1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Sieppasin vahingossa vaimon Windows 10 -tilin nimiini

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi AmiTohti 29.02.2016.

 1. AmiTohti

  AmiTohti Newbie

  Liittynyt:
  29.02.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Yritin luoda vaimoni koneeseen tilin itselleni. Lulen, että se katosi, kun hän päivitti seiskasta kymppiin. Sen jälkeen vain hänellä oli koneessa tili. Kone oli tähän mennessä käynnistynyt suoraan työpöydälle salasanoja kysymättä.

  Klikkailin niitä näitä löytääkseni kohdan, josta uusi tili luodaan. En ihan tarkkaan tiedä mitä tapahtui, mutta jossain kohdessa Win kertoi että on tapahtunut virhe, syy on luultavasti "meissä", yritä uudelleen. Ehkä tämän jälkeen - tai sitten jossain muussa kohdin - Widows siis lätkäisi siihen ainoaan tiliin meikäläisen Microsoft-tunnuksen eli Hotmail-sähköpostiosoitteen.

  Nyt kone siis käynnistyessään kysyy salasanan meikäläisen tiliin, joka siis on koneen ainoa tili. Vaimon tili on kadonnut -- tosin onneksi pääsen uudelta tililtäni hänen kansioihinsa, työpöytä on hänen eikä minun jne. Eli olen jotenkin ominut hänen tilinsä. Hyytävä tunnelma tuskin kuitenkaan laantuu ennen kuin tilanne on jotenkin ratkennut.

  Joitakin hämmentäviä huomioita: Muutosten tekeminen käyttäjätiliin -kohdassa meikän tili on ainoa (vaikka loin koemielessä toisen) ja siinä lukee Vieras-tili. Minulla on kuitenkin järjestelmänvalvojan oikeudet.

  Samassa ikkunassa pitäisi kai lukea "Muuta nimeä" mutta ei lue.

  Kohdassa "Valitse tili jota haluat muuttaa" voi toki valita mutta mitään muita nappuloita ei ole. Oikea hiiren napsautus ei tuota vaihtoehtoja.

  netplwiz:lla avautuvan ikkunan takaa löytyy kohta, jossa microsoft accountini ei ole järjestelmänvalvoja eikä tavallinen käyttäjä vaan muu eli HomeUsers.

  Start-nappulan takaa kun oikealla klikkaa tiliä ylhäällä (jossa muuten on edelleen vaimoni laittama kuva) pääsee aseuksiin, jossa pyydetään vahvistamaan henkilöllisyys. En ole vielä viitsinyt, ettei tule lisää ongelmia.

  Lisäyksenä oma aatos: Vaimo oli aina kirjautunut koneeseen vain paikallisesti. Nyt menin jotenkin liittämään tämän paikallisen tilin Microsoft -tiliin, siis väärään eli omaani. Nyt pitäisi tämä kytky purkaa ja sitten liittää vaimon Microsoft-tili näihin valmiisiin paikallisiin astuksiin (kansiot, järjestelmänvalvoja yms). Toisin sanoen meikäläisen verkkotili pitäisi vaihtaa vaimon verkkotiliin. Täsmällinen kysymys siis ehkä kuulu; miten tiliin liitetty omistaja eli käytännössä s-postiosoite vaihdetaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.02.2016
 2.  
 3. AmiTohti

  AmiTohti Newbie

  Liittynyt:
  29.02.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 4. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,508
  Kiitokset:
  715
  Pisteet:
  193
  Voisit kokeilla suorittaa järjestelmän palautuksen aikaisempaan aikaan, kun tuon muutoksen teit: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-10/windows-10-recovery-options
  Mikäli löytyy palautuspiste, niin tuo asian pitäisi korjaantua sillä.
  Kohdasta "Palauta järjestelmä palautuspisteestä".
  Varmuudella en tiedä, miten toimii, kun käyttäjätiliä on muutettu, mutta olettaisi sen korjaavan sen myös.

  Tämä neuvo perustuu olettamukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.02.2016
 5. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,439
  Kiitokset:
  696
  Pisteet:
  123
  Joo kokeile järjestelmänpalautusta jos se auttaa, jos ei niin taitaa olla helpompaa vain tehdä uusi tili kuin yrittää saada se poistettu toimimaan. Voit kirjautua siltä Microsof tililitä ulos menemällä - Asetukset - Tilit - ja klikkaa Kirjaudu paikallisella tilillä sen sijaan.

  Uuden tilin voit luoda seuraavasti.
  Huom: vähintään yksi järjestelmänvalvojatili on oltava koneessa
  1. Klikkaa käynnistä - Asetukset - Tilit - Perheenjäsenet ja muut käyttäjät - Lisää joku muu tähän tietokoneeseen.
  [​IMG]

  2. Kilkkaa Minulla ei ole tämän henkilön sisäänkirjautumistietoja

  [​IMG]

  3. Klikkaa Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tilitilini myöhemmin

  [​IMG]
  4. Kirjoita käyttäjänimi - Klikkaa Seuraava (Salasanaa ei ole pakko käyttää)

  [​IMG]

  Noin nyt pitäisi olla uusi käyttäjätili.

  Käynnistävalikon kautta pääset suoraan uudelle tilillesi kilkkaamalla sitä, vasemmasta yläreunasta mutta kannattaa kirjautua ensin ulos ja sitten kiejautua uudelle tilille, sen jälkeen menee pari minuuttia kun windows valmistelee työpöydän ja uuden käyttäjätilin.
  [​IMG]
   
 6. AmiTohti

  AmiTohti Newbie

  Liittynyt:
  29.02.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos!

  Yritin ensiksi irroittaa tilin MS accountista ("Kirjaudu paikallisella tilillä sen sijaan"). Luulen, että sen mahdollistava linkki ilmestyi vasta, kun olin poistanut vaimon tietokoneen MS-tililtäni.

  Mutta kuinka ollakaan, tämä toimenpide hukkasi sen nimissäni olleen vaimon (paikallisen) tilin tyystin. Samalla katosi ainoa Administrator-tili eikä salasanaakaan päässyt kirjoittamaan, joten asetusten muuttaminen kävi mahdottomaksi.

  Onneksi oli sentään se kokeilumielessä luotu tili, että pääsin tekemään palautuksen (palautuksetkin olivat - ainakin vaimon mukaan - olleet ennen päivitystä Kymppiin mutta kadonneet sitten, onneksi sentään tajusin laittaa ne päälle). Palautus hyväksyi järjestelmänvalvojan salsanaksi tyhjän. Palautus myös muutti tilin "vieraasta" "järjestelmänvalvojaksi", joten varmemmalla mielellä voi jatkaa.

  Nyt ollaan siinä tilanteessa, että vaimo suostui elämään tilin kanssa, jolla on mun nimi. Minä puolestani yritin katsoa, että meikäläisen sähköpostit yms. eivät valu hänen koneeseensa. Vaihtoehto kun on kuin tutkimaton korpimaa. Ei voi tietää miten sekaisin Windows on, nyt näyttää sentään toimivan selain ja Office. Muusta ei niin väliä. Kuulemma.

  Varmaan tulevaisuudessa voi sitten asentaa kympin uusiksi. Tai Seiskan.
   
 7. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,439
  Kiitokset:
  696
  Pisteet:
  123
  Voisittehan luoda uuden tilin vaimosi nimellä ja ja pistätte sen järjestelmänvalvojaksi ja sen jälkeen poistatte tuon sinun nimellä olevan tilin.
  Jos taas asentaa Windowsin uudestaan jossain vaiheessa niin Microsoft tiliä eikä salasanaa ole pakko ottaa käyttöön, pitää olla vain tarkkana asennuksen aikana kun kilkkaailee eteenpäin. Mutta toki jos tilanne on tyydyttävä nyt niin ei noita tarvinne tehdä, ei noiden tili juttujen pitäisi muuten windowsia kuitenkaan sotkea.
   

Jaa tämä sivu