1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sandboxie-hiekkalaatikko-ohjelma ja oletuskansion sijainnin muuttaminen

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi PatrickL 28.03.2008.

 1. PatrickL

  PatrickL Guest

  Eli käytän tuota erinomaista Sandboxie hiekkalaatikko-ohjelmaa jonka kautta on turvallista surffata netissä kun kaikki järjestelmään tulevat mahdolliset haitakkeet, scriptit, väliaikaistiedostot ym. ovat "virtuaalikansiossa" josta ne saa poistettua täysin, ilman että järjestelmään tulee muutoksia.

  "Sandboxie luo "läpinäkyvän" varastotilan ohjelmiesi ja kiintolevysi välille. Se sallii ohjelmilta tiedon lukemisen kovalevyltä, mutta kun tietoa kirjoitetaan takaisin, sandboxie kerää ne omaan varastoonsa (sandbox). Kun tyhjennät tämän varastotilan, kaikki sille kirjoitettu tieto katoaa, kuin niitä ei olisi koskaan ollutkaan. Tämä on todella kätevä tapa testata esim. epäilyttäviä ohjelmia. Tyhjentämällä sandboxien varaston, koko ohjelman asennus katoaa rekisteritietoineen päivineen. Jos ohjelma sattuukin olemaan mieluisa, voit asentaa sen uudelleen sandboxin ohi. Ohjelma sopii hyvin myös selaimille. Sandbox kerää kaikki väliaikaistiedostot, historian ja jopa mahdolliset haittaohjelmat varastoonsa ja voit hävittää ne kaikki jälkiä jättämättä tyhjentämällä sandboxin varaston."

  Olen selailun lisäksi myös muita nettiä käyttäviä ohjelmia esim. vertaisverkko-ohjelmia (Torrent, DC) käyttänyt tuon kanssa, koska niiden haavoittuvuuksien kautta koneelle tulee helposti haitakkeita ja muutoksia, ja siirtänyt valmiit tiedostot talteen. Ongelma on se että Sandboxie tekee Sandbox-kansion C-asemalle jossa on kohtuu vähän tilaa. Saisiko tämän oletuskansion siirrettyä toiselle levylle?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 28.03.2008
 2.  

Jaa tämä sivu