1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Setup files corrupted

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Benares 20.11.2018.

  1. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hei!

    Nykyään pöytäkonetta käynnistettäeesä tulee aina ensimmäiseksi viesti: The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the programm. Mitä pitää tehdä? Pitääkö minun palauttaa tietokoneen oletusasetukset, jolloin kaikki ohjelmat poistuvat?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Käyttöjärjestelmän virhesanoma?
    Mikä käyttöjärjestelmä?
    Montako kovalevyä koneessa on?
    Olisi kyllä kiva nähdä, minkälainen viesti tuo on ja onko se varmasti käyttöjärjestelmää koskeva virheviesti.

    Tuossa viestissä pyydetään hakkimaan uusi kopio ohjelmasta, jos tarkoittaa käyttöjärjestelmää, niin uudelleenasennus poistaa muut ohjelmat ja tiedot. Siksi olisikin kiva nähdä tuo virheviesti, koska siitä voi päätellä paljon, mihin liittyy.

    Saatko laitettua kuvan viestistä?
     
  4. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hei Tarantella!

    Siinäpä se onkin, kun se viesti on juuri tuo, minkä viestissäni kirjoitin, ei mitään muuta. Käyttöjärjeslmä on Windows 10 pro, 64-bittinen. Kovalevyjä on vain yksi perinteinen kovalevy.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Ei tuo käyttäjärjestelmää koskevalta ilmoitukselta vaikuta. Muistatko, yrititkö asentaa jonkin ohjelman ja asennus keskeytyi tai peruit asennuksen, ennen kuin tuota ilmoitusta alkoi tulla.

    Minulle tuli tuosta mieleen, että jonkun ohjelman asenusohjelma käynnistyy ja ilmoittaa sitten, ettei asennus onnistukaan.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    1pertti vei sanat suustani, en muista, että koskaan käyttöjärjestelmä käynnistyessään olisi antanut tuollaista ilmoitusta missään tilanteessa.
    Voisiko olla esim. koneessa on joku USB tikku tai DVD jossa on joku ohjelma, joka yrittää käynnistyä ja tuo johtuisi siitä?

    Kysyjälle vielä, miksi kuvaa pyysin, se kertoo yleensä käyttöympäriston ja ilmoituksen lähteen, vaikka sitä erikseen ei mainittaisikaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2018
  7. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos, Pertti ja Tarantella! Olettepa aika petoja, kun hoksasitte, mistä on kyse. Skype oli syyllinen. Se oli jo aiemmin temppuillut, joten poistin sen asennuksen. Ja katso: uudelleenkäynnistyksen jälkeen virheilmoitusta ei enää tullut, hienoa!

    En tiedä, onko tässä sopivaa kysäistä vielä yhtä toista asiaa: voiko vanhaan pöytäkoneeseen asentaa SSD-levyä? Ja jos voi, osaisiko sen tehdä itse. Kone on Dell Precision T3500
     
  8. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,538
    Kiitokset:
    3,470
    Pisteet:
    223
    Voi laittaa eikä ole vaikeaa. Windows pitäisi kuitenkin asentaa uudelleen.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Kyllä sen voi itse tehdä.
    Kertoisitko kuitenkin ensin, mikä käyttöjärjestelmä siinä on ja onko sinulla sen asennusmedia, näillä tiedoilla on helpompi jatkaa siitä.
     
  10. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Käyttöjärjeslmä on Windows 10 pro, 64-bittinen. Eikös asennusmedian voi ladata USB-tikulle tuolta: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    No sen asentaminen on helpointa ja todella netistä saa sen asennusmedian. Koneelle siis nyt on aktivoitu kymppi valmiiksi.
    Silloin on varsin helppo tehdä täysin puhdas uusi asennus, jossa kaikki vanha poistuu, niinkö haluaisit?

    edit: varmistetaan nyt vielä. Onko koneella nyt aktivoitu kymppi vai tulisiko ensiasennus kymppiin?
    Jos nyt ei ole kymppi, niin mikä?
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2018
  12. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, Win 10 on siis nyt koneellani toiminnassa, jos sitä tarkoitat. Ideana olisi säilyttää nykyisellä kovalevyllä kaikki data ja asentaa SSD:lle uusi Win 10. Kaikki sovellusohjelmat pitää varmaankin asennella uusiksi SSD:lle. Lieneekö sitten niin, että ne on sitä ennen poistettava perinteiseltä kovalevyltä. Tämä kaikki on minulle aika uutta, joten en ole asioista kovin hyvin perillä.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Vanhalata levyltä voidaan poistaa turhat ylimääräisen ohjelmat ja tiedot vasta, kun asennus SSD:lle on ensin tehty.
    Poista vanha levyn asennuksen ajaksi (Datajohdon irroitus riittää) siksi, ettei vahingossakaan asennus sekoile vanhan asennuksen käynnistysosiohin.

    Asennus aloitetaan suoraan käynnistyksessä USB-tikulta valitsemalla se käynnistymään "käynnistysvalikon" (Boot Menu) kautta.

    SSD koneeseen kiinni. Alat asennuksen ja teet puhtaana sen "Mukautettu" vaihtoedolla.
    Tuotetunnus kyselyssä laita ruksi kohtaan "Minulla ei ole tuotelisenssiä", niin aktivointi on automaattinen, perustuen aikaisempaan aktivointiin.

    Laita lisää kyselyjä jos on jotain kohtia, joka mielestäsi kaipaisi lisäselvitystä.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    "Aktivointi" ei tarkoita samaa kuin "toiminnassa". Lainaus Microsoftin ohjeesta:
    Varmista, että Windows 10 on aktivoitu, ennen kuin yrität asentaa sen uudelleen. Valitse aloituspainike ja valitse sitten Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Aktivointi . Jos Windows 10:tä ei ole aktivoitu laitteessasi, lue lisätietoja ohjeaiheesta Ohjeita Windows 10:n aktivointivirheiden ratkaisemiseen.

    Kun Windows 10 on aktivoitu koneellesi, aktivoituu se uudelle kiintolevylle automaattisesti, kun asennusvaiheessa avainta kysyttäessä valitset "Ohita". Käytäntö on osoittanut, että asennettaessa Windows uudelle levylle, pitää toinen eli vanha kovalevy olla irroitettuna.

    Muoks. Kuten näkyy, kirjoitimme tarantellan kanssa samanaikaisesti. Siksi samaa asiaa tuli kahteen kertaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2018
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    On hyvä, että samasta asiasta kirjoittaa useampi, koska monille meille tämä tulee niin ruutiininomaisesti, ettei huomaisi edes omaa virhettään.

    Sen verran tuosta edellisestä, siellä tuotelisenssi kyselyssä ei lue seiskan tapaan "Ohita" vaan kympissä lukee "Minulla ei ole tuoteavainta", jolla ohitetaan kysely ilman avaimen antamista.

    3.asennus.PNG
     
  16. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Paljon kiitoksia jälleen teille, Pertti ja Tarantella hyvistä ohjeista! Jospa minä niiden tuella uskallan tehdä SSD-levyn asennuksen. Katselin jo tuossa Samsungin 860 EVO 2,5" tuuman SSD-levyä) (500GB).
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,538
    Kiitokset:
    3,470
    Pisteet:
    223
    Perjantaina noita varmaan saa alennuksella. Kannattaa vilkaista ainakin cdonilta.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Sen verran vielä tuosta asennuksesta, vaikka sen kuinka tahansa saisi pieleen, niin ei tapahdu mitään vahinkoa, asennuksen voi uusia vaikka kuinka monta kertaa.

    Neuvoja voi aina kysyä.
     

Jaa tämä sivu