1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Satasen prossut - Ja yleinen AMD/Intel-ketju

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Axu_ 09.02.2012.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. Vipetzki

  Vipetzki Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  1,519
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Katos katos, perttula suljettiin kokonaa, yksi maanvaiva vähemmän:)
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,256
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Laittaa mokkulan ja eri käyttäjätunnuksen ja sama ralli alkaa taas...

  Tässä oli kyllä asia kaunis eli keskitettäisiin yhteen ketjuun vääntämiset budjettiluokan komponenteista, tällä kertaa prossuista. Tottakai keskustelu jatkuu vaikka äänekkäin "lipunkantaja" vaikenikin.

  Prossucoolerit myös iänikuinen peitsenvääntö niinkuin muutamassa ketjunpätkässä havaittu. Ja aiheita on maailma täynnä.
   
 4. Vipetzki

  Vipetzki Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  1,519
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  kai se johtuu siitä vain kun nykyajan ajattelu on niin vaikeaa?
   
 5. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,256
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Oikeassa olet. Ja mielummin neuvoja ja vinkkejä otetaan vastaan kun vaan junttauksia. Tottakai myöskin käyttötarkoitus palvelee tarvetta, en sitä kiellä. Kaikki eivät kuitenkaan pelaile tai tee todella vaativia tehtäviä. Pitäkäämme molemmat silmät auki ja löydämme mieleiset komponentit.
   
 6. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,502
  Kiitokset:
  574
  Pisteet:
  193
  Muistatteko ne corsairin powerit jokunen vuos sitten ?
  Jumalauta sitä tungettiin ovistaja ja ikkunoista joka ketjussa. Parhaimmillaan puhuttiin vaikka printtereistä, ja joku kommentoi että onks toi sun sigussa oleva konees, poweri kandeis vaihtaa corsairiin...

  Meni hippasen käämi siihen touhuun....
   
 7. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,256
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Juuri näin. Veikkaan että muutamassa koneessa finlandiassa pyörii samaisen sarjan virtalähde edelleen ongelmitta. Muutamilla on vaan käynyt huono säkä ja sitten tulee niitä huutomerkkejä.
   
 8. youpekkad

  youpekkad Regular member

  Liittynyt:
  28.04.2011
  Viestejä:
  528
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siihen bf3-yksinpelitestiin http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-battlefield-3/5#pagehead , juuri tuon takia tuo yksinpelitesti on surkea kun valitaan prossua bf3seen.

  Niin, en itsekään ala päivittämään ivy bridgeen. En vaan näe syytä miksi pitäisi. Todennäköisesti tossa parin kuukauden päästä on monia halpoja vähän käytettyjä 2500k:ita kaupan kun kaikki kilpaa ostaa 7-10% tehokkaamman ivyn. Silloin on hyvä sauma heittää i3 poies ja laittaa 2500k tilalle jos ei ivy nappaa :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2012
 9. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,256
  Kiitokset:
  1,290
  Pisteet:
  243
  Ihan fiksua ajattelua tämäkin. Aina on eturintamaan vapaaehtoisia. Ja sitten myydään alta pois hyvinkin käyttökelpoista kampetta. Etsivä loytää...
   
 10. Vipetzki

  Vipetzki Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  1,519
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Muistan mä jotenkin. Aika rasittavaa oli se. Vähintään kerran kuukaudessa täällä ilmaantuu just tälläisiä pakkomielteitä ajatuksia , esim toi freezer 7 vai 13. tai nyt tää i3 vas phenom. Mutta ajan kanssahan nää loppuu :) ainoa vaa että sähköposteja tuppaa kertymään.
   
 11. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Ja taas unohdetaan toimiva vaihtoehto, eli Llano, uskokaa nyt pikkuhiljaa, että se on nykytekniikkaa ja toimiva vaihtoehto. 4-ytiminen prossu pyörittää ohjelmia ja emo-levyyn voi liittää aivan minkä tahansa näytönohjaimen johon rahat riittävät.
   
 12. Vipetzki

  Vipetzki Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  1,519
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  mun mielestä llano + erillinen näyttis ei ole paras yhdistelmä.. Mutta en sitä sanoisi että Llano olisi huono päin vastoin.
   
 13. fallout_

  fallout_ Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2007
  Viestejä:
  603
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Itsekkään en FM1-kantaista konetta kasaisi muuhun kuin HTPC käyttöön. En sano, etteikö tuo erillisnäyttis + 3870K voisi olla ihan hyväkin yhdistelmä, mutta miksi vain ei ottaisi suoraan halvempaa 960T:tä, joka on alunperinkin suunniteltu tähän "performance" luokkaan? Lisäksi AM3+ emojen tarjonta on huomattavasti FM1-kantaa parempaa.
   
 14. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Llanoihin on tullut 3 uutta prossua, turbo ja 2 K-mallia, nämä ovat 32 nanon tuotantoa.
  FM1-emot ovat SATA-3 sarjaa eli uusinta AMD tekniikkaa.
  APU prossut ovat tällä hetkellä ainoa vaihtoehto budjetti-koneeseen ilman erillistä=maksullista näytönohjainta.
  Näissä päivitys varana on lisätä jälkikäteen erillis näyttis, joko pieni esim HD 6700 CF-kytkentään tai HD 6800 singlenä.
  Vaikkakin sarja painottuu läppäri tasoon, se ei tarkoita etteivät kotelovaihtoehdot toimi.
  FM1 sarjaan on tulossa kevään mittaan TRinity ytimisiä uusia prossuja, eli ns. päivitysvaraa tulee löytymään.
  Intelin i3 on vaihtoehto, mutta sitä ei kelloteta eikä trimmata, i5 ei myöskään ole kummoinen vaihtoehto, sensijaan i5 2500K kellotettuna on peli kone, mutta se tietysti tarvitsee jäähyn ennen kelloja.
  Mitä tulee Ivy Bridge spekulaatioihin ja päivitys odotuksiin, näyttää menevän syksyyn ja mihin kantaan se lopultakin tulee, on aivan arvausta. Todennäköisesti panostus keskittyy
  LGA 2011 sarjaan ja 1155 sekä SB pidetään hengissä niin kauan kuin kauppa käy.
  Eli Llano ei ole vaihtoehto 2-tonnin pelirautaan mutta tiukan rahan tarkkaan budjettiin siitä saa toimivan kokoonpanon, eli jos suosittelijoiden ennakkoluulot eivät kangistu pelkkään i3 on paras malliin.
   
 15. daolpu

  daolpu Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2011
  Viestejä:
  510
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ostaa emoon itegroidun näyttiksen ja tehokkaamman prossun vaikkapa 960T, jolloin lähtöasetelmat ovat samat paitsi että prossu on parempi ja näyttis integroidusta huonompi. Kuitenkin tällöin integroidulla ei ole väliä, koska uusi näyttis korvaa sen.
   
 16. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Hyvä triidi, tämä olis myös kiva koettaa pitää auki keskusteluille jottei triidi aivan heti huku :)

  Itse muistan vallan mainiosti tuon Corsair hehkutuksen, ja pakko on myöntää että sillä oli oma vaikutuksensa oman powerin valintaan :) Itse tosin lueskelin arviolta 4 tai 5 eri revikkaa omasta poweristani (HX620W). Muron revikka ja sekä Metku.net:in arviot saivat vakuuttumaan lopulta. Anteciakin mieteskelin silloin, mutta enemmän sain lukea äänekkäämmistä tuulettimista Antecin powereissa kuin Corsulla. Vaikkakin samasta nyrkkipajasta katselemani powerit kuitenkin ovat tulleet (Seasonic). Nyt suositellaan enemmän ja/vähemmän XFX:n virttureita, hupaisaa sikäli, että jälleen on Seasonicilla näppinsä pelissä.. Mahtuu väliin toki muitakin brändejä kuten Nexusta, FSP:tä (joka valmistaa omat virtalähteensä), Chiefteciä (joita valmistaa useampikin valmistaja). Sama homma jatkuu SilverStonella, SS:kin on saanut aikaiseksi usein laadukkaita powereita ilmoille. Sitten aina välillä tulee lähes jokaiselta brändi merkiltä (Corsair, SilverStone, Chieftec, Nexus ny nopsaan mainitakseni) jokin pommi niin sitten ei suositella koko merkkiä :) Edelleenkin voin lämpimästi suositella ihmisille vaikkapa Corsairin AX850W:tä (rouhea hinta tosin, ja edullisemmin saanee vastaavan tasoisen toiselta merkiltä), vaikkei Corsun halvemmat lue.gamer series, olekkaan suositeltujen joukossa.

  Se offtopicista ja powereista. Prosessoreihin:

  Prosessorin valinta riippuu lähes poikkeuksetta budjetista sekä käyttötarkoituksesta. Myös mahdollinen päivittäminen on hyvä ottaa huomioon. Kuitenkin väittäisin että jos nyt sattuu ostamaan vaikkapa 2500k:n tai 960T:n (vaikkakin painivat eri liigoissa) niin kovin synkkään metsään tuolla 960T:lläkään ei päädy. Teho erot ovat isot, mutta niin on hinnassakin eroa. Molemmilla ne pelit pyörivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta joko loistavasti tai pelattavasti, eroja pelikäytössä ei juuri ole, koska eniten pelien pyörimiseen vaikuttaa näytönohjain. Ja tässäkin jos pistetään pakettiin yhdistelmä, 960T ja GTX 560Ti, tai 2500k ja HD6950 niin ne pelit pyörivät taatusti pelattavina. Ellei kyseessä sitten ole täysin jommalle kummalle näytönohjain arkkitehtuurille koodailtu tuotos.

  Sama juttu koskee myös näitä synteettisiä testiohjelmia. Osa ohjelmista tykkäävät enemmän Intelin raudasta, koodi ollaan luotu vaikkapa käyttämällä Intelin prosessoria ja samalla haettu parasta suorituskykyä. Tällöin prosessorin vaihtuessa AMD:n tuotteeseen optimoinnit jotka tehtiin Intelille eivät pakosti näy AMD:n tuotteella. Sama juttu tietenkin toisin päin. Eri asia sitten on että kuinka moni oikeasti "pelailee" 3dMarkkia, tai SuperPI:tä, tai rendailee päivät pitkät sitä Cinebenchin moottoripyörää (vai mikä siellä onkaan nykyisin taustakuvana?). Pistetään oikea tilanne päälle, eli vaikkapa muunnetaan tiedostoa X muotoon Ö, samalla mahdollisesti vielä pelaillaan jossain aapelissa pokeria. Tuossa tilanteessa tulevat ne prosessorien erot esiin. Se että kummalla suorittimella ohjelmisto X toimii paremmin on sitten täysin toinen juttu.

  Jos ajatellaan sitten täysin faktoina, on selvää että Intelin prosessoreita myydään huomattavasti enemmän kappale määrissä kuin AMD:n vastaavia. Varsinkin pakettikoneiden sekä kannettavien yhteydessä on enemmän Intelin tuotteita tarjolla kuin AMD:tä. Ja tästä päästään siihen, että onko ohjelmisto firman kannattavampaa koodata se kodekki omalle raudalle yhteensopivaksi vaiko ajatella toista? Ennemmistö tuotteena on oletettavaa että Intel (paremmin) yhteensopivaa koodia tulee enemmän kuin AMD:n. Toki on olemassa puolueettomiakin ohjelmistoja, jotka osaavat ottaa kaiken hyödyn molemmista arkkitehtuureista, näitä ohjelmistoja on vain valitettavan niukalti.

  Mitä tällä kaikella koitan selittää on se asia mikä jätetään täysin ulkopuolelle näissä testeissä on se, että huomaako se tavallinen kameran kuvia muokkaava suuren suurta eroa prosessorissa? Jos pellin alta löytyy vaikkapa paljon parjattu FX 8150 tai sitten 2600k, niin huomaako sen eron konkreettisesti? Kysymykseksi tulee jälleen käytetty ohjelmisto, voisiko ohjelmisto X toimia nopeammin omalla suorittimella kuin nyt käyttämäni? Sovitetaanko käytetty prosessori ohjelmiston mukaan, vaiko ohjelmisto käytetyn prosessorin mukaan? Järkevintä kaiketi on ottaa se ohjelmisto mikä omalle kohdalle soveltuu parhaimmin.

  Minkä prosessorin sitten itse ottaisin? Tähän vaikuttaa jälleen budjetti ja suuresti myös emolevy ja sen ominaisuudet. Jos budjetti olisi avoin, ottaisin varmaankin 2011 kantaisen emon ja sille prosessorin. Mikäli taas se oltaisiin rajattu esim 1000€:eek:on olisikin enemmän tehtävä tausta tutkimusta. Pyrkisin selvittämään sen että kuinka nykyiset ohjelmistoni toimivat uudella suorttimella, ja olisiko kyseisille ohjelmistoille vaihtoehtoja jotka mahdollisesti toimisivat paremmin toisella arkkitehtuurilla. Helpointa olisi varmasti noukkia 2500k ja sille kaveriksi jokin omiin tarkoituksiin riittävä näytönohjain. Toisaalta itsepäisyys saattaisi nostaa päätään, ja valinta osuisikin FX 8210:iin, ja hyvään emoon sekä siihen näyttikseen. Vaikea päätös itselleni siis kaikenkaikkiaan. 8210 olisi "aito" 8 ytiminen, jonka tehoista ollaan jo saatu jonkin näköistä osviittaa. Itseäni ainakin jäisi kuitenkin kiinnostamaan se että kuinka mahdolliset optimoinnit koodissa (esim Win 7/8) vaikuttavat prosessorin toimintaan. Monia kysymyksiä ja myös monia vastauksia.

  100 euron prosessorissa hankintaan pitäisi ennekaikkea ottaa selville tuleva käyttötarkoitus. On myös hyvä ottaa mahdollinen emolevyn päivitettävyys. Intelillä on runsaasti prosessoreita tuolle 1155 kannalle, mielestäni ihan fiksua intelin kannalta. Mutta ostajan kannalta hankinta rajoittuu yhteen kysymykseen, "haluatko joskus mahdollisesti kellottaa, ja siten koettaa saada lisää elinaikaa/tehoa suorittimelle?"
  Saatan olla väärässä, mutta nopeasti katseltuna listalta löytyy tasan kaksi K sarjan suoritinta joita kannattaa suositella. Muiden kuin K sarjan prosessorien kellottaminen on joko hyvin vaikeaa tai jopa mahdotonta, jos siis oikeaa suorituskyky lisää haetaan. Ja 100 euron budjetilla Inteliltä ei löydy yhtään prosessoria jota voisi kellottaa järkevästi. Ellei valitse vanhempaa arkkitehtuuria. AMD:n puolelta vaihtoehtoja sitten löytyykin hyvinkin runsaasti. Miten esim tuo i3 kestää vertailua tappiin kellotettua 960T:tä vastaan? Vieläkö se vie AMD:n tuotetta kuin pässiä narussa, vai muuttuuko asetelmat? Sitten helposti kuullaan vasta veto, "hanki sitten 2500k", noh hinta pompsahti samaisella hetkellä :) Ja kyseessä onkin aivan eri teholuokan laitteet, AMD:ltä pitäisi ottaa vertailuun tuossa kohdin vaikkapa 1055T joka edes hieman pystyy pistämään hanttiin, ollen edelleen hieman edullisempi. Tai sitten tuo FX 8210, joka sitten tarjoaakin jo kinkkisemmän palan 2500k:lle, ollen kuitenkin samassa hintaluokassa. Loppujen lopuksi, valitsi koneeseen sitten tuon 8210:n tai 2500k:n, ei sinne metsään kovin pahasti päädy.
   
 17. Vipetzki

  Vipetzki Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  1,519
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Hyviä pointteja kooman viestissä. Ja am3+ ja Lga1155 on molemmille tulossa lisää tavaraa niin päivitettävyys on mahdollista. toivoisin että perttula lukisi ton viesti ja sanoisi sitten kantansa.
   
 18. Makezo

  Makezo Member

  Liittynyt:
  16.01.2012
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  i3 2100 vs. phenom II x4 960T

  http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-2100+@+3.10GHz

  http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Phenom+II+X4+960T

  i3 voittaa tuon sivun mukaan (alle 100 pisteen ero), luulen, että phenomi unlockattuna menee sen ohi. Nämähän ovat vain yhden sivun tulokset, mutta ainakin antaa jotain suuntaa.
  Anandtechissä vertailin i3sta yhden asteen huonommalla phenomilla (II x4 955) ja tulokset olivat melko tasaisia.

  E: i3 ehkä helpompi päivittää sandy tai ivy bridgeen, amd:stä en tiedä, mutta eikös bulldozereista tehdä toinen sarja joka sopii myös am3?
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2012
 19. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Noi testit on totaalista roskaa.

  Intel Core i7-2670QM @ 2.20GHz 6,821
  Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz 6,740

  Ei hitto.

  Edit:

  2500K, 3.3 GHz, 4 ydintä, turbo 3.7 GHz, 6 MB kakku

  2670QM 2.2 GHz, 4 ydintä, turbo 3.1 GHz, 6 MB kakku, Hyper threading

  :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.02.2012
 20. Temez1

  Temez1 Regular member

  Liittynyt:
  20.08.2011
  Viestejä:
  316
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Lukasin vähän hardwaree ja sattui tämmönen artikkeli silmiini: http://www.hardware.fi/artikkelit/a..._prosessori_pelaamiseen_fx_apu_vai_pentium/10
  Siin viimenen sivu, jos kokonaan ei jaksa lukea. Aika karua katseltavaa, kun AMD leirissä olen.
  "niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria.. "
  Todellakin, harmi kun ei 960T ollut mukana testeissä. Noh jos siis pelaamiseen hakee prossua niin tossa oma puolueeton mielipiteeni.
   
 21. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  960T on periaatteessa samaa teholuokkaa kuin testissä mukana ollut vaikkapa 955be, toki tulee pienet erot jos ytimet saa auki.

  Onhan se totta, että testien perusteella amd:tä ei oikeastaan pitäisi suositella tällä hetkellä. Kuitenkin ihan peruskäyttöön 100e ja neljä (960t ehkä jopa kuusi) ydintä kuulostaa houkuttelevalta. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kun ostin tämän tuplaydin phenomin vuosi takaperin hintaan muistaakseni 82e ja aukaisin neliytimiseksi niin en hetkeäkään ole katunut ostoani. Tosin silloin quadi phenomit oli vielä hinnoissaan ja inteliltä ei ollut vielä 1155 kamppeet tulleet.
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu