1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Samsung UE55H8005 käynnistää Onkyo TX-NR609 -vahvistimen itsestään

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi Kassudog 02.12.2014.

 1. Kassudog

  Kassudog Member

  Liittynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi!

  Elikkä olen yhdistänyt tv:n ja vahvarin toisiinsa HDMI-piuhalla tvn HDMI2 (arc) -portista vahvistimen HDMI-out porttiin. Kaikki toimii, ääni tulee kotiteatterista katsonko sitten tvtä, digiboksia, blurayta, tietokonetta vai pleikkaria.

  Ainoa ongelma on, että vahvistin käynnistyy itsekseen aivan sattumanvaraisesti. Nopealla googletuksella löydän vain, että vahvarin käynnistää samsung tv. Mikä mahtaisi olla syynä? Tv ei siis käynnisty, vaan vahvistin. Kaikki pelittää muuten loistavasti ja Netflixistä ym saa 5.1 DD -äänet. Kummallinen juttu? Asetukset pitäis kyllä olla kunnossa..
   
 2.  
 3. anodis

  anodis Member

  Liittynyt:
  26.08.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Valitettavasti en osaa ongelmaasi ratkaista, mutta päädyin tänne etsiessäni itse ratkaisua lähes identtisen laitekombinaation kanssa. Mulla on sama vahvistin ja sama telkkarin malli, mutta vain 48-tuuman kokoinen. Olen nyt muutaman päivän käytön aikana pariin kertaan huomannut vahvistimen napsahtavan käyntiin itsestään ja tv:n pysyessä kiinni.

  En ole mitenkään telkkarin sielunelämään sen enempää perehtynyt, mutta ainoa aktiviteetti jota voisin kuvitella telkkarin tekevän pois päällä ollessaan liittyisi nettiliikenteeseen. Voisiko routteri lähtellä jotain DHCP-liikennettä tms. television suuntaan ja tämä saisi vastaavasti television päässä jotakin heräämään ja tästä edelleen se potkaisisi siten vahvistimen käytiin. Tämä siis täysin mutuna vailla tarkempaa tietoa.
   
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Onkyon vahvarin asetuksista löytyy HDMI-valikosta sellainen kohta kuin "HDMI-control". Jos HDMI-control on päällä, niin vahvistin lähtee päälle ja sammuu sen perusteella tuleeko sinne HDMI-signaalia. Suosittelen pitämään tuon pois päältä, koska tuskin aina on tarkoitus vahvistinta käynnistää jos telkkaria haluat katsella tai vastaavasti tuskin haluat vahvistimen sammuttaa kun kuuntelet radiota ja suljet telkkarin.

  Reititin tuskin osaa lähettää Samsungille mitään että se heräisi henkiin tai vastaavasti Onkyolle verkon kautta käynnistyskomentoa kun se on kohtuullisen erikoinen komento. DHCP ei liity tuohon liikenteeseen myöskään mitenkään. Onkyo käyttää Integra Serial Communication Protokollaa ja verkon kautta eISCP:tä (ISCP over ethernet) eli ts. kustomoituja TCP-paketteja joko oletusporttiin 60128 tai käyttäjän valitsemaan porttiin.

  E: HUOM! Vahvistimen eISCP:ssä ei ole minkäänlaista suojausta. Kuka tahansa voi lähettää minkä tahansa komennon vahvistimelle internetin välityksellä jos se ei ole NATin takana. Verkkoon julkisesti näkyvän vahvistimen voi löytää kuka tahansa ilkimys joka skannaa 60128 portit avoimien palvelujen varalta. Eli jos vahvistin on kytketty verkkoon jossa suojaukset eivät ole kunnossa ja se alkaa tehdä omiaan, voi asialla olla tosiaan joku "verkkovierailija".
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2014
 5. anodis

  anodis Member

  Liittynyt:
  26.08.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pahoitteluni vanhan ketjun manaamisesta, mutta näin useamman vuoden jälkeen tutkiskelin asiaa uudelleen edelleen samaisella laitekombinaatiolla ja DHCP on xbkrypt0nin väitteistä huolimatta jollain tasolla sidoksissa ilmiöön. Nimittäin aina kun vahvistin lähtee käyntiin itsestään pystyn reitittimen lokeista näkemään, että samalla hetkellä TV on pyytänyt IP-osoitetta DHCP:llä reitittimeltä.

  Minulla normaalisti vahvistin käynnistyy aina kun televisiokin ja oletan, että tämä itsestään käynnistymisilmiö liittynee siihen, että television ollessa standby-tilassa se ei kuitenkaan ole täysin eloton vaan osaa silti esim. hoitaa ajoitetut tallennukset ym. IP-osoitetta pyytäessään telkkarissa käynnistyy samalla joku/joitain prosesseja, jotka saavat aikaan myös vahvistimen herättävän signaalin.

  Täytynee kokeilla josko televisiolle asettaisi staattisen IP-osoitteen jolloin huutelutarve reitittimen suuntaan vähenisi ja ehkä myös tuo ongelmakin poistuisi.
   

Jaa tämä sivu