1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Seiskasta kymppiin tai sitten ei ;=)

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi tumpelo 09.07.2016.

 1. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Toiveissa vähän jännitystä elämään. Kontulan ostarin läpi en sentään lähtenyt kävelemään. Mutta Win 10:lle oli ajatuksena antaa mahdollisuus. Eli GWX-kuvakkeesta tsekkaus tarkista versiopäivityksen tila. Ja sitten:

  Päivitä versio nyt.
  Lataamista pari minuuttia kun tiedostot varmaan jo ennakkoon koneella. Ainakin kovon tilankäytöstä päätellen.

  Kaikki on nyt valmista.
  Koneen speksit ja ohjelmistot ja oheislaitteet pitäisi kaikkien olla yhteensopivia. Ei yhtään poikkeamaa.
  Eikun menoksi.

  Win update näytössä eli aloita asennus (klik)
  Kone käynnistää tyylipuhtaasti itsensä välittömästi uudelleen (seiskaan, ei win määrityksiä tai muuta). Pari minuuttia ja ilmoitus että winukka on asentanut uudet päivitykset. Vaan eipä ole. Asennetuissa päivityksissä näkyy vanhat onnistuneet seiskan päivitykset eikä mitään epäonnistumisia. Win updatessa edelleen tyrkyllä ja ruksattuna kymppipäivitys. (tähän asti poistanut ruksin aina seiskan päivityksissä)

  Seiska muuten on ihka aito eikä mikään piraatti. Tästä ei selitystä löydy. Kokeilin kerran vielä samalla lopputulemalla.

  Ideoita miten vaivatta voisi kokeilla päivittää kymppiin? Duunia ei ole tarkoitus alkaa tän kanssa painaa. Sen verran tyytyväinen olen ollut 95:n, XP:n ja nyt seiskaan ettei siinä pysyminen aiheuta päänsärkyä.

  Mutta olis kiva spekuloida että mitä hittoa tuossa oikein tapahtui. Vielä parempi jos jollain on käytännön kokemusta samasta tilanteesta. Nyt kymppi senkun tyrkyttää itseään edelleen. GWX-kuvake on paikoillaan. Eli tietokone on tarkalleen samassa tilassa kuin ennen asennusyrityksiä.
   
 2.  
 3. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,497
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
 4. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Kiitokset. Ei vaan toimi tällä koneella. Tulee tuoteavainkysely vaikkei pitäisi. Ei ole luottoa että kymppi aktivoituisi kuitenkaan. Tuolta muuten löytyi hyviä ohjeita tällaisiin tilanteisiin:

  http://tamapaiva.blogspot.fi/2015/07/nain-paivitat-tietokoneellesi-windows.html

  Lyhyesti: blogissa on 4 vaihtoehtoista tapaa päivittää kymppiin. Kokeiltu automaattipäivitystä ja erillistä asennustyökalua. Ei skulaa. Yksi vaihtoehto olisi manuaalisesti poistaa jotain kympin asennustiedostoja ja toivoa parasta että automaattiasennus toimisi sen jälkeen. Ja Neljäs yritys että luodaan asennusmedia. Eipä ole polttavaa asemaa ja USB-tikkua ei tämän takia viitsi hankkia. Varsinkaan kun ei ole takuita että paluu seiskaan onnistuu jos kymppi ei miellytäkään.
  Vaivatta ei näköjään onnistu. Kun ei seiskassa ole moitteen sijaa niin jatketaan tällä vuoteen 2020. Teollisuudessa opittu kantapään kautta että parempi olla koskematta toimivaan koneeseen. Pitäkööt kymppinsä! Ugh!
   
 5. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,487
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Päivitettäessä tuolla päivitystyökalulla, ohitetaan tuoteavainkysely ja kymppi aktivoituu automaattisesti, kun päivitetään 7, 8 tai 8.1 windows.

  Jos teet puhtaan ensiasennuksen, pitää win 7, 8 tai 8.1 tuoteavain antaa, jolla se aktivoituu.

  edit: eipä tuo USB-tikku maksa kuin muutaman €uron, jolla asennus vaivattomimmin käy.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016
  tumpelo kiitti tästä.
 6. tumpelo

  tumpelo Member

  Liittynyt:
  02.02.2016
  Viestejä:
  49
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Puhtaan asennuksen jälkeen ei taida olla helppoa paluuta seiskaan jos tulee katumapäälle. Tuolla ylempänä olevassa blogissa taas varoitetaan: "Jos saat tuoteavainkyselyn ja päivität oikeutetusta versiosta, jotain on mennyt pieleen. Keskeytä asennus, sillä Windows 10-käyttöjärjestelmäsi tuskin tulee aktivoitumaan asennuksen valmistuttua."

  Kun vielä on reaalinen riski ettei Canonin printteri tule toimimaan asennuksen jälkeen (ei kympin ajureita, seiskan tai kasin ajureilla mahdollisesti toimisi...) ja Chessmaster Grandmaster Edition (XP-aikainen) saattaa lakata pelittämästä niin kyllä kymppi kumminkin tulee skipattua. Ilmainen käyttis voikin poikia turhia kustannuksia raudan ja ohjelmistojen takia. Töissä taas näki tänään malliesimerkin mitä voi mennä poskelleen jos toimivaa konetta alkaa räpeltää... Eipä siitä enempiä. En ole fatalisti mutta taitaa olla jonkin sortin johdatusta ettei normiasennus onnistunut.

  Kiitos kuitenkin vinkeistä. Elokuussa aletaankin sitten pähkäilemään mitä kaikkea koneelta voi poistaa kun kymppi valmisteli asennustaan ennenkuin ei asentunutkaan. Ihan vaan tilan vapauttamiseksi SSD:lle. Vapaata tilaa kyllä on lähes sata gigaa mutta ei lisä pahaa tee.
   

Jaa tämä sivu