1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Satasen prossut - Ja yleinen AMD/Intel-ketju

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Axu_ 09.02.2012.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
  1. Temez1

    Temez1 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2011
    Viestejä:
    316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu itekkin tohon 960T päädyin, enkä vaihtaisi vaikka saisin niin tohon i3een.
     
  2.  
  3. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Lukasinkin justiin ton saman testin minkä Temez1 linkkasi. Onhan se ikävää jos suoraan sanotaan, ettei AMD:tä suositella. Mutta aika varmalla todennäköisyydellä niinkuin kooma kirjoitti; nuo pelit koodataan ennemmin intelille kuin amd:n prossuille. Järkikin sanoo sen.

    Mutta niinkuin sidrend kirjoitti ettei ole kaduttanut yhtään tuo unlockattu prossu; niin ei kyllä minuakaan kun sain unlockattua oman 960T:n auki. Jos nyt sen tilalle tarjottaisiin i3 2100:sta, niin kyllä jättäisin vaihtamatta, koska hyvin tälläkin pelit pyörii.

    Jos testataan prosessoreiden tehoja näin, niin näköjään se i3 2100 voittaa silloin AMDt pelatessa.
     
  4. youpekkad

    youpekkad Regular member

    Liittynyt:
    28.04.2011
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Täh?

    Ei siinä oo kyse mistään "intelille koodauksesta" vaan siitä että sandy-bridge on arkkitehtuurina niin vahva, että ei AMDn jo hieman ikääntyneellä arkkitehtuurilla ole sanan sijaa jos testi hyödyntää max 2 ydintä. Tämä siis tästä kuluneesta i3 vs x4 taistelusta, mielestäni riippuu käyttötarkoituksesta kumpi kannattaisi ottaa tolla budjetilla.

    Ollaan nyt rehellisiä: Mitä AMD on saanut aikaan sitten phenom II julkaisun? Prossuja samalle arkkitehtuurille korkeammilla kellotaajuksilla/parilla lisäytimellä ja enemmän tai vähemmän flopanneen bulldozerin. AMD ei edelleenkään pysty voittamaan 2008 julkaistuja nehalem-i7 prossuja...

    Ei AMDn prossut missään nimessä oo käyttökelvottomia, toi 960T jos saa kelloteltua ja availtua ytimiä niin on kova peli, mutta minkäs teet kun kilpailijalla on uudempi, virtaa vähemmän kuluttava ja tehokkaampi arkkitehtuuri...
     
    Viimeksi muokattu: 12.02.2012
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Täysi roskatesti. Analyysi:

    Skyrim: kaikki prossut alle 40 min FPS.

    Battlefield 3: ei eroja

    Just Cause 2: joka prossulla min FPS alle 46

    Starcraft II: joka prossulla min FPS alle 24

    DiRT 3: tosi pienet erot. 4 GHz ylikellotettu 2500K 3.1 GHz vastaavalle

    Metro 2033: joka prossulla min FPS alle 17

    Testi alusta loppuun täyttä roskaa. Kirjottaja on Intel fani tai täys idiootti.

    Bulldozer arkkitehtuuri hakkaa Sandy bridget. Softa on jämähtäny 1990 luvulle, sen takia sitä ei huomaa. Lisäks valmistustekniikassa on hiomista pitkäks aikaa.

    Toi Intelille koodaus on ihan totta btw.
     
  6. Kuupola

    Kuupola Regular member

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    956
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyllähän tuo on aika totta, viritelty K7.
     
  7. Temez1

    Temez1 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2011
    Viestejä:
    316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itelläni kävi huono säkä ton ytimien availujen suhteen =( Mun mielestä Axu_ jossain threadissa sano, ettei ole kuullut vielä yhtäkään epäonnistunutta tapausta, niin täs olis ny yks.
     
  8. Rasaz

    Rasaz Regular member

    Liittynyt:
    17.11.2011
    Viestejä:
    364
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    BPVest, et tainnut lukea koko testiä, joten jospa katsoisit uudestaan?
     
  9. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Katoppa tonne: http://hardforum.com/archive/index.php/t-1499697.html

    Laitat selaimessa hakuun ": fail" niin kyllä niitä löytyy.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2012
  10. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Siinä vaiheessa availua oli kokeillut tietääkseni kaksi tai kolme, ja ne prossut olivat auenneet. Otanta on kuitenkin niin pieni, että vaikka kaikki aukesivat tai eivät olisi auenneet, niin se ei kerro vielä mitään. Sen takia olen koittanut monessakin ketjussa sanoa, että se on mahdollista, ei varmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2012
  11. youpekkad

    youpekkad Regular member

    Liittynyt:
    28.04.2011
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    BPvest:

    Skyrim: Fps tippuu kaupungeissa usein matalalle, mitään ihmeellistä.

    Battlefield 3: Ei eroja koska testi on yksinpelistä ja prossu on siinä lähes täysi turhake. Olen tämän aikasemminkin sanonut...

    Starcraft II: Lyö max-asetuksilla kyykkyyn jopa 3930k-prossun, overclock.net 3930k@4,5 käyttäjä varmisti tämän kertomalla että tiukoissa tilanteissa isoissa taisteluissa tipppuu FPS alle 30.

    Dirt3: Näyttis on pullonkaulana korkeilla asetuksilla 1080p-resolla. Ei mitään ihmeellistä.

    Metro2033: Testissä käytetty todnäköisesti pelin omaa benchmarkkia. Jos olisit tutkinut asiaa hieman etukäteen, tietäisit että testin keskivaiheilla olevassa kohdassa jopa GTX580 tri-SLIllä peli muuttuu hetkeksi diashowksi. Ei mitään ihmeellistä tässäkään.

    Aivan sama miten hyvä bulldozer on teoriassa, se ei nyt vaan näy todellisuudessa. Yhden säikeen suorituskyky on phenomeita perässä, prossu kuluttaa sähköä tuplasti sandyihin nähden ja kuumenee kellottaessa todella nopeasti.

    Jospa ottaisit ne AMD-lasit pois päästäsi hetkeksi :) Ei siis millään pahalla.
     
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tossahan oli kaikki tulokset selitettynä.

    Selkee homma.

    Skyrim: avg FPS i3:lla alle 35

    Battlefield: samaa mieltä.

    Starcraft II: Core i3 average FPS alle 48.

    Just Cause II: average FPS i3 vs 955 ero huikee 5.1 FPS.

    Dirt 3: kuten sanoitki, eroja ei oo. Virhemarginaaliin menee.

    Metro 2033: mikään prossu ei saa 60 FPS.

    i3-2100 average/min FPS: 29/34.2, 43/53.9, 41/65.1, 16/47.6, 69/75.8, 15/50.2

    i3-2100:a ei voi suositella pelaamiseen. Liian hidas.

    En rupeis vetää tollasia johtopäätöksiä muutaman pelin perusteella. Ne muutamatki on testattu huonosti. Kertoo peleistäki aika paljon et GTX 580 tri sli ei riitä diashowta parempaan :D

    Tossa jutussa oli yhtä prossua ylikellotettu. Se ei ollu AMD.
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Axu;n aloitus testi 01.08.2011 ja nyt jo osittain vanhentunut. Paljon ehtii tapahtumaan puolen vuoden aikana. Satasen lainalla ei taida saada peliprossua mistään, mutta onko kukaan kokeillut 2-sadan vaihtoehtona 960T + Corsair H80 yhdistelmää, pitäis toimia viileämpänä ja siten ottaa enenmän kierroksia. Eli tuo 62 C on aika tiukka lämpöraja.
     
  14. youpekkad

    youpekkad Regular member

    Liittynyt:
    28.04.2011
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, toi kevyesti kellotettu 2500k oli mukana testissä vain vertailun vuoksi. Näkee miten kaukana ns "budjettiprossut" on kellotetusta high-end suorituskyvyn omaavasta prossusta. Sekin luki kyllä tuossa, 2500k ei ollut mukana "testissä", ja lopussa kyllä on testejä missä se phenom II x4kin on kellotettu 4ghz, katoppa sieltä...

    Ps. Metrossa ei ylletä 60fps koska tuo benchmark on niin v*tun raskas, etenkin kun DOF on päällä. Tosin itsekänikin kyllä ihmetyttää noin suuret erot metrossa, sehän on näyttispullonkaulana-pelin stereotypia. Ehkä HD7970 on sitten niin tehokas että heikompi prossu ei pysy perässä ?
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2012
  15. Temez1

    Temez1 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2011
    Viestejä:
    316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu kunhan sanoin vaan, ja kylhän niitä enemmän onnistuu kun epäonnistuu(kai?).
     
  16. Vipetzki

    Vipetzki Regular member

    Liittynyt:
    29.07.2010
    Viestejä:
    1,519
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    jääköön arvoitukseksi. mua kiinnostais nyt tietää kumpi on siis tehokkampi pelikäytössä i3 2100 vai phenom 960T
     
  17. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vois selvemmin mainita et i3-2100:a ei saa kellotettuu 4 GHz lukemiin. Tuosta voi joku saada sen käsityksen.

    Moni kattelee pelkät kuvaajat.

    Testi on niin roskaa et kai ne on onnistuneet tekeen Metro 2033:sta prossuriippuvaisen pelin.
     
  18. Temez1

    Temez1 Regular member

    Liittynyt:
    20.08.2011
    Viestejä:
    316
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyl se i3 taitaa olla parempi pelikäyttöön =P
     
  19. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    i3 on parempi sillon ku ajellaan pelidemoja eikä taustalla oo mitään mikä prossua kuormittas ylimäärästä ja peli ei osaa käyttää kahta ydintä enempää.

    Mun kanta on se et pelaamisessa 960T:n tasonen quadi hakkaa jokasen dualin. Joku 5 GHz Sandy Bridge dual ehkä vois mennä ohi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.02.2012
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    No jos 2500K ei ole häikäisevällä erolla 960T prossuun, niin miten ihmeessä i3-2100 ois ?
     
  21. youpekkad

    youpekkad Regular member

    Liittynyt:
    28.04.2011
    Viestejä:
    528
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    i3 2100 on lähes sama kuin 2500k jos testi käyttää 2ydintä, kellotaajuus on 200mhz matalampi. Ja kyllähän 2500k on aika selkeästi nopeampi kuin phenom II x4...

    BPvest: Tarkoitin että HD7970 on todennäköisesti niin tykki kortti että tarvitaan 2500k-tasonen prossu että saadaan koko potentiaali irti--->siitä johtuis nuo erot.
     
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu