1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sankamallin kuulokkeet 20-50e

Viestiketju Mediasoittimet -osiossa. Ketjun avasi Revento 16.02.2012.

 1. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo, eli sankamalliset kuulokkeet pitäis hommata.

  Mitä kuulokkeilta haen:
  - voimakas bassotoisto

  - korkeat äänet ei sais olla liian pistävät

  - johto mielellään mahdoll. pitkä

  - suljettu malli ensisijaisesti hakusessa

  - sais olla myös sellaset jotka kestäis nyt väh. 3vuotta aktiivisessa mutta suht varovaisessa käytössä

  - kotikäyttöön tulossa, ei tarvii olla kokoontaitettavaa malliakaan, mieluiten mahdollisimman vähän liikkuvia osia :)

  Siinä jotain tietoa mitä nyt tuli mieleen.


  Näitä olen miettinyt:

  Sennheiser HD-201 (20-25e) http://www.verkkokauppa.com/fi/product/17966/kghc

  Sony MDR-XD200 (30-35e) http://www.sony.fi/product/haa-home-entertainment-headphones/mdr-xd200

  Koss Porta Pro (25-30e) https://www.konebox.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=101780

  Sony MDR-XB300 (40e) http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13006/chctq/Sony-MDR-XB300-kuulokkeet

  Saa ehdotella parempia vaihtoehtoja jos on tiedossa ja kertoa kokemuksiaan kyseisistä/muista hintaluokan malleista! Ehdoton hintaraja kuitenkin 50e, mielellään halvemmat saisi olla. Tarkotuksena juurikin löytää hinta-äänenlaadultaan paras tuote, ulkonäkö, paino, mukavuushan ovat vähän mielipideseikkoja.

  Kiitän mahdollisista vastauksista jo etukäteen :)
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2012
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Mulla on nuo Sonyn MDR-XD200set, eikä ole huonot kuulokkeet ollenkaan. Äänenlaatu on ainakin omaan korvaan hyvä, luukuttaa saa kohtuu kovalla ennen kun alkaa kuulua läpi ja siinä vaiheessa otettava jo kuulokkeet päästä ettei korvat hajoa. Pitkä piuha on plussaa omassa huoneessa(n. 10m2) voin liikkua varsin vapaasti vaikka onkin luurit päässä.

  Monipuoliset kuulokkeet, käytän niitä tietokoneen, telkkarin, PSPn ja kännykän kanssa, eikä ole pettäneet missään noista. Muovinen rakenne voi vierastaa jotakuta, mutta itselläni nuo on kestäneet hyvin, eikä muutamista putoamisista ole tullut vaurioita.
   
 4. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitoksia vastauksesta!

  Omaan silmään noi näyttää kuvissakin hieman muovisilta (muoviahan noi kaikki edullisemman luokan vaihtoehdot lieneekin..) Hyvä juttu kyllä jos ei läpi kuulu herkästi.

  Osaatko sanoa mikä tuo noissa kuulokkeissa oleva äänitilakytkin on? Ja toistaako mielestäsi matalampia taajuuksia miten hyvin? Riippuu ihan musiikkimausta/käytöstä, itse kun kuuntelen paljon bassovoittoista musiikkia niin tuo olisi melko tärkeä ominaisuus. Ja ovatko pidemmässä käytössä kovin hiostavat, näyttää mielestäni sellasilta että saattais olla, toisin kun noi Sennheiserit, jotka ovat vissiin aika lailla paljonkin "huonommin" suljettua mallia.

  Itse oon kattonut että juurikin tuo Sonyn MDR-XD200 ja Sennheiserin HD-201 olisivat varteenotettavimmat vaihtoehdot tarpeitani ajatellen.

  Tosin Sonyn MDR-XB300:n ainakin voisi olettaa tuovan paremman bassotoiston, mutta näyttäs olevan 1,2metrin johto siinä joka ei valitettavasti nyt riitä, enkä jatkojohtoja haluaisi käyttää. Muutenkin epäilyttää tuo ratkaisu kun eivät ole varsinaisesti suljetut kuulokkeet, ainakin omasta mielestä XB-300 on jotain avoimen ja suljetun väliltä.


  Oon oikeestaan kahden vaiheilla, Sony MDR-XD200 ja Sennheiser HD-201. Täytyypä lueskella noiden arvostelut ja vähän vertailla noita tarkemmin.

  Saa ehdottaa parempiakin vaihtoehtoja! Oon ainakin kuullut AKG:n kuulokkeiden olevan hintasekseen hyviä, myös Kossia on kehuttu, tosin PortaPro unohdettakoon nyt lyhyehkön johtonsa vuoksi, eikä tuota mallia muutenkaan ole ilmeisesti tarkotettu ns. kotikäyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2012
 5. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Äänitilakytkimet molemmissa kupeissa ovat kyllä ainoa täysin turha ominaisuus näissä kuulokkeissa, eivät ainakaan minun korvaan vaikuta mitenkään äänenlaatuun, olivat sitten missä asennossa tahansa. Bassot toistuvat mielestäni ihan mukavasti alas asti, lievää korostumaa bassolla, mutta muuten ääni on ihan hyvä ja korkeatkin äänet toistuvat ilman että käyvät ärsyttävän teräviksi. Alapään tukkoisuutta ei esiinny, matalien tajuuksien vivahteet kuuluvat selvästi ainakin omaan korvaan. Riippuu tietty mitä kuuntelee, mutta ainakin emopainotteinen metallimusiikki kuulostaa ihan hyvältä.

  Istuvuudesta ja mukavuudesta ei ole pahaa sanottavaa, ovat minulla jatkuvasti käytössä, usein melkeinpä koko illan päässä, eikä ainakaan minulla hiosta korvia vaikka onkin vinyylipehmusteiset kupit. Pysyvät myös napakasti päässä, eivätkä helposti putoa liikkuessa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2012
 6. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos taas, kyllä nuo taitavat paremmat olla kuin noi Sennheiserit, vaikuttavat ainakin tukevammilta, Sennheiser kuvista päätellen voi olla jotenkin lepsu ja jäisi korvien päälle liian löyhästi jolloin ei äänestä saisi kaikkea irti. Taajuusvaste näyttäis olevan valmistajan tietojen mukaan Sonyn eduksi, kuten myös kaapelin pituus.

  En oikein ymmärrä miten impendanssi voi olla Sennheiserissa 24 ohmia, mutta Sonyssa 70 ohmia. Impendanssihan on pätee kaiuttimissa niin, että mitä pienempi on kaiuttimen impedanssi sitä enemmän vahvistimelta vaaditaan virranantokykyä.

  Tarkoittaisko tämä sitä, että noista Sonyn kuulokkeista ei saisi esimerkiksi puhelimen kautta välttämättä tarpeeksi ääntä irti? Vai olenkohan aivan väärässä? :S

  Tiger kun mainitsit että olet käyttänyt Sony MDR-XD200 kuulokkeitasi puhelimen ja PSP:n kanssa, niin pystyikö niillä kuuntelemaan ilman että tarvitsi olla volume täysillä kuullakseen jotain?
   
 7. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kuulokkeiden kuuluvuuteen eri ohjelmalähteillä vaikuttaa selvästi enemmän herkkyys kuin impedanssi. PSPn ja kännykkäni äänenvoimakkuus on hieman alle puolenvälin näillä kuulokkeilla ja ihan hyvin kuuluu peliäänet ja musiikki sekä puhelimella että PSPllä.

  Itse asiassa hämmästyin eroa näiden ja entisten kuulokkeitteni (Sisarmalli MDR-XD100) välillä. Saatoin pitää äänenvoimakkuuden noin 20% pienemmällä kuin edellisillä kuulokkeillani päästäkseni samaan kuuntelunautintoon. Eroa kuulokkeilla on mittauksissa vain 2dB nykyisten hyväksi(XD100 100dB -> XD200 102dB), joten tämäkin ero on selvästi korvin kuultavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2012
 8. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Selvä juttu, periaatteessa noi Sennheiserit olisivat siis impendanssin ja herkkyyden osalta paremmat, mutta ilmoitettujen tietojen mukaan eivät toista ihan niin alas, (10Hz vs 21Hz, mutta tällä ei liene suurta merkitystä, koska ei korva edes kuule yleisesti alle 20Hz taajuuksia. Mietityttää vain tuo Sennheiserin istuvuus, en ole kovin leveäpäinen, jos ne ovatkin liian löysät päässä säädöistä huolimatta niin ei hyvä.

  Sony vaikuttais siltä että asettuu päähän tukevammin. Muistaakseni ainakin vuosi sitten oli yhdessä liikkeessä Sennheiserit koetestattavana, täytynee vielä käydä kokeilemassa ennen päätöstä.

  Tosin Sennheiser lienee laadukkaampi ja kokemusta kuulokealalta ehkä Sonya enemmän joten kallistunen nyt siihen. Ja onhan se halvempikin, 20e pitäisi olla jos Pixmaniasta uskaltaa tilata.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2012
 9. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tänään täytyy tehdä tilaus. En tiedä onko täällä mainostaminen ehdottomsti kiellettyä, mutta CdOnissa näyttäisi olevan tämän päivän loppuun asti kaikki tuotteet ilman toimituskuluja. Suosittelen!

  E: Tuli nyt Sennheiserin HD 201 kuitenkin tilattua. Voin laittaa tähän jonkinlaista arvostelua tuotteesta kun sen saan käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2012
 10. Revento

  Revento Member

  Liittynyt:
  13.03.2011
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ketään tuskin kiinnostaa, mutta tuli nuo Sennheiserit siis hommattua. Muutaman viikon käyttökokemuksen osalta ihan hintansa veroset luurit, omasta mielestä jopa enemmän! Omaan korvaan todella tasapainonen soundi. Bassotoistokin ihan hyvä halpaan hintaan nähden.
  Suosittelen jos halpoja kuulokkeita tarttee :)
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2012
 11. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Onhan nuo varsin mainiot luurit, mutta kun melkein samaan hintaan saa Porta Prot niin kyllä jättäisin HD201:set kauppaan. Kosseissa parempi äänenlaatu mielestäni, senkkujen diskantti on hieman häiritsevä vaikkei noissa muuten mitään suurta tasaisuusongelmaa ole.

  Hyvät kuulokkeet kuitenkin ostit, moniahan häiritsee kossejen avoimuus varmasti :)
   

Jaa tämä sivu