1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Satelliittiviritin + CAM + Canal+

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi jvog 11.12.2007.

 1. jvog

  jvog Member

  Liittynyt:
  10.12.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olis Canal Digitalin sopimus, niitten paska boksit ja kortti.

  Haluaisin kanavat näkymään PC:llä. Onko mahdollista?

  Muista keskusteluista olen lukenut että nykyään vois olla mahdollista, kun kuluttajat on vaatineet boksiparituksen poistamista. Mutta miten asia nyt oikeasti on? Käväisin äsken paikallisessa Canaalia myyvässä liikkeessä ja sanoivat että ei ole mahdollista ja soittivat ja tarkistivat asian vielä Canalilta. Paritusta ei kuulemma ole poistettu.

  Jos paritus on ja pysyy, niin mistä se paritus riippuu? Yleisesti kai puhutaan Chipset pairingista, mutta mihin piiriin se on sidottu? Eli olisko sellaista CA-moduulia joka tukee paritusta, vai meneekö se vielä syvemmälle eikä pelkkä CA-moduuli riitä?

  Jos paritus saadaan pois päältä, niin mikä CA-moduuli tarvitaan ohjelmien vastaanottoon? Olen kuullut puhuttavan mm. Conaxista ja MediaGuardista ja versioitakin olisi lukuisia.
   
 2.  
 3. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  täältä löytyy pci-kortti ja lisälaitteena, CI usb kortinlukija,suosittelen että luet täältä ja kysyt hyväksyykö canal digital,että käytät sitä,on kyllä mahdollista,että hyväksyvät kun sinulla on jo heidän korttinsa.Valitse:eek:heislaitteet:video editointi ja TV-kortit.tuolta linkistä.Kortin nimi:HAUPPAUGE WINTV HVR 4000 DVB-T/S/S2 HDTV
  Kortin lukija:HAUPPAUGE WINTV-CI USB SMART CARD READER
  Linkki: http://www.multitronic.fi/index.php?setlang=fi
  Toivon että oli apua siihen mitä halusit?
   
 4. quibath

  quibath Member

  Liittynyt:
  19.02.2004
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hyvää uutta vuotta @okse.
  t:Q
   
 5. jvog

  jvog Member

  Liittynyt:
  10.12.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ajattelin lähteä liikkeelle helpoimmasta kokeilusta, joten ostin Conax kortinlukijan eli CAMin. Versio on joku 4.0.

  Sitten kokeilin törkätä sen Canalin omaan Combo boksiin. Boksi tunnisti kyllä CA moduulin ja näytti versionumeronkin, mutta kun laitoin Canalin kortin sisään, niin mitään ei näkynyt.

  Kortti toimii tietysti siinä Combo boksin omassa kortinlukijapaikassa, mutta ei siis CA-moduulin kautta luettuna. Joten onko nyt niin että Canalin kortti ei toimi LAINKAAN CA-moduulin kanssa, vai voiko olla että tää CA-moduuli ei oo vaan yhteensopiva Canalin kortin kanssa.
   
 6. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Pikemminkin se on niin päin,että tämä moduuli ei toimi tämän Canalin oman Combo boksin kanssa koska siinä ei ole sille ohjelmaa ja siinä on jo conax kortinlukija sisäisesti asennettuna.Jos se on conax ca-moduli niin sen pitäisi toimia missä hyvänsä vastaanottimessa,jossa ca-modulin paikka ja sen kortin kanssa joka sinulla on,ellei sitä ole paritettu johonkin box:iin.
   
 7. jvog

  jvog Member

  Liittynyt:
  10.12.2007
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jatkoin sitten kokeilua.
  Ostin PCI väyläisen satelliittivirittimen, jossa on CI paikka.
  AzureWave joka on tarkalleen ottaen Twinhanin kortti AD-SP 400 (1041A).

  Sinänsä vaikuttaa ihan fiksulta vehkeeltä. Mukana tulee virtuaalinen DVB-T ajuri, jolla kortin saa pelaamaan Media Cennterin kanssa. Virtuaalinen DVB-T ohjelma puolestaan kutsuu CI sovellusta, eikä Media Centerin tarvitse periaatteessa tietää mitään koko cryptauksesta.

  Mutta siihen se hauskuus sitten loppuukin. Salaamttomat kanavat näkyy ihan ok ja salattujen kanavienkin kohdalla tieto menee perille sinne CI ohjelmaan, sillä CI ohjelmassa näkyy aina lista kanavanipun kanavista ja se vaihtuu aina sen mukaan minkä kanavan valitsee. Mutta huolimatta siitä käytänkö Media Centeriä tai kortin mukana tullutta DigitalTV ohjelmaa, salatut kanavat ei vain näy.

  Eli kortti on ilmeisesti paritettu digboksiin, eikä suostu toimimaan muiden laitteiden kanssa? Vai onko joku saanut tällaisen yhdistelmän toimimaan?

  Sitten on näitä huhuja:
  Viesti, jonka mukaan paritus olis poistettu. Sanot itse "vanhalla voimassa olevalla sopimuksella saa uudenkin kortin,jos vanha hajoaa,ja se uusi kortti toimii missä vaan vastaan ottimessa jossa kortinlukija tai sitten CA:paikka ja moduli". Eli mitä tämä nyt käytännössä tarkoittaa? Onko se siis ihan fakta että uudella kortilla toimii?

  Se Conax moduuli joka mulla on, on täsmälleen tämä:
  http://www.satpro.se/detailes/detailes.asp?art_nr=003
   
 8. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tässä jo ollut muutaman kerran tilanne,että vanha vastaanotin hajonnut,ja he ovat kysyneet josko auttaisin.Tässä yksi näistä ja heillä oli jo kortti ja sopimus Canal D:n kanssa,hänelle hommasin Echostar purkin jossa 2sisäistä lukijaa ja 2ca-modulille,oli pakko hommata myös moduli+uusi kortti kun tämä vanha oli jostain 96 luvulta,joten siihen ei saatu mahtumaan näitä viimeisimpiä kanavia jotka haluttiin mukaan,niipä kortti vaihdettiin eikä mitään ongelmia esiintynyt,ei niin ainuttakaan.On myös tapaus jota en itse hoitanut,mutta kuitenkin näin,heillä paritettu kone ja kortti,uusi laite ja uusi paritus,ja kanavia katselemaan.Olen kuullut monelta jotta paritus olisi poistettu,näin ei luultavasti kuitenkaan ole käynyt ainakaan Canal D:n tiedon mukaan.
   

Jaa tämä sivu