1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Satelliittipakettia hankkimassa

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi sundemo 17.04.2012.

 1. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen lähinnä tuumaillut hankkivani Canal Digitalin kautta lautasen + muut härpäkkeet.

  Ilmeisesti pakettiin kuuluu reilut 10 Canalin kanavaa, mutta näkyykö kaikki antenniverkossa näkyvät vapaat tv-kanavat satelliitin kautta (13 kpl)?

  Mitä tuossa lautaspuolessa tulee huomioida, että saa sitten jotain muitakin ilmaiskanavia näkymään?

  Kannattaako lautaselta tuleva kaapeli kytkeä nykyiselle antennivahvistimelle, josta signaali tällä hetkellä jaetaan talon televisioille antennijohtoja pitkin (3 kpl)?

  Entäs digipoksi... olen lueskellut tuosta Dreamboksista DM7025, mutta siinä ei liene HDMI-liitintä, joten arvelen sen olevan jo vanhanaikainen...? Mikä olisi paras vaihtoehto tai mitkä ovat ylipäätään vaihtoehdot? Olisihan se kiva tallentaa elokuvat esim. verkkojakoon ja siten, että tallenteet tallentuvat suojaamattomina.

  Tällaiseen tarttisin kokemuksia/asiantuntemusta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2012
 2.  
 3. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  No ensinnäkään sillä canalin boxilla ei tee mitään. Elikkä kannattaa ottaa halvin vaihtoehto mitä ne tarjoaa. Ne kun ei taho oikein pelkkää ohjelmakorttia myydä +sitten ne lautas vehkeet. Esimerkiksi kannattaa ottaa joko tuo http://www.satshop.fi/digiboksit/miraclebox-9-hd-pvr-dvb-s2-t2-1.html tai sitten tuo halvempi malli http://www.satshop.fi/digiboksit/miraclebox-6-hd-pvr.html

  Itellä on miraclebox 8 mutta siinä on mtv3 HD kanavalla tekstitys ongelma. Niin ja nuihin et tarvitse sen kummempaa CA+ modulia kun canal käyttää ns normi conaxsia ja kaikki myös HD kanavat nuo tallentaa salaamattomana. Boxseissa on itessään conax korttipaikka.

  Ja canali näyttää myös nyös nuo kotimaiset kanavat myös lukuunottamatta tv viisi, Fox kanava, nelonen HD ja voice. Siinä milelessä parempi tuo 9 boxi että jos vaan maanpäällisessä lähetetään nuita mainitsemiani kanavia niin ne saa sitä kautta näkymään kun se on ns combo boxi.
   
 4. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vaikuttaa hyvältä tuo Miracle box. Meneekös satelliittidigibokseissa kuitenkin tuo niin, että jos yksi DVB-S viritin, niin samaan aikaan ei voi katsoa ja tallentaa eri kanavia? Jostain luin, että jos on kaksi viritintä niin pitäisi mennä kaksi antennijohtoa?

  Tuossa linkissä oli alempana tekstissä maininta, että kortti pitää laitteen kanssa aina "linkittää" - mitäs se tarkoittaa?

  Canalin mukana tulevaa boksia ajattelin kakkostelkkuun.

  Onkos noihin liitäntöihin mitään erikoista mitä pitäisi ottaa huomioon? Lähinnä tuo, että kun pitää jakaa 2-3 telkulle (digipoksit tietty tarttee).
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ei kannata. DVB-S -puolella on vähän eri systeemit käytössä. Voi tulla ja todennäköisesti myös tulee tuollaisessa käytössä ongelmia vastaan, jos yleensä edes toimii.

  EDIT: Sanon suoraan, että ei tule toimimaan.
  Saman lähettimen (transponder) kanavia pitäisi pystyä katsomaan ja nauhoittamaan jos vaan boksi on tarpeeksi älykäs.

  EDIT: Mikäli ostat boksin missä on kaksi viritintä, se tarvitsee silloin twin-mikropään. Mikäli käytössä on kolme boksia, pitää mikropään ulostulojen vastata vastaanottimien virittimen lukumäärää. Esim. 3 boksia, 1 kahdella virittimellä = 4 ulostuloa mikropäässä = quatro. Jos käytössä on taas 2 boksia joissa kaksi viritintä ja yksi yhden virittimen, pitää mikropäässä olla silloin jo 8 ulostuloa (koska välimalleja ei tietääkseni ole) = octo.
  Jokainen boksi tarvitsee oman mikropäänsä (LNB). Niitä toki löytyy dual/quad versioita jolloin hoituu yhdellä mikropäällä. Jos pitää mikropää ostaa, niin suosittelen Invacomin LNB:itä.

  Single = SNH-031 (29,90e mediaplazashop)
  Dual/Twin = TWH-031 (49,90e mediaplazashop)
  Quad = QDH-031 (64,90e mediaplazashop, paras)
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2012
 6. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos, tämä selvensi aika hyvin tuota ajatusmaailmaa... toki tuo loppu nyt vähän epäselvensi, kun ensin sain kuvitelman, että jokaista viritintä varten pitää olla mikropää... mutta mitä lienee tarkoitat sitten tuossa lopussa, että "Niitä toki löytyy dual/quad versioita jolloin hoituu yhdellä mikropäällä" ?

  Yhden mahdollisen pahan ongelman olen tässä sivuja lukiessa huomannut. Ilmeisesti etelän suuntaan ei saisi olla minkäänlaista puustoa lautasen signaalin suuntaa. Nyt kun asumme tontilla, jossa puustoa on joka suunnassa, niin rupesi kovasti mietityttämään...?
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Jokainen boksi tarvitsee siis oman ulostulonsa TAI mikropäänsä. Halvin ja helpoin se on toteuttaa mikropäällä jossa on useampi ulostulo. Toisin kuin esim. joku DVB-T, eli harava-antenni joka kuuntelee samaan aikaan kaikkia maanpäällisiä taajuuksia, LNB lukittuu yhteen taajuuteen eikä voi vastaanottaa muita taajuuksia eli lähettimiä (transponder).
  Todellisuudessa et pistä lautasta osoittamaan etelään. Voit esim. http://www.dishpointer.com/ tuolta katsoa mihin suuntaan se lautanen pitäisi pistää osoittamaan. Canal Digitalin kanavat tulee taivaalta 0.8°W ja Viasatin kanavat (TV1000) 4.8°E. Tasan etelässä olisi joku 25.5°E tai 26°E, joilta ei mitään tule muutenkaan.

  EDIT: Jos puustoa on edessä, niin joko pitkän putken päähän lautanen katolle tai sitten kaatamaan puita/katkomaan latvoja.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2012
 8. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Ei tarvi linkittää koska canalilla ei ole käytössä linkitystä niinkuin esimerkiksi maanpäällisessä/kaapelissa jotta saisi näkymään niiltä HD kanavat.


  "Canalin mukana tulevaa boksia ajattelin kakkostelkkuun" Ei kannata panna kun se on tehty tarkoituksella semmoseksi että kun laitat esim miracleboksista kanavan päälle kuva pysähtyy canalin boxsissa. Ostat siihenki esim jonku halvan boxsin vapailta markkinoilta. Niin ja sen Maksukortin saat jaettua smartwi:llä eli ei kannata ottaa canalilta rinnakkaiskortteja. Tulee pitemmän päälle halvemmaksi. http://www.satshop.fi/catalog/category/view/s/kortinjakajat/id/26/

  Itellä on miraclecox8 topfield ja tietsikassa tecnotrendin sateliitti tv kortti ja olen jakanu tuon kortin tuolla smartwiillä. Jokaisessa tosiaan on kyllä oma lautanen. Miracleboxsissa on kyllä läpivienti ja siihen saa jonkin sortin multicas softan johon minä en ole perehtynyt.

  Mutta lisätietoa saat http://www.miracleforum.net/viewforum.php?f=59 tai sitten http://huoltovalikko.keskustelupalstat.com/index.php?forums/miraclebox.55/ sivustoilta.
   
 9. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hyviä faktatietoja meikäläiselle nämä kummatkin vastaukset!

  Alkaa selkiytymään tuo ajatusmaailma paremmin ja paremmin.

  Ilmeisesti tuo Canalin poksi on siis ihan turha? Viittaan tähän =>

  Kun Canalin asentaja tulee ruuvailemaan nuo jutut paikalle, niin onko siinä yhteydessä järkevintä pyytää laittaa jo tuo mikropääasia kuntoon useammalle virittimelle vai laittaa itse jälkeenpäin?

  SmartWii ilmeisesti jakaa vain kortin, ei signaalia?
   
 10. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuota vielä piti varmistaa, että eikö tosiaan signaali kulkisi taloon asennettujen antennijohtojen kautta?

  Eikös nuo periaatteessa kulje samassa antennijohdossa vain eri taajuudella, vai onko kyseessä joku erikoisempi antennijohto (meillä n. 10 v vanha talo).

  Asiaan liittyen löysin vain tällaisen yhdyssuotimen =>
  http://www.satshop.fi/sat-tv-yhdyssuodin-2-signaalia.html
   
 11. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Oikeeseen viittaat juurikin nuin joo ja smartwi jakaa maksukortin orjakorteille ei signaalia.
   
 12. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Tuolla se voisi onnistua jos vaan kaapelit ovat tarpeeksi hyvin suojattuja.

  Kannattaa kysyä canalilta voiko heidän kauttaan hankkia sen invacomin mikropään vai pitääkö se itse etukäteen ostaa. Sama homma myös tuon suotimen kanssa. Asentaja kyllä osaa kaiken asentaa paikalleen jos vaan ostat tavarat valmiiksi. Mikäli et itse aio lautasta suuntailla ja asennella, kannattaa se mikropään asennus jättää kokonaan sille asentajalle tehtäväksi, eli sitä ei kannata lähteä itse vaihtelemaan.
   
 13. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miraclebox on hyvä anteeni ja kaapeli puolelle, tuon CI+:n takia. Tämä ei tarkoita että CI+ on hyvä asia, päinvastoin. Mutta noihin T2 jakeluverkkoihin se alkaa olla ainoa toimiva HD-puolella. Kun miracleboxissa on CI+ ohjelmiston image, niin tällöin sen käyttökelpoisuus putoaa lähelle peruslaitteita, CI+ ohjelmiston takia. CI+ ohjelmisto laitteessa salaa tallenteen ja sitoo ne laitteseen niin että vain kyseissä laitteessa voi katsoa kyseistä tallennetta. Mutta sanoisin että jos tarvitsee CI+ laitteen niin Miraclebox on ihan varteenotettava vaihtoehto.

  Mutta satelliitti puolelle parempi laite on VU+, koska CI+:aa ei (vielä) tarvita satelliitti puolella. Tällöin laitevalikoima laajenee HD-puolella huomattavasti. Canal Digital ei vaadi CI+:saa HD:ltä ja Viasat HD-kanavat nyt eivät toimi missään muussa laitteissa kuin heidän omissa virallisissa.

  Miracleboxin image tuki on huonompi kuin VU+:n ja Dreamboxin. Dreambox vain on kalliimpi kuin VU+, joten siksi VU+. Kyse on enemmän ohjelmistojen kypsyydestä ja valikoimasta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2012
 14. sundemo

  sundemo Member

  Liittynyt:
  16.06.2006
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No nyt olisi Canal digitalin asennus tulossa. Katsotaan saavatko homman toimimaan.

  Kiitos Lumikille tuosta viimeisestä, joka tosin pisti ajatukset uudelleen sekaisin, että mitä pitäisi/kannattaisi hankkia. :)

  Olin ymmärtänyt, että Miraclebox nimenomaan tallentaa salaamattomana ja pystyy jakamaan kovalevynsä muillekin miracleboxeille lähiverkossa. Näinkö ei nyt ole ja onko VU+ parempi vaihtoehto?

  Ja mitä tuo image tuki tarkoittaa - päivityksiä vai jotain muuta?
   
 15. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Miracleboxiin saa useita eri imageja.

  Image tarkoittaa firmwarea joka ladataan laitteeseen. Se on tavallaan selainen ohelmisto pakettikokonaisuus. Eli erilaisilla imageilla saa hieman erilaisen softan laitteeseen. Ajattele sitä vähän samaksi kuin että laittaa käyttöjärjestelmän tietokoneeseen.

  Mircalebox:
  - Enigma image (rajoitetusti)
  - Miraclebox perus image (oletus?)
  - Miraclebox CI+ image (HD-tallenteet salattu, ei voi jakaa)

  Vu+ on enigma image pohjainen laite eikä siihen edes saa CI+ imagea. Mutta siihen saa useita eri enigma imageja.

  Satelliitti puolella Canal+:n kanavien katselemiseen ei tarvita CI+ imagea. Satellitti puolella menee Vu+ enigma imagella tai Miraclebox perus imagella ihan hyvin. Vu+ on parempi laite satelliitti puolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2012

Jaa tämä sivu