1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sony KDL-40L4000 ongelmia?

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi riista 18.09.2008.

 1. riista

  riista Member

  Liittynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Ostin kyseisen mallin toissapäivänä ja alkoi 8 tunnin jälkeen vikailemaan seuraavasti:

  Ulkoisesta digiboxista katseltaessa "nollaa" kuva asetukset kun vaihdetaan kuvasuhdetta tai kanavaa.

  Integroitu kaapeli verkon digiboxi ei toimi ja "nollaa" kuvaasetukset. Ajoittain kuva vilahtaa sitten taas mustaa.

  Viat näyttäytyy päivittäin mutta kummallisesti poistuu ajoittain.


  Onko muilla vastaavaa vikaa?


  riista
  *edit by pkaksp*
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2008
 2.  
 3. djkarza

  djkarza Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itsellä on sama ongelma KDL-40L4000 sisäisen kaapeliboxin kanssa.

  Nyt lisäksi hetken HDMI:n ja PC:n kanssa leikittyäni sain telkun niin solmuun että kuvaa ei saa enää muusta kuin menusta ja koko laitos tilttaa kun yrittää palauttaa tehdasasetukset.

  Tähän auttaa vain johdon irroittaminen seinästä mutta ongelmia se ei korjaa. Eli hieno TV kaikin puolin
   
 4. riista

  riista Member

  Liittynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noniin, eli saatiin verkkokauppa.comista useampi yksilö samoilla vioilla.

  Laitoin tänä aamuna Niinimaan pojille huoltoon. Saas nähä osaako korjata jos niin mitä tekevät. Voikohan ne vaihtaa esim integroidun digiboxin pelkästään..??..

  Raportoin tänne mitä käy.

  Laittakaa muutkin viestiä tänne jos on ongelmia kyseisen laitteen kanssa. Saadaan painetta myyjille jos joudutaan kauppoja perumaan.

  riista
   
 5. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,215
  Kiitokset:
  51
  Pisteet:
  128
  Mailiosoitteet forumilla kielletty.
   
 6. pasiip

  pasiip Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Perhana, itseläkin tilaus vetämässä ja jo nyt raportoidaan ongelmista.

  Onko jollakin toistaiseksi täysin toiminut yksilö? (Oletko tyytyväinen?)
   
 7. St_John

  St_John Member

  Liittynyt:
  20.09.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,

  samat ongelmat täällä. Eilen kaikki toimi hienosti, mutta aamulla TV:n avatessa yksi kanava näkyy sekunnin ajan minkä jälkeen ruutu pimenee kunnes kuva taas vilahtaa hetken ajan n. 10-15s kuluttua. Valikkoja pääsee kuitenkin selaamaan koko ajan, joten kai tuo jotenkin laitteen omaan (kaapeli)virittimeen liittyy.

  Tehdasasennuksiin palauttaminen "kaikkien nollaus" / "all reset" -valitsemalla jää jumiin, ja tästä pääsee eroon vain töpsölin irrottamalla.

  Muiden kokemukset korjauksista/takuuhuollosta, tai asian hoitamisesta Verkkokaupan kanssa kelpaisivat minullekin.

  -John
   
 8. Markku78

  Markku78 Member

  Liittynyt:
  06.11.2006
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen ollut täysin tyytyväinen. Nyt kolmaspäivä testailua menossa, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. On toiminut hyvin sekä sisäisellä T-virittimellä sekä Procasterin 6200T digiboksilla, joka on HDMIllä liitettynä. Kuva on mielestäni erinomainen, pienen kuvan säädön jälkeen, vaikka käytänkin virransäästö asetuksia.

  Kokeilin myös liittää läppärin vga-liitännällä telkkariin, resoluutio oli 1280x768. Kuva oli hyvä, joten ehkäpä keksin jotain käyttöä tällekin tulevaisuudessa.

  Ainoa hieman negatiivinen asia minkä olen huomannut oli täysin pimeässä telkkaria katsottaessa kirkkaus vaihteli välillä häiritsevästi. Epäilen että tämä johtuu kuitenkin virransäästössä ominaisuudesta.

  Televisiossa pitäisi olla kääntyvä jalusta, mutta en ole saanut televisiota kääntymään, tuntuu todella jäykältä enkä ole uskaltanut voimalla kääntää. Onko kellään kokemusta tästä, kääntyykö televisio paljon ja kuinka helposti? Pitäisikö television myös kallistua?

  Koska minua kiinnostaa kovasti myös virran kulutus kokeilin virtamittarilla kuinka paljon television katselu kuluttaa virtaa. Laitoin virtamittarin jatkojohtoon missä oli televisio sekä digiboksi, jotta näkisin omassa käytössä normaalin virrankulutuksen. Tunnin aikana jonka katselin digiboksin kovalevyltä ohjelmia tämä yhdistelmä kulutti n. 175w.
   
 9. Knockdhu

  Knockdhu Member

  Liittynyt:
  20.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hemmetti, ihan samat ongelmat meillä tämän uuden mallin kanssa. Heti ensi käynnistyksestä ei löytänyt omalla (kaapeli)virittimellä kanavia. Erillisen boxin kanssa kuva pimenee, ääni kuuluu, kuva tulee jonkun sekunnin jälkeen takaisin, häipyy taas jne.

  Uskomatonta, että Sony on päästänyt ulos ison erän viallisia telkkareita. Luultavasti näitä on Suomenkin markkinoilla jo satoja kappaleita.
   
 10. koat

  koat Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joopa joo, sama ongelma myös täällä... Hieman syö kun ensin reilun kuukauden odottelu ja sitten tuote onkin susi.
  Kuva on kyllä näkyessään oikein hyvä, mutta eipä se paljon lohduta kun koko systeemi "kaatunut" useamman kerran.
  Ei muuta kun Verkkokauppaan soittelemaan huomenna, enkä varmaan ole ainoa. Toivottavasti toimivaa tuotetta ei tarvitse odotella. Mietityttää myös palautus/huoltoon vienti, kuka siitä aiheutuvat kulut maksaa... Kun ei tuon kokoista myllyä lähdetä itekseen kantelemaan. Ja laatikkokin on jo tunnollisesti kierrätetty.
   
 11. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Viimeksi muokattu: 21.09.2008
 12. Sievari

  Sievari Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Noin tunnollinen ei saisi olla. Maahantuoja/myyjä maksaa kuljetukset mutta tuotteet täytyy olla hyvin pakattu, jos tuote hajoaa kuljetuksessa on pakkaaja vastuussa. Tässä tilanteessa jos asut sellaisella aluella että tuote tullaan huoltofirman omalla autolla hakemaan niin en usko pahemmin pakkauksella olevan väliä. Jatkossa kannattaa säilyttää laatikot jos vaan on tilan puolesta mahdollista.
   
 13. riista

  riista Member

  Liittynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kannataa kaikkien olla myyjään yhteydessä, jos laitteessa vikaa ja laittaa Niinimaalle sitten takuuhuoltoon(noutaa kotoa ainakin pääkaupunkiseudulla). Verkkokauppa ei suoraan suostunut uutta tilalle antamaan heti tai kauppaa perumaan. Pyysi laittamaan ensin huoltoon.

  Nyt siis meidän laite Niinimaalla takuuhuollossa ja viikon kestää. Kerron sitten saatiinko vika korjattua ja mikä lopullinen ratkaisu.

  Näitä integroidun kaapeliverkon digiboxin vikoja on kuulemma muissakin malleissa, mutta nyt saatiin iso erä uutta mallia jossa näyttää olevan enemmän rikkinäisiä kun ehjiä. Onneksi viat tuli heti esiin eikä 3 vuoden päästä.

  Harmittaa itteäkin kun tota telkkua niin odotin ja heti on rikki, mutta samassa veneessä ollaan ja jos ongelmia tulee huollon, uuden tilalle saannin tai kaupanpurun kanssa verkkokaupassa on hyvä olla joukolla liikkeellä. Ja meidän asema on aika vahva koska tosta erästä noin monta telkkua on valmiiksi rikki.

  riista

  PS: Itte en peruis tilausta tosta mallista koska on edullinen, mutta en kävis lunastamassa pois ennen kun tää vika-asia on selvinny...
   
 14. pasiip

  pasiip Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En ainakaan itse ole vielä kauppoja perumassa. Olen nyt kuitenkin ensi viikon poissa kotoa joten katselee sen jälkeen miten asia on edistynyt ja laitanko maksua menemään verkkokaupalle. Ostoslistan seuraavat telkut kuitenkin maksavat sen 200-300 lisää, että heti ei tästä kaupasta luovuta.

  EDIT: Onko jollakulla jo kokemusta TV:n toiminnasta pelikäytössä X360 tai PS3:n kanssa?
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2008
 15. Jale79

  Jale79 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla myös aivan samat ongelmat: kolmena aamuna telkku on mennyt sellaiseen jumitustilaan ettei television (kaapeli), Xboxin (komponentti-liitännällä) tai dvd-soittimen kuva näy.

  Nollatessa tila jää jumiin, tosin ohjekirjassa sanotaan että silloin kun se valo jää vilkkumaan niin pitää ottaa yhteyttä huoltoon. Kuitenkin ongelmat ovat joka kerta poistuneet saman päivän kuluessa ja telkku toimii myös nyt ihan ok. Pakko se on kuitenkin huoltaa, arveluttaa vaan että ne siellä huollossa kattoo että telkku toimii eikä tee sille sitten mitään (kuten joskus kävi välillä sekoilevalle digiboksilleni).

  Niinimaalta tulevat huomenna hakemaan, sanoivat että huollossa menee viikko tai pari. Vähän riipii että joutuu olemaan sitten ilman tösöä kun vanhakin lähti jo eteenpäin. Olen myös huomaavinani pientä valovuotoa nurkissa, voi olla ihan normaaliakin mutta ei o aiemmin ollut lcd-tösöä niin paha sanoa... muilla vastaavaa ongelmaa?
   
 16. djkarza

  djkarza Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulle sanoivat Niinimaalta että kattovat onko tullu uusia softaversioita kyseiselle telkulle ja ilmottelevat sitten..

  Itsellä on pientä "cloudingia" vasemmassa ylänurkassa eli taustavalon epätasaisuutta. Se ei häiritse muuten kun jos on valot pois ja ruudussa on ihan musta/tumma kuva. Onko muilla samanlaisia havaintoja?

  Lisäksi 1080p kuvassa näkyy välkkyviä vaakaviivoja ja rakeisuutta jos nostan koneelta virkistystaajuutta yli 24Hz, 1080/24p siis toimii hyvin mutta sitä korkeammat virkistystaajuudet saa aikaan häikkää. Saattaa tosin johtua halvasta HDMI-kaapelista.
   
 17. djkarza

  djkarza Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jahas tuli tuplat
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2008
 18. Tonzas

  Tonzas Guest

  Itselläni malli Sony 40S4000 ja samat ongelmat kuin ylläolevissa viesteissä. Välillä toimii, yhtäkkiä ruutu kuitenkin pimenee ja kuva saattaa välillä tulla takaisin sekunniksi tai pariksi. Myöskään tehdasasetusten palautus ei auta -> telkku jumittuu ja punainen valo jää vilkkumaan.

  Täytyy olla yhteydessä ostopaikkaan/huoltoon huomenna...
   
 19. Jale79

  Jale79 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niinimaan huoltomies kävi tässä juuri ja päivitti tösön USB-tikun avulla. Päivitystä ei ilmeisesti ole vielä netissä kun malli on niin uusi. Saas nähdä josko auttaa, ainakin ilahduttaa ettei telkkua joutunut luovuttamaan huoltoon...

  Ilmoittelen tänne jos ongelmat jatkuvat.
   
 20. koat

  koat Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sama homma, huoltomies tuli muutama tunti sähköpostin lähettämisen jälkeen ja päivitti tölsyn. Nopeasta toiminnasta propsit.
  Auttoi ainakin sen verran että digi-tv asetukset-valikko, johon ei aikaisemmin edes päässyt, avautui ja kanavat sai uudelleenviritettyä.

  Toivotaan vain että ongelmat lakkaa tähän...
   
 21. Knockdhu

  Knockdhu Member

  Liittynyt:
  20.09.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Soititteko suoraan huoltoon vai menikö homma reklamaation kautta?

  T:Vippe
   

Jaa tämä sivu