1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu SLI tuhoaa desktopin

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi sanzebs 01.10.2014.

 1. sanzebs

  sanzebs Regular member

  Liittynyt:
  18.05.2013
  Viestejä:
  119
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Liittyy keskusteluun, johon kukaan ei ole vastannut :/, http://keskustelu.afterdawn.com/threads/windows-7-käynnistyy-mustaan-ruutuun-ja-välkkyvään-hiireen.751069/

  Yhtenä kauniina päivänä pelasin hyvää fps-peliä rauhallisesti, kunnes tajusin, että pelitehot olivat normaalia huonommat. Päätin sitten mennä katsomaan NVIDIAn asetuksia ja löysinkin syyn. Jostakin syystä SLI oli mennyt pois päältä itsekseen. En kuitenkaan ruvennut "enable"emaan sitä, koska olisin joutunut käynnistämään tietokoneen uudestaan.

  Sitten seuraavana päivänä tietokone toimi loistavasti ja tekeminen loppui kesken, joten päätin, että olisi hyvä aika suorittaa uudelleenkäynnistys. Siispä menin taas NVIDIAn asetuksiin, valitsin "enable SLI" ja painoin "käynnistä uudelleen". Kaikki näytti normaalilta ja parinkymmenen sekunnin kuluttua näkyi "log-in"-ruutu. Painoin siitä sitten käyttäjääni ja...

  Log-in ruutu katosi ja tilalle ilmestyi musta ruutu, jonka keskellä oli hiiri, joka välkkyi nopeaan tahtiin. Hiirtä pystyy liikuttamaan ja välkkyminen jatkuu viereisillekin lisänäytöille (tietokone on kannettava). Komento Ctrl-Alt-Del toimii, ja täysiterävyyksinen ruutu tulee näkyviin normaalisti. Siitä voi painaa Log-off, vaihda käyttäjää, lukitse tietokone, vaihda salasana, tehtävienhallinta. Kaikki toimii paitsi, että jos painaa tehtävienhallinta, palaavat musta ruutu ja välkkyvä hiiri.

  Palautin järjestelmän aamupäiväiseen versioon BIOSin kautta. Kaikki toimii taas. Kokeilin uudestaan "enable SLI" ja käynnistää uudelleen. Sama tapahtui.

  Vika vaikuttaisi siis olevan SLIssä. Mitä minun pitäsi tehdä?


  EDIT  Tähän ongelmaan ei auta mikään.

  Ainoa keino parantaa tämä on asentaa vanhemmat ajurit ja toivoa, että nVidia joskus tekee vielä toimivia ajureita... tänään 14.7.2015 nVidian ajuri versio 353 toimii hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2015
 2.  
 3. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  48
  1.Poista ajurit.
  2.Asenna uudet ajurit.

  3.Jos vika säilyy poista uudestaan.
  4.Asenna muutamaa astetta vanhemmat ajurit.

  5.alikellota näytönohjaimia tuntuvasti ja tarkkaile ilmeneekö vikaa.

  4.Bios palautus,alkuperäis asetuksille ja Windowsin uudelleen asennus (Puhdas Windows asennus)

  Näiden jälkeen jos on vikaa,niin vika on tekninen.

  5. Voit myös liittää erillisen näytön läppäriin ja kokeilla sillä myös (suosittelen.
   

Jaa tämä sivu