1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Social mapper (haku useilta sometileiltä) asennus

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Eevertti 18.08.2020.

  1. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,334
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
    Hyökkäys? Mikäs sulle tuli?

    Totta. Eivät olleetkaan komentoja eivätkä varmasti toimi komentokehotteessa sillä sanan git clone alla oli http linkki. Olen tässä ihan samaa mieltä sinun ja Pertin kanssa. Todennäköisesti siinä oli otsikko ja linkki jonka AP oli kopioinut joltakin noista linkkaamistaan sivuista. Itse komento on linkin alla:

    cd social_mapper/setup
    pip install -r requirements.txt

    Scripti on tiedostossa "setup pip install -r requirements.txt"

    Tästä syystä kysyin mistä tiedät tuon olevan Pythonilla kirjoitettu, kun sanoit että scripti näyttää siltä. Anyway, nyt minäkin tiedän että pip viittaa Pythoniin
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Minä en missään kohtaa sanonut, että scripti näyttää siltä.
    Näistä sanoin, että näyttävät Pythonilta.
    Tämä on verrattain helppo tarkistaa, koska kaikki viestit ovat edellisellä sivulla luettavissa.

    En tykkää, että suuhuni pannaan sanoja, joita sieltä ei ole tullut.

    Edit: Vielä selvyydeksi, en tunne Pythonia.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2020
  4. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
  5. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hyvä ohje, kiitos. Olin juuri puuhailemassa Pythonia vanhemman ohjeen avulla, lisäämässä ympäristömuuttujiin jotain ja mitään siitä ei tullut.

    "pip -V" Komentokehote -ikkunassa antaa sen vastauksen kuin kuuluukin eli siihen saakka homma bueno.

    Kaksi asiaa jää auki. "Install Python" ikkunan "Install launcher for all users" -kohta oli ja pysyi harmaana. Millään en siihen täppiä saanut. Kohtaan "Add Python to PATH" -kohtaan sain täpin.

    Toinen on päivitys. Teksti Komentokehotteessa virtualnv -asennuksen (Step 7) jälkeen:

    "You should consider upgrading via the 'c:\users\****\appdata\local\programs\python\python37\python.exe -m pip install --upgrade pip' command."

    Eli Resurssienhallinnan yläpalkkiin: c:\users\****\appdata\local\programs\python\python37\python.exe
    joka avaa jälleen Komentokehotteen, mutta onko "-m pip install --upgrade pip" sen jälkeen yksi vai kaksi käskyä? Koetin myös jättää tavuviivat pois...
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    pip install --upgrade pip

    On komento joka päivittää uusimman pip pakettimanagerin, jos pip on lisätty pathiin.
     
  7. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    OK. Python on nyt päivitetty. Ja Gitin kylkiäisenä Notepad++ asennettu. Seuraan noita linkin ohjeita, mutta epävarma kohdasta "Configure GitHub Credentials". Etsin suomenkielistä termiä ja samalla vastaan tuli jonkun kokemuksia isommista vastoinkäymisistä sen jälkeen, kun oli syöttänyt väärät. Mistä nuo siis löytyvät / missä ne luodaan?

    git config ––global user.name “github_username”
    git config ––global user.email “email_address”
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Jos komento git toimii, ajat nuo komennot vähän muokattuna. Niillä ei ole toistaiseksi mitään väliä, mutta jos käytät joskus gittiä jonkun ulkoisen gittirepon muokkaukseen, muokkauksissa näkyvät nuo tiedot. Jos vaan kloonaat ulkoisen repon, eivät nuo näy mihinkään.

    git config ––global user.name “joku kiva käyttäjänimi gittiin”
    git config ––global user.email “sähköpostisi”
     
  9. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    OK, kiitos. Credentials -vesieste selvitetty.

    Olen kohdassa "Pushing Local Files to the Remote Repository". Vähän tahmoo. Joko nyt tulisi syöttää se
    git clone https://github.com/SpiderLabs/social_mapper

    (Power Shell siis ilmoitti, että "You appear to have cloned an empty repository")
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Tarkista että olet jossain hakemistossa johon voit kloonata tuon repon. Luo vaikka c:n juureen hakemisto src:

    mkdir c:\src
    cd c:\src
    git clone https://github.com/SpiderLabs/social_mapper

    edit: liikaa käyttänyt mäkkiä, nuo komennot vaativat kauttaviivan
     
  11. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Se todella haki tuonne joukon tiedostokansioita. Seuraavaksi syötin Komentokehotteeseen

    cd social_mapper/setup
    pip install -r requirements.txt

    Jälkimmäisen komennon jälkeen näytti yhtä sun toista latautuvan ongelmitta, mutta sitten teksti muuttui punaiseksi.

    Running setup.py install for dlib ... error
    ERROR: Command errored out with exit status 1:
    (...)
    FileNotFoundError: [WinError 2] Määritettyä tiedostoa ei löydy
    (...)
    CMake must be installed to build the following extensions: _dlib_pybind11
    ERROR: Command errored out with exit status 1:

    Sen saan selvää, että lisää kamaa pitää asentaa, vaikka ohjetta on tiukasti seurattu ja puuttuuko mahdollisesti vielä jotain muutakin..?
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Kokeile asentaa tuo cmake pip:llä:

    pip install cmake
     
  13. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    "Succesfully installed cmake", eli mukava onnistuminen, mutta jälkimmäisen komennon jälkeen ja alkaen samasta kohdasta

    Running setup.py install for dlib ... error
    ERROR: Command errored out with exit status 1:

    näkyy punaista. Ja tuon tekstimäärän keskipaikkeilla, jotain mitä ei aiemmin näkynyt. Tipoittain lisää asennettavaa. Yritän pitää fokuksen kohdallaan, enkä miettiä liikaa yhteyksiä, mutta jos komennon loppu on .txt, niin kuinkas juttu yht'äkkiä kääntyykin johonkin Visual Studioon...

    CMake Error at CMakeLists.txt:5 (message):

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    You must use Visual Studio to build a python extension on windows. If you
    are getting this error it means you have not installed Visual C++. Note
    that there are many flavors of Visual Studio, like Visual Studio for C#
    development. You need to install Visual Studio for C++.
     
  14. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
  15. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,334
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    68
  16. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nyt Visual Studion pitäisi olla asennettuna. Avasin sen verran, että esiin tuli vaihtoehtoja 'clone a repository' ja 'open a project' yms.

    Mutta nyt komento cd social_mapper/setup tuottaa Komentokehotteessa ilmoituksen "Määritettyä polkua ei löydy."

    Tuli vain mieleen, että onko näillä kahdella komennolla tekoa lettasin neuvomalla C:n juureen luodun hakemiston kanssa (siellä on kansio setup ja tuossa kansiossa requirements.txt)? Alan olla pihalla kuin lumiukko.

    Edellisestä välittämättä kokeilin Komentokehotteeseen suoraan viimeistä ohjeen kolmesta komennosta

    pip install -r requirements.txt

    Nyt se tuotti vain ilmoituksen

    ERROR: Could not open requirements file: [Errno 2] No such file or directory: 'requirements.txt'
     
  17. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Noiden virhesanomien perusteella sanoisin että ajat niitä jossian muualla kuin social-mapper-hakemistossa. Oikea komento jolla siiryt tuohon polkuun lienee:

    cd c:\src\social_mapper\setup
    pip install -r requirements.txt
     
  18. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitos toimivista komennoista. Poistin Visual Studion, asensin sen uudelleen ja valitsin tällä kertaa Desktop C++ workloadin samalla aikaa asennettavaksi. Sitten nuo komennot, collecting valtavan määrän tiedostoja, ei punaista, jätin homman vaiheessa "Running setup.py install for dlib." ja menin nukkumaan. Aamulla totesin tuloksen:

    Running setup.py install for dlib ... done
    Successfully installed PyWavelets-1.1.1 (...):D

    Eli huhhuh, kovvoo hommoo. Nyt alan katsoa työkalun käyttämistä.
     
  19. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    C:n alla kansiossaan oleva social_mapper.py ei aukene kaksoisklikkauksella. Valitsemalla Visual Studion siihen tarjolla olevista sovelluksista tullaan näkymään kuten alla. (Tätäkö varten se Visual Studio siis oli...)

    Ylälaidan pudotusvalikossa on muuten oletuksena Python 3.8 (32-bit). Minulla on asennettuna versio 3.8.5 ja suoritin 64-bit. Valikosta löytyy myös vaihtoehto Python 3.7 (64-bit) eli minulle olisi tarjolla ainoastaan vanhemman version valinta.

    Oletan, että seuraavana edessä on käyttäjänimien ja salasanojen syöttö. Osaako joku sanoa, esimerkiksi File -valikon perusteella, minne täytetty lista tulisi tallentaa? Ja kloonauskin olisi mahdollista, lieneekö sillä tässä vaiheessa käyttöä?

    456.JPG 789.
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,241
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    Aja .py tiedosto pythonilla seuraavasti:

    cd c:\hakemistojossapyon
    python social_mapper.py
     
  21. Eevertti

    Eevertti Member

    Liittynyt:
    13.09.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Komento python social_mapper.py avaa Visual Studion kuten tuossa leikkeessä. Kokeillakseni vain Facebookia, täytin listaan sen kohdalle lainausmerkkien sisään käyttäjänimen ja salasanan. Komentoon vaihdoin -a:n tilalle -fb, mutta sama tulos eli heitti takaisin Visual Studion listaan.

    social_mapper.py -f imagefolder -i./mytargets -m fast –a

    Ymmärtääkseni käyttäjänimet ja salasanat pitäisi nyt jo tallentaa joko Visual Studioon (?) tai samaan kansioon C:n juureen, jotta ne olisivat haun alkaessa käytössä.
    000.JPG
     

Jaa tämä sivu