1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Selain kaatuu ja jäädyttää kokojärjestelmän

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi TheWhiteMan 05.08.2016.

 1. TheWhiteMan

  TheWhiteMan Newbie

  Liittynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olen nyt jonkin aikaa kärsinyt ongelmasta, jossa selain lakkaa vastaamasta ja näin tehdessään jäädyttää koko järjestelmän siinä määrin, että on pakko painaa virtanappia 3 sekuntia. Olen kokeillut kahta selainta, Opera ja Firefox, ongelma toistuu molemmilla selaimilla. Ongelma ilmestyy satunnaisesti, mutta yleensä on ollut rintarinnan auki kaksi selainikkunaa eri sivustoilla.

  Järjestelmän jäätyminen sen verran voimakasta, että ei voi avata Task Manageria ja vaikka saisi "end process" kyselyn selaimen ikkunalle, niin ei sen painamisella ole mitään merkitystä. End Process - ikkuna vain katoaa, mutta mitään ei tapahdu. Selainkehittäjille ei lähde myöskään mitään crash-raportteja, koska tietokone joudutaan sulkemaan.

  Onko minkäänlaista käsitystä, mistä voisi johtua? Ajurien pitäisi olla ajantasalla, samoin myös selaimet ovat uusimpia 32-bittisiä versioita. Firefoxilla ongelma oli myös 64-bittisessä versiossa. Flash Player on myös uusin versio.

  Win 7
  i7, 8GB RAM
  2GB näytönohjain
   
  Viimeksi muokattu: 05.08.2016
 2.  
 3. TheWhiteMan

  TheWhiteMan Newbie

  Liittynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mahdollisesti ratkaistu.

  Ilmeisesti ongelmana oli prosessorin ylikuumeneminen. Tietokone on muutaman vuoden vanha, joten päätin kokeilla prosessorin lämpötahnan vaihtamista. Oudon ongelmasta teki se, että ajoin prosessorin diagnostiikan ennen kuin tein mitään ja kone läpäisi testin, mutta biosissa ja windowssissa CPU lämmöt olivat paikoin yli 90 astetta. Biosissa muistaakseni 87 ja Windowsissa 98 pahimmillaan.

  Lämmöt ovat nyt 40 - 50 välillä ja kaatumisia ei ole vielä tapahtunut. Gurut kertokoon onko lämpötaso ok Intelin vakiojäähdyttimellä, kun ensimmäistä kertaa lämpötahnojen kanssa tuusailin ja homma ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa.

  RealTemp näyttää yhden prosessorin kohdalla jatkuvasti muutamaa astetta alempaa lukemaa, tarkoittaako se, että lämpötahna ei ole ihan tasaisesti levinnyt?
   
 4. TheWhiteMan

  TheWhiteMan Newbie

  Liittynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 5. TheWhiteMan

  TheWhiteMan Newbie

  Liittynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Todennäköisesti ratkaistu, ei ole kaatunut nyt muutamaan päivään. Aikaisemmin kaatuminen oli aikalailla päivittäistä.

  https://forums.techguy.org/threads/solved-all-browsers-crashing-windows-7-home-x64.1032392/

  Ratkaisu yllä. Älkää kysykö, mitä nämä komennot käytännössä tekevät.
   

Jaa tämä sivu