1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung Galaxy tallennustilat

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Maria2 22.05.2020.

 1. Maria2

  Maria2 Regular member

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  357
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Hei! Omassa kännyssä tallennustila 16 Gt käy vähiin. Osaako joku suositella jotain Galaxy sarjan edullista (max 280e mielellään halvempi) kännymallia ja sen talletustilaa?
  Saako vanhasta kännystä siirrettyä kaikki yhteystiedot uuteen ja whatsup ym? Entä sovellukset (pankki,posti ym.) vai olisiko ne sitten ladattava kaikki uudelleen?
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,977
  Kiitokset:
  1,170
  Pisteet:
  243
  Samsung puhelinta en osaa suositella, mutta muutamia asioita, jotka tärkeää huomioida puhelimen vaihdossa.

  Tietojen siirto uuteen puhelimeen.
  Pitää olla vanhalla puhelimella kirjautuneena Google tilille. Tässä vaiheessa vielä kannattaa tarkistaa, mitä kaikkea on varmuuskopioitu ja tarpeen tullen tehdä muutoksia, jotta saa kaiken haluamansa varmuuskopioihin mukaan. Lopuksi tehdä manuaalinen varmauuskopiointi.

  Samsungeissa on myös oma Samppa-tili, mutta sen toimintaa en tunne. Oletus minulla on kuitenkin, että Android puhelimissa Google-tili toimii. Korjatkaa jos olen väärässä.

  Vaihdoin juuri puhelimeni Nokiasta toiseen Nokiaan. Uuden käyttöönotossa kirjauduin Google tilille. Heti välittömästi siirtyi yhteystiedot uuteen puhelimeen. WhatsApp viestit ja kuvat valuivat sinne myös. Varmaan Samsungissakin ne saa siirtymään, en tunne sitä hyvin, koska siinä on kai valmistajan peukaloima Android.

  Sovelluksista en tiedä, oletan kuitenkin, että ne pitää asentaa uudelleen.
  Pankkisovelluksessa minun piti ottaa pankkiin yhteyttä, jotta sain pankkisovelluksen (Nordea) asentamista varten väliaikaisen pin-koodin ja sitten jonkun pitkän numerosarjan, joka on asennuksessa tarpeellinen.
  Postisovellus on helppo, ladataan Google kaupasta mistä muutkin sovellukset ja asennetaan omalla sähköpostitunnuksella ja salasanalla ja valmis käyttöön.

  Sitten ihan vaan tiedoksi, että ainakin Nordean vanhaan puhelimeen asennettu pankki- ja tunnuslukusovellus toimii puhelimessa ilman sim-korttia, kun sillä vaan pääsee WiFi yhteyteen, niin on normaalisti käytettävissä.
  Vanha puhelin on itsellänikin vara pankki yhteytenä.

  Android puhelimen vaihto toiseen oli todella helppo noiden tilien ansiosta, josta tiedot valuivat uuteen.
  Tuli turhan pitkä sepustus.
   
 4. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  817
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  53
  Edelliseen malliin asennetut sovelluksetkin tulee (latautuu) automaattisesti mikäli varmuuskopiointi on päällä sen kännykän asetuksissa ja valitsee uudesta puhelimesta varmuuskopion palautuksen Googlen pilvestä kun se sitä kysyy Google tilin laiton jälkeen. Samalla voi myös valikoida mitkä sovellukset haluaa palauttaa vai palauttaako kaikki. Säästyy siis "yksittäinasennukselta".

  Aloittajan kannattaa katsella Nokia, Motorolan malleja. Niissä on puhdas Android ja päivityksiä tulee pidempään. Samsungin käyttäliittymä on aina ollut minusta sekava.
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,977
  Kiitokset:
  1,170
  Pisteet:
  243
  Puhelimen voi huoletta vaihtaa Nokiaan, koska Google tilin välityksellä tietojen siirto kaikkiin Androin puhelimiin onnistuu, ei ole merkkikohtaista sidosta.
  Tässä olen edellisen kirjoittajan kanssa kerrankin samaa mieltä, puhtaat Android puhelimet ovat ehkä selkeämpiä käyttää, esim Nokia, jotka hinnaltaan ovat varsin edullisia.
  https://www.gigantti.fi/brand/fi-pu...MI8NO-n7LH6QIVjoeyCh1ucAvLEAAYASAAEgJBe_D_BwE
   

Jaa tämä sivu