon kiinni niin että äänikin kulkee television kautta. Taitaa tossa olla kuitenkin yksi ylimääräinen AUX-sisääntulokin. Kannattaa harkita, säästäisit kuitenkin selvästi.

  Sitten löytyy tälläisiä Bosen settejä, joissa ääni on jo varmasti parempi kuin samsungissa:
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/33322/cvxrr/Bose-Companion-3-multimediakaiutinjarjestelma
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19829/ddcxj/Bose-Companion-20-multimediakaiutinjarjestelma
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ter-MusicMonitor-multimediakaiutinjarjestelma
   
 5. pegi69

  pegi69 Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  117
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitoksia loistavista kommenteista. Ehkä saatan nyt soundbarin hankinnasta luopua, vaikka tuo Samsung ei varmaan ihan huono olekkaan.

  Joo tila aika niukassa. TVn sivuilla ei tilaa ja TVn edessä jos pitää niin kaijuttimet saa olla vain 12 cm korkeet etteivät mene kuvan päälle. TVn alla olisi toki tilaa välihyllyssä missä pleikka ja digiboksi on n. 16 cm eli siihenhän kaiuttimet tosiaan mahtuis.

  Liitos nyt ilmeisesti pitää tehdä RCAn kautta ja yhdistää 3,5mm plugiin adapterilla. Häiriintyykö ääni paljon? Kaikki laitteet(PS3) kuitenkin ilmeisesti(?) toimivat tuon saman liittimen kautta.

  Eli tuo Bose Computer MusicMonitor kiinnostaisi, koska siinä on langaton kaukosäädin. Kuitenkin olisi hyvä olla mukana subbari eli 2.1 järjestelmää nyt kuitenkin haen. Eli mitäs vaihtoehtoja minulla on tuon suhteen?

  Koitin verkkokaupasta 2.1 systeemejä selata ja sellaista en tosiaan löytänyt mistä kaukosäädin löytyisi. Telkun takana näkyy joku optinen liitin niin onko siitä mitään hyötyä ja onko sen kautta mahdollisuus liittää järjestelmä kiinni telkkuun(parempi äänenlaatu kenties)? Ilmeisesti vehkeen äänenvoimakkuutta voi säätää myös television äänenvoimakkuudesta. Mahtaakohan tuo sammua itsekseen jos äänilähde sammuu?
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2012
 6. pegi69

  pegi69 Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  117
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tilannepäivitystä ja vielä muutama kyssäri. Nyt olen täysin luopunut soundbarin hankinnasta ja foorumia hiukan enemmän luettuani olen päätynyt valitsemaan seuraavista vaihtoehdoista.

  1) Bose Musicmonitor. Luin joltain foorumilta, että alapää ei meinaa oikein hyvin kuulua ja yksi vaihtoehto on rinnalle ostaa graaffinen taajuuskorjain, jotta alapäätä saa hiukan enemmän esiin. Esimerkiksi http://www.thomann.de/fi/behringer_fbq800.htm. Tässä hyvänä puolena on siis kaukosäädin jota ei esim. löydy mistään 2.1 systeemeistä. Toisaalta jos pystyn television kaukosäätimestä säätämään PS3n ja telkun ääntä, niin en kyllä millään kaukosäätimellä mitään tee. Parhaana puolena noiden kaiuttimien koko
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...ter-MusicMonitor-multimediakaiutinjarjestelma

  2) Bose companion 3 2.1 järjestelmä ja tässä on vain huonona puolena noiden kaiuttiemien koko ja hyvänä puolena tuo subbari mukana
  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/33322/cvxrr/Bose-Companion-3-multimediakaiutinjarjestelma

  3)Genelec 6010A aktiivikaiuttimet on nyt noussut esiin foorumeja selaillessani. Huonona puolena hurja hinta, mutta ovat ilmeisesti hyvät kaiuttimet vaikka sopivatkin paremmin lähikuunteluun esim. studioon

  Valinta on vielä aika vaikeaa ja hieman epäselvää miten nuo kaiuttimet/kaiutinjärjestelmä kannattaa liittää. Mielellään toki yksi kaapeli telkusta kaiuttimiin, mutta hieman vielä hämää mitä liitintä kannattaa käyttää.
  1) 3,5 mm kuulokeliitäntä --> Kaiuttimiin/kaiutinjärjestelmä
  2) Optinen liitin --> kaiuttimet/kaiutinjärjestelmä
  3) RCA --> 3,5 mm adapteri väliin --> kaiuttimet/kaiutinjärjestelmä

  Telkusta olen testannut kuulokkeiden avulla ja RCAn kautta en saanut jostain syystä toimimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2012
 7. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noista liitäntävaihtoehdoissa järjestys parhaasta huonoimpaan on 2>3>1 tai 2>1>3, riippuen osien laadusta. Kannattaa kokeilla myös, että antaako telkku RCA:sta digitaalisina sisääntulevia ääniä. Esim. vanhempien LG ei tuota tee. Joistakin ei saa mistään rca:n kautta ulos, ja joissain onnistuu scartin kautta.

  Audio prolla on tuo addon-sarja, joita on kehuttu ihan OK:ksi. Bosesta ei ole minulla mitään kokemusta, joten en sano mitään. Epäilen vain sen verran, että vertailisin halvempiin vastaaviin.

  Genelecit on ok, jos tykkää soundista. Kyseessä kuitenkin työkalu, ei viihdelaite, ja 6010 on pienehkö, joka kaipaa leffoille sitä subia, joka on taas vajaa 500 lisää... En edes harkitsisi geneleccejä, jos en a. tekisi av-töitä tai b. olisi vakava ääniharrastaja. Myös muun kaluston pitää olla kunnossa, jos haluaa sen loppusilauksen, mistä se hinta tulee, kuulla.

  Meinasinki että kyllä se pitää ihan valita, jos haluaa hyvää ääntä. Mutta voi saada parempaa ääntä, jos katsoo rauhassa mitä ostaa.
   
 8. pegi69

  pegi69 Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  117
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuo Audio Pron Addon sarja vaikuttaa juuri siltä mitä tartteen (epähuomiossa jäänyt huomaamatta eli kiitoksia).
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...Pro-Addon-Four-2-1-aktiivikaiutinjarjestelma#
  - Äänituloja 2 kpl
  - Kaukosäädin (no tää on kiva lisä)
  - WF-100 avulla saa langattomasti siirrettyä esim. musaa koneelta (en tiedä toimiiko hyvin ja mikä kyseisen vastaanottimen hinta on, mutta mahdollista kuitenkin)
  - 2.1 järjestelmä
  - Kajarit mahdollisesti korkeudeltaan just sopivat

  Voi olla hyvin mahdollista että päädyn tohon tai sitten Bosen jompaankumpaan järjestelmään. Genelecit unohdan kokonaan

  --> Tilaukseen lähti Audio Pron Addon Four
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2012
 9. pegi69

  pegi69 Regular member

  Liittynyt:
  13.01.2005
  Viestejä:
  117
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt on kyseinen vehje telkussa kiinni ja täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen äänenlaatuun ja ulkoasuun. Eli suosittelen kyseisen paketin ostamaan telkun kylkeen (tai tietokoneen) jos budjettisi on n. 300e ja kaipaat parannusta äänenlaatuun. Kaiuttimet ja bassoelementti ovat napakat/jykevät ja tehty selkeästi hyvistä materiaaleista. Ulkonäköltään vehkeet ovat myös hyvännäköiset. Kaiuttimista lähtee selkeä kirjas ääni ja bassoelementti tarjoaa tarpeeksi bassoa ainakin minulle. Ainut pieni miinus tällä hetkellä on se, että kun televisio on tosi hiljaisella äänenvoimakkuudella, niin vehje sammuu 25 minuutin jälkeen (ilmeisesti ei tule tarpeeksi inputtia vehkeeseen).
   
 10. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Hyvä kun olet tyytyväinen.

  Tuo sammumisongelma on monella muullakin laitteella. Meillä boston acoustics soundware subbari sammuttaa itsensä aika äkkiä, jollei tarpeeksi signaalia tule. Vähän ääntä lisää ja taas kuuluu. :)
   

Jaa tämä sivu