1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

samsung tv ja USB-tallennus, levyongelma

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi j_j 08.10.2010.

 1. j_j

  j_j Member

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tällainen tapaus: Uusi Samsung-digitv, jossa on usb-tallennusominaisuus. Myyjä sanoi, että siihen vain ulkoinen kovalevy kiinni ja telkkari hoitaa loput. Mukaan ostettiin Lacie teran levy ja kotiin kokeilemaan.

  Kun telkkari oli viritetty ja toimi, laitettiin kiintolevyyn virta, usb-piuha kiinni telkkarin manuaalin osoittamaan usb1-liittimeen ja sitten ihmeteltiin. Mitään ei tapahtunut. Manuaalin mukaan timeshift-toiminto käynnistyy painamalla kaukosäätimestä toisto-painiketta, siispä kokeillaan sitä. Telkkari ilmoittaa että levy ei ole alustettu, alustetaanko? Vastaan kyllä, jolloin telkkari ilmoittaa että laitetta ei voi alustaa.

  Levy näkyy telkkarissa ulkoisena laitteena nimellä A20, koko 9,9 Mt. Sama näkyy nimellä usb-muistilaite kun sen kytkee sen tietokoneeseen. XP ei pysty alustamaan levyä enää, tai voisi mutta kapasiteetti on tuo 10M. Mitä tapahtui? Mitä voi vielä tehdä?
   
 2.  
 3. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kaksi kysymystä. Mitä Samsungin ohjeissa sanotaan, eli pitääkö levy olla alustettu FAT32 muotoon vai käykö myös NTFS? Ja oliko tuo Lacien levy alustettu FAT32 vai NTFS muotoon?

  Villi veikkaus että myyjä otaksui levyn olevan FAT32 muodossa jolloin Samsungin ohjeet olisi toimineet. Mutta ainakin minä olen törmännyt Lacien ja Samsungin ulkoisiin levyihin joissa tuo vanha sääntö ei pidä paikkansa ja tämä voi aiheuttaa ongelmia jos levyjä yrittää käyttää viihde-elektroniikkalaitteiden kanssa. Moni on joutunut alustamaan levyt jollain kolmannen osapuolen ohjelmalla (esim.Gparted) kun Windows ei ole osannut tuohon suuntaan alustusta tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2010
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,929
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Kiikuta Lassie takaisin kauppiaalle ja sano: "pirä tunkkisi ja anna sellanen joka toimii"...

  Ilmeisesti tuo lassie on liian iso, jotta töllösi sen kanssa suostuisi toimimaan.
  Tulihan siinä (lassiessa) mukana oma verkkolaite?
  Jos ei, niin eihän se töllö jaksa tunkea siitä usbista riittävästi virtaa lassielle....
  Eli kytke se verkkolaite myös siihen lassieen....

  T: Vesku
   
 5. j_j

  j_j Member

  Liittynyt:
  12.12.2005
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vein levyn takaisin. Ei se myyjä alkujaankaan tiennyt oikeasti. Soitettuaan tietävämmälle myyjäkin oppi, että Lassie pitää *ensin* alustaa tietokoneella ja sitten vasta parittaa telkkarin kanssa. Samsungin ohjekirjahan sanoo, että FAT32, NTFS ja pari eksoottisempaakin tyyppiä käyvät, mutta kun myyjä kerran sanoi että levy vain kiinni... No, nyt sekin tietää.

  Siellä levyllä on kaupasta tuotaessa 10 megan asennusosio, jossa on alustuksen tarvimat tiedostot. Telkkariparka luulee sitä levyksi ja toteaa sen liian pieneksi tallentamista varten. Kuitenkin se yrittäessään alustusta pilaa sen levyn oman alustuspaketin...

  Mitähän ne sillä levyllä nyt siellä kaupassa tekevät. :-o
   

Jaa tämä sivu