1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung Galaxy S7 videolaatu

Viestiketju Samsung-keskustelu -osiossa. Ketjun avasi sudenuni 24.11.2016.

 1. sudenuni

  sudenuni Regular member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  271
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mistä johtuu kyseinen ilmiä jota tapahtuu myös muilla kännyköillä kamerassa. Eli kun pitää kameraa paikallaan niin tekstit yms jutut ympäristössä näkyy selvänä mutta kun kameraa lähtee kääntämään sivuttaissuunnassa niin tekstit yms tarkat kohteet menevät epäselviksi. Ja tarkentuvat vasta kun taas kameran pysäyttää...? Ärsyttävää ja silmiinpistävää. Eihän kännykät toki ole videokameroita muttamistä tämä johtuu?
  Kiitos
   
 2.  
 3. KuuUkko

  KuuUkko Member

  Liittynyt:
  24.04.2006
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olisiko kyseessä "Motion Blur"? Kameran tarkennus ei välttämättä pysy mukana, lisäksi vaikuttaa se montako kuvaa sekunissa kuvataan (yleensä 25-30 FPS), valotusaika ja aukon koko vaikuttavat myös tuon sumentumisen syntymiseen. Ehkä yksinkertaistaen voisi sanoa, että kamera ehtii liikkua huomattavasti sinä aikana kun yksi videoruutu kuvataan ja siitä syntyy sumea videoruutu, lopulta sumentunut video.

  Esim artikkeli Wikipediassa https://en.wikipedia.org/wiki/Motion_blur
  Esim urheilussa käytetään suurnopeuskameroita, jotka kuvaavat jopa 1000 kuvaa sekunnissa ja se sitten konvertoidaan tavanomaiseen 25-30 FPS lukemaan, jotta saadaan terävämpi hidastuskuva ilman sumentumista.
   

Jaa tämä sivu