1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung SSD ja Window asennus

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi aliasJ 10.03.2015.

 1. aliasJ

  aliasJ Member

  Liittynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hommasin Samsungin market-läppäriin Samsungin 850 EVO SSD:n.
  Paketti sisälsi pelkän SSD:n ja asennusohjelman, mutta ei kaapelia (USB-SATA tms), joka asennusmanuaalissa näkyi, että OS saataisin siirrettyä Samsungsin Magic Migration ohjelman avulla HDD:ltä SSD:lle.

  Arvelin että voisiko Windows 8.1:stä tehdä näköistiedoston levyille, ja bootata SSD:n suoraan näiltä boottilevyiltä. Heitin HDD:n pois ja pistin suoraan SSD:n sisälle ilman mitään valmisteluita. Kone starttasi tämän jälkeen suoraan BIOSiin ja tunnisti SSD aseman, mutta ei anna bootata näiltä tekemiltäni Windowsin näköistiedostolevyiltä. Käyttöjärjestelmää ei ilmeisesti voi näin siirtää HDD:ltä SSD:lle, vaan siirto täytyy tehdä jotain ohjelmaa ja kaapelia käyttämällä, että molemmat asemat ovat kytkettynä samanaikaisesti?
   
 2.  
 3. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,497
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Tee ensin windossin asennuslevy ja boottaa se. Tämän jälkeen voit palauttaa levykuvakkeet tai asentaa windossin kokonaan uudestaan. Jos asennat kokonaan uudestaan niin suosittelen lataamaan koneen ajurit ennen asennusta valmistajan sivuilta.

  Eli tarvitse koneen product keyn. Sen saat joko tarrasta tai kaivamalla biossista käyttämällä tätä ohjetta http://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios/

  Itse windossin asennuslevyn voit ladata täältä http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only

  Lataa kumminkin se versio mikä koneessa on ollut alkuperäisenä. Eli jos läppäri on ollut alunperin windows 8 niin älä lataa windows 8.1 asennusohjelmaa (avaimesi ei toimi siinä).
   

Jaa tämä sivu