1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sigmatek DVB-110

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi Muukka 07.10.2006.

 1. wpo

  wpo Guest

  ASENNUSONGELMIIN RATKAISUJA:

  SIGMATEK DVB-110 ohje mahdolliseen asennusongelmaan
  (joka johtuu että laiteajuri ei ole vielä asentunut vaikka ohjelmisto jo asentui)
  Jos ongelmia asennuksessa eikä DTV-ohjelma anna skannata kanavia tee näin:

  1. Aloita ohjelmistonasennus alusta. Laita CD sisään ja DVB-110 laite USB-porttiin. Tee asennus loppuun asti ja ohjelma pyytää koneen käynnistämistä uudelleen. Tee niin.

  2. Kone käynnistyy uudelleen. Windows ohjattu laiteasennus hyppää esiin, paina peruuta. Avaa "oma tietokone", siellä paina/tummenna CD-asemassa olevan DVTplayer-kohdalla ja sen jälkeen paina oikealla hiirennäppäimellä ja valitse "resurssienhallinta/explore".
  CD:n sisällä kansioiden joukossa on "Installdrv", käynnistä tämä tuplaklikkaamalla ja tee asennus loppuun asti. Lopussa pyydetään uudelleenkäynnistystä. Tee niin.

  3. Kone käynnistyy uudelleen. Windows ohjattu laiteasennus hyppää esiin. Valitse "asenna automaattisesti/anna windowsin etsiä...". Tällä kertaa windows löytää ajurin. Tee tämä asennus loppuun asti. Valmis, voit käynnistää DVT ohjelman ja skannata kanavat.

  Jos CD-Avain ei toimi:

  1. Kokeile näitä toimiviksi todettuja avaimia
  1479827583773494
  0914411918212953
  3213759817005288
  0604408808902652
  1771892576273701

  Jos asennusohjelma ei hyväksy mitään näistä avaimista niin CD:ssä/asennusohjelmassa on vika. Vaihda pakkaus paikallisella jälleenmyjälläsi.  USEIN KYSYTTYÄ:

  Ylen tekstityksen saa päälle(tämä valittavissa silloin kun tekstitettyä ohjelmaa on tulossa):
  Isossa TV-ikkunassa paina oikella hiirennäppäimellä ja valitse kohdasta "tekstitys päällä" haluamasi saatavilla oleva tekstitys esim. fin(DVBS). Tällöin nauhoittaessa myös Ylen tekstitys tallentuu.
  Kanavavalikon saa auki TV-ikkunassa valitsemalla "Oma suosikki".

  Nauhoitan TV- ohjelmaa mutta DTV-ohjelma kaatuilee?
  Jos nauhoitat huonon signaalin kanssa (pätkii kuva) niin ohjelma voi kaatua. Se ei ehdi/pysty korjaamaan katkoksia.
  Nauhoitusta tulisi tehdä vain hyvän signaalin kanssa.

  En saa muita kuin Ylen kanavia näkymään vaikka kiinnitin adapteria käyttäen antennikaapelilla talon/seinärasian antenniin?
  Huomioi, että laite on tarkoitettu antenniverkkoon (DVB-T), ei kaapeliverkkoon (DVB-C). Jos olet kuitenkin kaapeliverkossa niin voit saada paremmin/enemmän kanavia näkymään suuremmalla siirrettävällä passiivisella antennilla.

  En saa kaikkia kanavia näkymään paketin pienen antennin kanssa?
  Paketin pieni antenni on ns. "matka-antenni" joka on tarkoitettu käytettäväksi kannettavan tietokoneen kanssa matkoilla, ulkona tms.
  Antennin pienen koon vuoksi on sen teho myös melko rajallinen. Parhaimman signaalin pikkuantennilla saat esim. laittamalla pikkuanatennin ikkunalaudalle.
  Pakkauksessa on mukana adapteri jotta voit kytkeä sen norm. antennikaapeliin tai suurempaan passiiviseen siirettävään antenniin.

  Tarkista myös että antenni-tai antenniadapteri ovat kunnolla kiinni laitteessa, kiinnitys on hieman tiukka.

  Käytän paketin pientä antennia kotona sisällä, kanavat löytyvät mutta pätkivät?
  Huomioi, että paketin pieni antenni on ns."matka-antenni". Jos kuitenkin käytät pientä antennia sisällä kotona ja kanavat löytyvät sekä DVT-ohjelman palkit näyttävät signaalin hyväksi se ei vielä tarkoita että signaalin vahvuus on täysin hyvä ja että signaalissa ei ole häiriöitä. Älkää odottako ihmeitä kymmensenttiseltä ohuelta antennilta sisäkäytössä.

  Mukana tulevalla antenniadapterilla voitte kytkeä laitteen talonne/seinärasian antenniin tai muuhun suurempaan passiiviseen antenniin.

  Muuta tarkistettavaa:
  Tarkista myös että antenni-tai antenniadapteri ovat kunnolla kiinni laitteessa, kiinnitys on hieman tiukka.
  Tarkista, että käytät USB2.0-porttia ja että USB2.0 ajurisi ovat kunnossa. DVB-110 toimii periaatteessa myös USB1.1 portissa mutta silloin voi esiintyä pätkimistä hitaammasta USB-portista johtuen.
   
 2.  
 3. san2jay

  san2jay Member

  Liittynyt:
  01.09.2005
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Just sama ongelma. Kanavat löytyy skannatessa mutta mitään ei näy eikä kuulu. Ja nuo kohdat videosignaalin lähde ja äänilaite ovat tyhjinä. Kertokaas kellä toimii että pitääkö siellä olla jotain?

  Edit. Sainpas toimimaan. Antenni ulos ikkunalaudalle ja johan näkyy. Ilmeisesti signaalin taso ei kuitenkaan riittänyt, vaikka kanavat skannatessa löytyivätkin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2006
 4. palma1771

  palma1771 Guest

  Minullakin se koodi ei toiminut jos CD ei ollut asemassa. Kun pistin CD:n takaisin asemaan koodi toimi hyvin.

   
 5. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Hyvin toimii eikä siellä tarvitse mitään olla kummassakaan kohdassa. En tiedä mikä tarkoitus noilla on...
   
 6. pkekkonen

  pkekkonen Member

  Liittynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mukana tulleella antennilla löysi kanavat, mutta ei juurikaan näkynyt. Tein juuri TM:n ohjeen mukaisen DVD-koteloantennin ja pistin sisälle ikkunalle. Nyt näkyy YLEn kanavat pätkimättä, muut tosin ei vielä näy ihan kunnolla.

  Jostain syystä mulla ei näy mitään tekstitystä millään YLEn kanavalla vaikka teen juuri näin, ja tuolla valikossa kyllä on tekstitys päällä ja fin(DVBS) tai dut(DVBS) valittuna. Mistähän vois etsiä vikaa?

  EDIT: Piti vielä kysyä että kun toi vehje kuumenee päällä ollessaan melkoisesti niin saako sen sammumaan softalla? Kun sulkee ton DTVplayer:in niin silti jää tikkuun valo päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2006
 7. adrock144

  adrock144 Member

  Liittynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ostin haman aktiivisen antennin, mutta rf-laatu ei liikahdakaan punaiselta. onko pakko olla passiivinen antenni, kuten yllä mainitaan?
   
 8. Perkelex

  Perkelex Guest

  Vihdoin ja viimein laite toimii OK!

  Aluksi oli asennuksessa ongelmia softan kanssa. Ei hyväksynyt CD-levyllä olevaa numerosarjaa, mutta ykskaks yllättäen hyväksyi varmaankin 10. kerralla, kun otin levyn pois (kuten melkein jokainen muukin kerta) tarkistaakseni numeron ja laitoin takaisin asemaan ennen kuin jatkoin asennusta.

  Aluksi herjaili ajureita, mutta ainoastaan jos vaihdoin USB-porttia. Jos ajureita ei ole ajettu, niin ei myöskään ohjelmalla voi hakea kanavia.

  Kanavia en saanut aluksi alkuperäisellä antenilla näkymään millään. Löysin lopulta kuitenkin YLEn kanava nippu, mutta nekään eivät näkyneet. Siksipä marssin kauppaan ostamaan uuden paremman antennin (mallia Procaster 350, josta joku kyseli aikaisemmin). Antenni näytti ja vaikutti lelulta, mutta antennilla löysin kanavia, mutten saanut niitä näkyviin. Vaikutti ihan toimivalta antennilta, kun kokeilin sitä tv:ssä. Huomasin uudesta antennista kuitenkin sen, että joka kerta kun otin kiinni adapterin ja antennin liitoksesta, sai laite täydet singaalit elikkä toimin maadoituksen korvikkeena.

  Toisin sanoen antenni vaikuttaa tarvitseman maadoituksen, jonka vuoksi kytkin tietokoneen maaadoitettuun pistorasiaan. Nyt käytössä alkuperäinen antenni ja uusi palautettu takaisin. Kanavat näkyvät hyvin ja laite toimii. Ainoastaan softa on täys paska, kaatuilee aina silloin tällöin jne...

  Toivottavasti tästä hyötyä samojen ongelmien kanssa tappeleville...
   
 9. Perkelex

  Perkelex Guest

  Voi olla mahdollista, että maadoitusta varten riittää kun laittaa alkuperäisen peltiselle ikkunalaudalle. Enpä tiedä kannattaa kokeilla!
   
 10. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Noin käy minullakin kun yritän heikomalla antennilla eli matkatelkkarin tuplapiiskalla. Mutta kun lyön kiinni haravamallisen mökkiantennin suunnattuna lähetysasemaa kohti niin kaikki kanavat näkyy häiriöttä eikä tarvitse "pidellä antennia kädestä"...;)

  Tuo on ihan luonnollinen juttu jos lähetysasema kuitenkin on kohtalaisen lähellä. Pelkkä pikkupiiska on onneton antenni mutta peltiselle ikkunlaudalle laitettuna tuo ikkunalauta muodostaa antennille maatason. Maataso ei ole sama asia kuin maadoitus vaan kyse on karkeasti samasta asiasta kuin millä auton katolla olevan pikkupiiskan avulla saadaan hyvä vastaanotto, eli auton katto toimii siinä maatasona. Jos taas se metallinen ikkunalauta olisi maadoitettu niin antenni ei enää toimisi läheskään yhtähyvin mutta koska se ikkunalauta on sopivan lyhyt niin käytännössä tuosta pikkupiiskan ja ikkunalaudan yhdistelmästä muodostuu eräänlainen "tuplapiiska" joka vahvistaa signaalia aika hyvin.
  http://www.criterioncellular.com/antennas/groundplane.html

  Eli sitä pikkuantennia EI PIDÄ YRITTÄÄ MAADOITTAA mutta jos käytettävissä on tarpeeksi iso metallinen alusta kuten metallityöpöytä, -kaappi tai -hylly niin niistä on varmasti apua MAATASONA. Tai vaikkapa jääkaapppia tai pesukonetta voi kokeilla jos sattuu tarpeeksi lähellä olevan...;)
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2006
 11. mavirta

  mavirta Member

  Liittynyt:
  26.06.2003
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo eipä toimi ei, tai siis kanavia ei löydy. Hermot menee. Osaakohan joku suositella jotain toimivampaa (halpaa) antennia?!?! Itse en kyllä hirveästi tiedä näistä antennihärpäkkeistä mitään. Biltemassa myydään jotain "pöytäantennia" noin kympillä ja tällainen http://www.mediaplazashop.com/bilder/Antenner/Eu534.jpg olisi kans kympin verran. Pitääkö samantien ostaa parempi/kalliimpi. Jos olette saaneet jollain muulla kuin pakkauksen mukana tulleella antennilla kanavat hyvin näkymään, niin voisitteko vihjata, millainen/mikä antenni se on!! Kiitti jo etukäteen...
   
 12. pkekkonen

  pkekkonen Member

  Liittynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  TM 15/06 ohjeen mukainen toimii, ja jos ei niin siitä testistä noita löytyy lisää.
   
 13. Jukkek

  Jukkek Member

  Liittynyt:
  19.09.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kävinpä myös ostamassa moisen digikortin. Ois pitäny jo arvata, että ei tuo tule toimimaan. Sain asennettua ajurit ja ohjelmat, mutta yhtäkään kanavaa ei löydä. Laitoin tuon mukana tulleen piiskan ikkunalaudalle ja asun oulun keskustassa, mutta kanavia ei vaan löydy.
  RF-quality on punaisella eikä näytä nousevan millään. Pitää kai vielä kokeilla jollain toisella antennilla, sitten jos ei toimi niin vielä takaisin stockmanille.
   
 14. molopaa

  molopaa Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  0
  Pakko hehkuttaa kyseistä tikkua. Ostin sen perjantaina. Kolmen päivän kokemuksella voin todeta, että mahtava tuote. Toki löytyy myös purnattavaa: Ajurien asennus, aikas buginen käyttöliittymä, todella heikko manuaali / tuki. Hämmentävintä on se, että tää palikka toimii omalla antennillaan, jos sen laittaa ikkunalaudalle kuten maahantuoja neuvoo sivuillaan.
   
 15. Uleti

  Uleti Member

  Liittynyt:
  15.10.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  .
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2006
 16. Jukkek

  Jukkek Member

  Liittynyt:
  19.09.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, huomenna tuo paskakasa lähtee takas stockmannille. Saavat siellä vaikka näyttää että miten hyvin sillä näkyy.
   
 17. molopaa

  molopaa Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  0
  Mulla oli sama ongelma, mutta se katos kun poistin käynnistys kansiosta softan exe:n.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2006
 18. avirta

  avirta Member

  Liittynyt:
  16.10.2006
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ratkaisu avainongelmiin.

  Kun lunttaatte sen avaimen siitä cd:n tarrasta, niin laittakaa se cd takaisin asemaan ja asema kiinni jotta se asennusohjelma voi tarkastaa sieltä jostain cd:n syövereistä että se avaimenne on oikea.

  Melkoisen typerä asennusohjelma kun ei osaa kopioida tarvittavaa tietoa ensin kovalevylle ja tarkastaa sieltä...
   
 19. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Eikä pelkästästään asennusohjelma vaan ohjelma kokonaisuudessa on jälleen kerran esimerkki siitä miten keskeneräisiä tuotteita tuodaan markkinoille kuluttajien testattaviksi, ja tästä ilosta joudumme vielä maksamaan tuotteesta.

  Esim. tämä Ylen tekstityshomma joka toimii juuri ja juuri niin että voidaan mainostaa sen toimivan ja sillä saada liuta maksavia asiakkaita. Mutta mikä se toimivuus käytännössä on? Joka kerta kun siirryt johonkin ylen kanavalle jossa on menossa tekstejä vaativa ohjelma joudut käymään valikossa laittamassa tekstityksen päälle ja sillä aikaa menee osa ohjelmasta ohi. Suljet välillä ohjelman ja avaat uudestaan niin taas on teksitys poissa. Ei tuon kanssa kyllä jaksa kauan temppuilla.

  Entä sitten ohjelmien ajastus, missä on ajastusvalikoissa paikka jossa ruksata että halutaan tekstit tallennettua mikäli niitä on ja minkä tekstityksen jos niitä on useampia?

  Ja vaikka tuo ohjelma-opas on alkeellinen niin miksi sen pitää ohjelmatiedot kertoa ruotsiksi? Ei minulla mitään kieliongelmia ole mutta periaatteessa kismittää. Noita ongelmia on joskus ollut digibokseissakin mutta ne on yleensä saatu päivityksillä kuntoon ainakin puolen vuoden odotuksen jälkeen. Mitenköhän tässä käy?;)

  Vaikka olen työllä ja tuskalla saanut tuon tikun jotenkuten toimimaan niin ei sen toiminta kuitenkaan ole sitä mitä siitä olisi syytä vaatia, ei näin keskeneräistä laitetta (ohjelmistoa?) voi hyvällä omallatunnolla kenellekään suositella.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2006
 20. molopaa

  molopaa Guest

  Liittynyt:
  Viestejä:
  0
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  0
  Kyllä minäkin olen samoilla linjoilla edellisen kanssa. Tuote on pahasti keskeneräinen, mutta ohan tää suhteessa siihen mitä se maksaa aikas hyvä paketti. Sitten kun sen saa toimimaan. Itse taistelin palikan kanssa aikas pitkään. Asennus-ohjeet oli onnettomat. Toivottavasti tohon tulee joku softa päivitys joka korjaa pahimmat bugit ja puutteet.
   
 21. Jukkek

  Jukkek Member

  Liittynyt:
  19.09.2006
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kerronpa miten asiat ovat tällä hetkellä.
  Kävin viemässä kuitin kanssa tuotteen takaisin ja sain 2 vaihtoehtoa. Vaihtaa rahaksi tai kokeilla vielä uusimpien ohjeiden mukaan - eipä tarvinut kauaa miettiä. Marssin suoraan erääseen atk-liikkeeseen josta sain melkein samaan hintaan pätevämmän laitteen. Kyllä nyt näkyy.
   

Jaa tämä sivu