1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung Xpress c430W värilaserin kuvayksikkö lopussa

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Rabbone 07.07.2022.

  1. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Ostin pari vuotta sitten käytettynä Samsung Xpress c430W värilasertulostimen. Maksoin tulostimesta 60 euroa. Nyt laite ei suostu tulostamaan mitään, vaan ilmoittaa, että kuvayksikkö on vaihdettava. Uusi kuvayksikkö maksaa reilut 90 euroa. Ei taida kannattaa. Onko mitään konstia, jolla tulostinta voisi huijata jatkamaan tulostusta? Tulostamisessa ei ollut mitään ongelmia ennen tätä. Lieneekö tämä vain valmistajan keino lisätä tuotemyyntiä?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,752
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Kyseinen tulostin ei ole minulle tuttu, mutta kun pikaisesti googlasin, niin sain käsityksen, että jos tulostuslaatu oli kunnossa ennen tuon virheilmoituksen tuloa, niin kyse saattaa tosiaan olla "suunnitellusta vanhenemisesta". Siihen näyttäisi olevan helppo korjaus, jonka jälkeen tulostusta voi jatkaa, kunnes kuvayksikkö on oikeasti lopussa. Löytyi mm. tuollainen juttu, mutta tulostimen malli ei taida olla aivan sama:
    How to fix error 'Replace new Imaging unit' in Samsung printers - El virus de la curiosidad

    Tuossa vielä nopeutettu versio videosta, jossa 56 ohmin vastus uusitaan "purkkakorjauksena":

    View: https://www.youtube.com/watch?v=z8RpHokZan0
     
  4. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Kiitos, ainakin tulostimeni sisuskalut näyttävät hyvin samanlaisilta kuin videossa, vaikka ei ihan sama malli olekaan. Ensin tilaamaan tuo vastus Amazonilta ja sitten katsotaan, onnistuuko.
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,752
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Viimeksi muokattu: 08.07.2022
    Rabbone kiitti tästä.
  6. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,515
    Kiitokset:
    665
    Pisteet:
    123
    Toi kuvayksikkö / kuvarumpu on suunniteltu tulostamaan määrätyn sivumäärän.
    Tulostimesta riippuen esim 15 000 <--> 25 000 sivua. ( Kotitulostimet )
    Sitten tehot heikkenee.Voihan noita purkkavirityksiä koittaa,
    jos saisi siten uutta henkeä tulostimeen.;)
     
    Viimeksi muokattu: 08.07.2022
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,515
    Kiitokset:
    665
    Pisteet:
    123
  8. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Jos ei tuo korjaus kerrotulla tavalla onnistu, ostan uuden käytetyn tulostimen. 60 euron tulostimelle uusi varaosa 80 eurosta ylöspäin on liikaa.
     
  9. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,515
    Kiitokset:
    665
    Pisteet:
    123
    Rabbone kiitti tästä.
  10. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    FiveBridges, kiitos vinkistä. Tuo taitaa olla muuten juuri sama tulostin kuin oma. Haasteena on vain nouto, kun joutuu liikkumaan julkisilla. Painaa aika tavalla. Helsingissä siis asun.
     
  11. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,515
    Kiitokset:
    665
    Pisteet:
    123
    @ Kannattaa kysyä myyjältä onnistuuko kuljetus.
    Vois vaikka pistää 10€ bensarahaa.

    Noi lasertulostimet on aika painavia,verrattuina tavalliseen,
    mustesuihku tulostimeen,on oma hommansa raahata painavaa laatikkoa julkisilla

    Tai sitten menet julkisilla paikanpäälle ja takaisin taxilla,jos ei kovin pitkää matkaa tule.:)
     
    Rabbone kiitti tästä.
  12. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    1pertti, mikähän ajatus siinä on takana, että videon mukaan se 56 ohmin vastus laitetaan sisään ja "poltetaan" ja sen jälkeen poistetaan? Toki toimenpiteen tarkoitusta ei tarvitse tietää, riittää kun tekee ohjeen mukaan.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,752
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Tiedän vain sen, mitä tuossa aiemmin linkkaamassani jutussa sanotaan, ja tässä se vapaasti suomennettuna:

    Tulostimessa on laskuri, joka seuraa tehtyjen tulosteiden määrää. Kun laskuri saavuttaa tietyn arvon (16 000 kopiota), laite pysähtyy ja antaa ilmoituksen kuvayksikön vaihtotarpeesta.

    Videossa mainitussa paikassa on normaalisti 200 kilo-ohmin vastus. Se on suhteellisen suuri, joten sen läpi kulkee vain pieni virta. Kun tulostin käynnistetään, se osana alkurutiineja tarkistaa tuon vastuksen läpi kulkevan virran. Suuren vastuksen läpi kulkeva virta jää siis pieneksi ja kone jatkaa tulostamista ja kopioiden laskemista, kunnes asetettu yläraja on saavutettu. Jos 200 kilo-ohmin vastuksen rinnalle on laitettu pieni 56 ohminvastus, kasvaa sen läpi kulkeva virta hyvin suureksi. Laite tunnistaa tämän virtapiikin ja nollaa sen seurauksena kopiolaskurin. Samalla kuitenkin 56 ohmin vastuksen läpi kulkeva virta kasvaa niin suureksi, että se polttaa vastuksen poikki, ja toimimaan jää vain alkuperäinen 200 kilo-ohmin vastus.
     
    Rabbone kiitti tästä.
  14. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Huomasin kutakuinkin saman, kun selasin lisää aiheeseen liittyviä videoita. Juuri katselin tätä videota, jossa selitetty suurin piirtein sama asia, jonka kerroit (en tosiaan lukenut linkkaamasi videon alla olevaa selitysosaa).


    View: https://www.youtube.com/watch?v=MSPsVQdUr5M


    Tämän mukaan siis, kun uusi laite käynnistetään ensimmäistä kertaa, se 56 ohmin vastus palaa, ja 200 ohmin vastus, joka toimii laskurina tai sen käynnistäjänä (?), alkaa laskea ennalta asetettua sivumäärää (16.000). Jos 56 ohmin vastus korvataan uudella, tulostin luulee, että kuvayksikkö rumpuineen on vaihdettu, ja alkaa laskea uudestaan sivuja. Samsung on tahallisesti peittänyt tuon 56 ohmin vastuksen, jolloin sen vahvuutta ei näe. Tässä siis kansanomaisesti kerrottuna sama, mitä edellä esitit (sorry, kirjoitin tämän lähinnä selkeyttääkseni asiaa itselleni).

    Tämän videon mukaan vaikuttaisi siltä, että jos alkuperäinen, jo käyttöönottovaiheessa palanut 56 ohmin vastus korvataan uudella, se palaa uudestaan, kun virta käynnistetään - eli palaminen on normaali tapahtuma eikä aiheuttaisi mitään palovaaraa. Sen vastuksen vaihtaminen onkin sitten asia erikseen. Linkkaamassasi videossa se tapahtuu jotenkin niitä metallilankoja vääntämällä. Mutta en ymmärrä, miksi se sitten otetaan taas pois. Olisikohan noita siruja, joissa vastukset ovat, saatavana jostain kokonaisina vastuksineen päivineen, jolloin tuota 56 ohmin vastusta ei tarvitsisi erikseen sinne väkertää?

    *edit* Sinun linkkaamassasi videossa sirussa ei näy kuin yksi vastus (200 ohmin?), jonka viereen tai päälle uusi 56 ohmin vastus kiinnitetään. Tässä jälkimmäisessä videossa on kuvattu molemmat vastukset päälletysten, lieneekö havainnollisuuden vuoksi...
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2022
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,317
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Ei se tyhmä vastus mitään laske, kyllä se on ohjauspiiri joka laskee käynnistyksiä sen viiskutosen palamisen jälkeen.
    Sinänsä tuon voisi joku nikkari ohjelmoida uusiksi, jos olisi käsillä ohjauksen sorsakoodi tai firmiksen sorsa.
    (sorsa=source)

    T: Vesku
     
  16. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Laski tai ei, niin vaikuttaa laskemiseen, koska jos 56 ohmin vastus poltetaan ja siruun jää vain 200 ohmin vastus jäljelle, niin laskuri nollautuu. Ks. linkkaamani video, jossa selitetään asia. 1pertin selostus tietenkin täsmällisin.

    Kertokaa viisaammat, miksi 56 ohmin vastus otetaan pois palamisen jälkeen?

    Huomasin muuten ensimmäisen videon kommenteista, että mallissa Xpress C430W ei olekaan sirua, vaan vastus kiinnitetään johonkin toiseen paikkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2022
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,752
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Kai sen voisi siihen jättääkin, mutta turvallisempaa on ottaa pois osa, joka on kiinnitetty vain lankoja taivuttelemalla.

    Vaikea neuvoa itselleen vieraassa asiassa, kun ei edes itse laite ole nähtävillä. Kannattaa kuitenkin lukea vielä tuo ohje ja sen lisäykset.
    How to fix error 'Replace new Imaging unit' in Samsung printers - El virus de la curiosidad

    Siellä lukee mm. näin:
    What do I do if I don’t have the support (plastic part) for the resistors?
    This happens a lot in the XPRESS C400 series printer models. In this case, the manufacturer has not included the plastic part precisely to make it difficult to reset the imaging unit. What I would recommend is that you buy this piece of plastic once, and you will have it forever, in case the same error happens to you again. At the end of the article we indicate where you can get it. If not, another solution that some have tried is to connect the resistor directly to the terminals of the printer cover, which are the ones that should touch that part if it were on. It is not the most orthodox thing in the world, but it can work and save you the purchase of the piece.

    Lopussa on linkkejä Amazoniin, josta muoviosankin voisi ostaa. Näyttää siltä, että Saksan Amazonilta olisi saatavissa kyseinen osa vastuksineen, mutta aika kovaan hintaan. Lisäksi C430W ei näy olevan yhteensopivien laitteiden luettelossa.
    OPC Imaging Unit Drum Reset Chip for Samsung CLP-360/CLP-365/CLX-3300/CLX-3305/Set R406 : Amazon.de: Computer & Accessories

    Jos vastaavan käytetyn laitteen saa muutamalla kympillä, ei kannata paljoa sijoittaa epävarmoihin "korjauksiin".
     
    Rabbone kiitti tästä.
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,112
    Kiitokset:
    1,110
    Pisteet:
    223
    Jokunen vuosi takaperin luin uutista noista laitteista jotka lopettaa toimintansa kun tietty laskuri tulee täyteen. Siinä jonkun pikkuliikkeen, telkkukorjaaja tai vastaava, sanoi niitä "korjaavansa". Sitä en kyllä yhtään muista, että paljonko palvelu maksoi. Eipä noita pikkuliikkeitä kyllä taida nykyään ihan jonoksi asti ollakaan. Varsinkaan pienemmillä paikkakunnilla.

    Semmonen lisäys, että internetistä löytyy myös ohjelmia jotka väittää pystyvänsä tuon laskurin nollaan, mutta tiedä sitten kuinka toimivia tuollaiset olisi.
     
    Viimeksi muokattu: 10.07.2022
    Rabbone kiitti tästä.
  19. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,317
    Kiitokset:
    197
    Pisteet:
    93
    Ja millaisen muun riesan tommoisen mukana saisi koneelle?
    Aika suuri todennäköisyys tulla koneelle joku botti, takaovi tai muu örkki.

    T: Vesku
     
    Rabbone kiitti tästä.
  20. Rabbone

    Rabbone Newbie

    Liittynyt:
    07.07.2022
    Viestejä:
    12
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    1Pertti kirjoitti:
    "Lopussa on linkkejä Amazoniin, josta muoviosankin voisi ostaa. Näyttää siltä, että Saksan Amazonilta olisi saatavissa kyseinen osa vastuksineen, mutta aika kovaan hintaan. Lisäksi C430W ei näy olevan yhteensopivien laitteiden luettelossa."
    OPC Imaging Unit Drum Reset Chip for Samsung CLP-360/CLP-365/CLX-3300/CLX-3305/Set R406 : Amazon.de: Computer & Accessories

    Jostain syystä en saanut tuosta antamastasi linkistä hintaa esiin. Näyttäisi kuitenkin sopivan tuohon C430w -tulostimeen myös, koska kuvayksikön koodi on CLT-R406.

    Tässä hinta on vajaat 15 euroa. En pitäisi sitä kalliina.
    https://www.amazon.de/-/en/CLT-R406...?keywords=clt+r406+chip&qid=1658668635&sr=8-3

    Lisäksi, kesti jonkin tovin, ennen kuin keksin, mihin kohtaan tuo muovikotelo siruineen pitäisi asettaa. Vaati lisää videoiden katselua ja kaverin avustusta.

    Tämä kai kertoo jotain paikasta, mutta ei ensi alkuun saanut mulla lamppuja syttymään:
    "another solution that some have tried is to connect the resistor directly to the terminals of the printer cover, which are the ones that should touch that part if it were on"

    Lisäksi ilmeisesti laskurin saa nollattua ihan menun kautta menemällä asetuksiin. Siitäkin löytyy ohje. Näppäilyssä pitää vain ilmeisesti olla hyvin nopea.

    Mietin vielä sitäkin, saisiko laskurin nollattua ihan vain palauttamalla tulostimen tehdasasetukset. Siihen en vielä löytänyt googlettamalla vastausta.
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2022
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,752
    Kiitokset:
    1,149
    Pisteet:
    243
    Minun löytämässäni linkissä hinta oli euron enemmän ja ajattelin, että 16 euroa + postikulut 25 sentin vastuksesta tuntuu kalliilta, vaikka siinä on tuo muoviosa mukana, jos toimivan käytetyn laitteen saa 30 eurolla.

    Jos laskurin saa nollattua menun kautta, niin sitä kai pitäisi ensimmäiseksi kokeilla.
    Se ei minusta tunnu todennäköiseltä, että tehdasasetusten palautus nollaisi tuon kopiolaskurin.
     

Jaa tämä sivu