1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Sony STR- DG720

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Nalho 19.06.2016.

 1. Nalho

  Nalho Member

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Löytyy otsikon mukainen vahvistin. Kysymys kuuluu, että voiko siihen jollain lisähärpäkkeellä saada bluetooth:in, että voisi kuunnella langattomilla kuulokkeilla? Jos voi, niin millä ja mihin se kytketään? Ohessa kuva laitteen takalistosta jossa liitännät sijaitsevat: http://jalbum.net/a/1730221
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Miksi langattomien kuulokkeiden signaali pitäisi vahvistimen kautta kierrättää? Vai millainen systeemi on tarkoitus rakentaa?
   
 4. Nalho

  Nalho Member

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Systeemi olisi sellainen, että televisio on kytketty vahvistimeen ja ääni tulee kajareista. Mutta ajattelin lisäksi sellaista vaihtoehtoa että ääni tulisi pelkästään langattomista kuulokkeista jotta äänet eivät olisi häiriöksi ympäristölle.
   
 5. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Onko kuulokkeet jo hankittu? Entä miten tv on kytketty vahvistimeen, HDMI vai joku muu?
   
 6. Nalho

  Nalho Member

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun kovin isoja panostuksia hommaan en aikonut tehdä ja ajattelin josko homman saisi hoidettua johonkin läpeen lykättävällä huokealla mokkulalla. Kuulokkeina ajattelin käyttää huushollista valmiiksi löytyviä sporttikuulokkeita: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...kbeat-FIT-Bluetooth-nappikuulokkeet-urheiluun

  Tv-sydeemit menevät jotenkin näin kun tuota pölyistä sykkyrää katselin. Katseluhommat tehdään tallentavan digitoosan HDTHUNDER kautta joka on HDMI:llä yhteydessä televisioon. Thunderista vahvistimelle menee optinen kaapeli tuohon vahvistimen ykköskohdassa olevaan ylimpään läpeen. Kaikki vahvistimen HDMI liitokset ovat käyttämättä.

  Katselu homma menee näin: Telkkariin virta päälle, diboxi päälle ja kanavanvaihdot yms. boxin kaukosäätimellä. Vahvistin päälle ja kaukosäätimestä TV napin painallus ja volyymisäädöt sieltä ja äänet tulevat ulkoisista kaiuttimista.

  Jos nyt jostain syystä ei haluaisi käyttää niitä ulkoisia kaiuttimia, niin vahvari kiinni, digiboxi kiinni ja kaikki säädöt kanavat, äänet yms. telkkarin omasta kaukosäätimestä, eli telkkari pelaa nyt ihan omillaan. Jos taas haluaisikin toimia jostain kumman syystä siten, että äänet pelkästään telkkarista eikä vahvistimesta ja kuva diboxista niin tulee sellainen ongelma että boxilla pystyy tallentelemaan ja vaihtelemaan kanavia, mutta ei voi säätää ääntä. vaan se on tehtävä telkkarin omalla kaukosäätimellä.

  Kuten edellä mainitusta sepustuksesta ilmenee, homma on melkoinen kummajainen, joten ajattelinkin ehkä olisi viisainta heittää hantuuki kehään ja jatkaa entiseen malliin.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,919
  Kiitokset:
  1,174
  Pisteet:
  243
  Sinulla on siis bluetooth-kuulokkeet ja haet härpäkettä, jolla voisit lähettää niihin äänen vahvistimesta tai televisiosta. Itselläni ei ole ollut tuollaista tarvetta, mutta tuli mieleen, että onhan olemassa bluetooth-lähettimiä, joihin ääntä voi syöttää kuulokeliittimestä. Niissä on yleensä 3,5 mm plugi äänelle ja jokin USB-liitin sisäisen akun latausta varten. Vahvistimessasi ainakin on kuulokeliitin ja mahdollisesti televisiossakin ja kuulokkeiden liittäminen yleensä mykistää laitteen omat kaiuttimet. Jos liitin on 6,3-millinen, tarvitaan lisäksi adapteri. Esimerkiksi tuossa on edullinen Bluetooth Audio Transmitter.
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...uetooth-Stereo-Audio-Transmitter-langaton-lah
   
  raikka51 ja Axu_ kiittävät tästä.
 8. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  239
  Pisteet:
  143
  Tämä on varmaan kätevin ratkaisu.
   
 9. Nalho

  Nalho Member

  Liittynyt:
  14.01.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitetaan päivitystä tähän juttuun. Hommasin Verkkokaupasta tällaisen vehkeen: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...ooth-Audio-Transmitter-BX-01-langaton-Bluetoo ja liitin sen televisioon suoraan ja hyvin pelasi. Kuulokkeina olivat ne Plantronicsit jotka nyt ei niin ihmeelliset ole.

  Jalkapallon EM- kisojen innoittamana hommasin Sonyn Android tv:n ja huomasin että siinä on jo valmiiksi bluetooth. Mutta eipä se suostunut pariutumaan noiden kuulokkeiden kanssa. Nälkä kasvoi syödessä ja hankin AKG 50 Bt kuulokkeet jotka pariutuivat muiden vehkeiden kanssa ongelmitta paitsi suoraan tuohon Sonyyn. Taas tarvittiin tuota verkkisen mokkulaa jolla homma pelaa hyvin.

  Jos joskus hamassa tulevaisuudessa Sonyyn tulee sellainen päivitys että kuulokkeet pariutuvat suoraan siihen, niin sitten mokkula lähtee siirtolistalle.
   
 10. raikka51

  raikka51 Member

  Liittynyt:
  08.06.2013
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko ne langattomat kuulokkeet vai bluetooth kuulokkeet? -jos langattomat niin ihan normaalisti piuha vahvarin kuulokeliitännästä kuulokkeiden lähettimeen. Jos bluetooth niin en tiedä onko bluetooth lähettimiä erikseen saatavissa muuta kuin tietsikoihin -usb-out liitäntöihin -vahvistimien usb-liitännät on vaan sisään menoja vahvariin, Bluetooth vastaanottimiahan saa kymmenestä eurosta alkaen mutta ne ei auta tässä. T:Rami
   

Jaa tämä sivu