1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

SAMSUNG DCB-P853Z

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi mic007 26.03.2007.

 1. mic007

  mic007 Member

  Liittynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin Samsungin dcb-p853z kovalevyllisen (160g) digiboksin. tutustuttuani laiteeseen huomasin et laite ilmoittaa kovalevyn kooksi vain 112 gigaa mikä on huomattavasti pienempi kuin ilmoitetaan.
  onko muilla vastaavaa laitetta ja mitä kokoa kovalevyt ovat?
  samsungilta vastattiin kun ihmettelin kovalevyn pienuutta että se on jaettu sillain että osa on jätetty valokuville jotain 30 gigaa eikä sitä pysty tarkistamaan mistään ja loppu 112 gigaa videolle ja mp3:lle. ei kuulostanut uskottavalta onko kellään tietoo?
   
 2.  
 3. jaanehan

  jaanehan Guest

  Onko sinun asiasi jo selvinnyt?

  Minulle kävi samalla tavalla. Ostamassani Samsungin DCB-P853Z kaapeliboksissa on 112-gigainen levy, vaikka kaikkien ohjeitten ja esittelyjen perusteella tilaa on 160 gigaa.
  Samsungin tuki kertoi samat asiat kuin sinullekin, mutta sen lisäksi se kertoi, että järjestelmän ja valokuvien tarvitseman tilan jälkeen käytössä pitäisi olla 130-140 gigaa. Jos on vähemmän, jossain on vika, sanottiin. Sitäpaitsi: kone ilmoittaa levyn kooksi 112 gigaa, se ei ilmoita, että elvy olisi 160 gigaa, josta osa on käytetty.

  Jälleenmyyjäni selvittelee asiaa pääsiäisen jälkeen Samsungin kanssa. Miulle on luvassa uusi kone tai B-diagnoosi.
   
 4. lumpio

  lumpio Member

  Liittynyt:
  14.04.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joko jälleenmyyjä on ilmoitellut asiasta?

  Samalta näyttää täälläkin, kooksi laite ilmoittaa 112Gb. Täytynee näköjään itsekin alkaa asiaa selvittelemään.
   
 5. jaanehan

  jaanehan Guest

  Huh, helpotus! Digiboksimme ovat täysin kunnossa ja oikeankokoisia. 112 gigaa ei tarkoita kovalevyn kokoa eikä myöskään vapaata tilaa vaan käytössä olevaa tilaa. Toisin sanoen sekä tuotetiedoissa että levynhallinnassa oleva gigaluku vaihtuu, kun tilavarauksia pienennetään.
  Tilavarauksiin voi itse vaikuttaa sillä tavalla, että muuttaa aikasiirtopuskuria. Levyn koko on 112 gigaa, jos aikasiirtopuskuri on 120 minuuttia. Jos aikasiirtopuskuri on 30 minuuttia, levyn koko on 143 gigaa.
  Aikasiirtopuskuri löytyy asetukset-videonauhuri-aikasiirtopuskuri.
  Tuon ylläolevan olen kokeillut itse, mutta seuraavaa en tietenkään ole: Jäljellä oleva nauhoitusaika ei kuulemma pidä paikkaansa, kun tallennuksia ei ole. Oikeasti aikaa on enemmän kuin kovalevy ilmoittaa. Jäljellä oleva aika pitää paikkansa vasta sitten, kun kovalevy alkaa täyttyä.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 17.04.2007
 6. boksi79

  boksi79 Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kumma että tästä ei ole osattu Samsungin tuotetuessa sanoa mitään. Olin jo tekemässä nimittäin reklamaatiota, koska minulla on myös tämä 112 gt-dilemma. Siellä puhuttiin vaan jotain kiintolevyn osioinnista ja alustamisesta.
  Pitää kokeilla heti kun himaan pääsee, että miten tilaa lähtee vapautumaan.
   
 7. hiz

  hiz Member

  Liittynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kovalevyjen koot ilmoitetaan mainospuheissa valitettavasti kautta linjan eri tavalla kun varsinainen käytetty yksikkö (Giga) edellyttäisi. Tämä sallitaan koska se ei varsinaisesti ole väärin, laskenta on vain tehty käyttäen jakajaa 1000 kun siirrytään yksiköstä suurempaan. Kun esim. kilobitit ilmaistaan megabitteinä, pitäisi jakajan olla 1024 jotta päästään samaan mitä tässä tapauksessa digiboxi näyttää.

  Mainostettu koko 160 Gb tarkoittaa siis:
  160 * 1000 * 1000 * 1000 = 160000000000, tämä on kovalevyllä käyttöön allokoitujen vapaiden bittien määrä.

  Kun boxi näyttää vapaata tilaa käyttäen "oikeaa" jakajaa 1024, saadaan
  160000000000 / 1024 / 1024 / 1024 = 149,0

  Tuosta 149 Gb -tilasta vähennetään vielä time-shift -toiminnon ja tiedostojärjestelmän yms. vaatima tila. Sen jälkeen saadaan lopullinen vapaan tilan määrä, joka on kaukana mainostetusta 160 Gb. Tässä siis b = bitti.

  Älkää ottako tätä minään totuutena, kiva jos joku muu tietää paremmin mistä eroavaisuudet lukujen välillä johtuvat.
   
 8. Tommy_H

  Tommy_H Guest

  ootteko muuten ollut tyytyväisiä tohon Samsungin boxiin ?
   
 9. jaanehan

  jaanehan Guest

  Olen ollut tyytyväinen. Boksi on helppo ottaa käyttöön ja helppo käyttää eikä siinä juurikaan ole sentapaisia ongelmia, mitä eri keskusteluissa on luettavissa muutamista muista bokseista.

  Suurkuluttajana kuitenkin keljuttaa, kun en boksia ostaessani ollut oikein selvillä boksien eroista sen suhteen, montako kanavaa saa kerralla käyttöön. Samsungissa saa kaksi kanavaa, mutta samalla hinnalla olisi saanut kolme kanavaa. Tosin muutamissa kolmen kanavan bokseissa näyttää keskustelujen perusteella usein olevan ongelmia, joten pitää olla tarkkana:)

  Samsungin kanssa on kaksi kertaa koko alkuvuoden aikana käynyt sillä tavalla, että boksi on hävittänyt signaalin - ilmeisesti sen takia, kun kaapeliyhtiö on järjestänyt kanavia uudelleen. Molemmilla kerroilla asia korjaantui, kun käytti boksista virrat pois.

  Olen siis tyytyväinen boksin toimintaan, mutta kun kakkostelevisioon aikanaan on pakko ostaa boksi, ostan omien tarpeitteni takia semmoisen, missä on enemmän kanavia ja ehkä jopa isompi kovalevy.

  Nykyisin on kikkailtu kolmatta ja neljättä kanavaa talteen analogisena VHS-nauhureille.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 29.06.2007
 10. jari69

  jari69 Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tyytyväisiä ollaan oltu kanssa! Samoin tuo ei-kovalevyllinen Sampparin
  kaapeliboksi toiminut hyvin lasten huoneissa.

  Tuohon kovalevyn kokoon haeskelin täältä vastauksia, ja oli kiva huomata etten ole "tyhmänä" yksin...

  Sitten olisi kiinnostusta ollut vielä, että onkos jotain jppoa jolla saisi siirrettyä leffoja tuon USB:n kautta esim. ulkoiselle kovalevylle?
  Niitähän saa jo suht kivaan hintaan... Kokeilin kerran siirtää tikulle, muttei tunnista moista, ja ajattelin että onkos kukaan testannut kovalevyllä kaapelin kautta. (Ennen kuin ryntään itse kauppaan).

  Myyjäliikkeestä kertoivat (jälkikäteen) että vain musaa ja kuvia voi siirtää tikun avulla. Leffoja ei... :-( sitten tuli toi siirrettävä kovalevyajatus...

  Leffoja on kertynyt aika lailla, ja ole huomannut että tiettyjen, useasti nauhoitettujen sarjojen tallennukset ovat nykiviä. Liekö tallennus tapahtuma aina samalle kiintolevyn alueelle?!?!? Ajattelin että ottaisi varmuuskopiot leffoista ja sitten formatoisi boksin levyn ja siirtäisi leffat takasin ja katsois vaikuttiko. juuh, olipa sekavasti laitettu, mutta toivottavasti joku osaisi kertoa/neuvoa.
   
 11. jari69

  jari69 Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No niin... Selvittelin liikkestä josta ostin hieman tuota omaa dilemaa.
  Samsungilla oli kerrottu, että LIIKKUVAA KUVAA ei voida siirtää USB-liittimen välityksellä (on estetty jollain kopiointisuojauksella) mutta kuvia ja musaa kyllä.... Kukapa osaisi purkaa tuon eston?? ;-)

  Niin, elikäs mitenkä sitten kytken tuon läppärin, kun tarvittaisiin kaapeli jossa olisi se "latta-usb" molemmissa päissä?? Niitä usb-jatkojohtoja on kyllä myynnissä, mutta ei tuollaista jonka tarvitsisin.

  Elikä myös; tämän laitteen usb-liitäntä on siis osaltaan kaksisuuntainen, tulipa selvitettyä sekin!
   
 12. vemas

  vemas Member

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko kellään tietoa miten tämän Samsungin P-853Z boksin kellonaikaa saa muokattua? Koitin etsia manuaalista, mutta ei ainakaan osunut silmään. On meinaa aika häiritsevää, kun kellonaika on noin 2min edellä ja nauhotukset loppuvat järjestelmällisesti kesken.. Ei aina jaksaisi muokata ajastuksia.
   
 13. jks90

  jks90 Member

  Liittynyt:
  24.09.2007
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Käytä virrat pois (takana oleva katkaisija), sitten laitteen pitäs hakea kellonaika verkosta kohilleen.
   
 14. jari69

  jari69 Member

  Liittynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nykimisongelma ratkesi! Vaihdoin Humaxiin...!!!! ;-))
   
 15. heknu

  heknu Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla ilmennyt myös tuota nykimistä. Ensin oli pelkästään muutaman kerran kun tallenti ohjelmia. Nyt on alkanut ilmetä ihan vähän väliä ja puolet ohjelmista jää katsomatta. Samoin on pitänyt sammuttaa nauhoitus jos on katsonut toista kanavaa samalla kun nykiminen on äitynyt niin pahaksi. Onko kellään ollut samaa ongelmaa ja onko saatu korjattua jotenkin vai pitääkö viedä huoltoon? Boxin takaa nollaus ei auta asiaa.
   
 16. neon8

  neon8 Member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onko mahdollisesti tyyppivika vai mikä, kun aina laitteen käynistäessä ei kaukosäädin toimi. Jos koskee äänen voimakuuden säätöön niin se pamahtaa juuri siihen ääripäähän mihin painoit, valikossa jaa valitsin pyörimään vaikka maailman tappiin.. Kun pari minuuttia jaksaa ootella että boxsi päälle laitettuaan toimii kaukosäädin jotenkin.

  Vika ei oikein voi olla säätimessä kun samsungin telvision säätimen asensin toimimaan myös boxsissa niin sekin tekee samat temput kun boxsin laittaa päälle.. Onko tähän olemassa jokin kikka vitonen, vai heitänkö boxsin huoltoon ja oottlen neljä viikkoa josko sen siinä ajassa edes saa powermilliltä?
   
 17. dfgjkl

  dfgjkl Member

  Liittynyt:
  09.11.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko muilla ollut tässä boksissa ongelmia häiritsevän hitaasti toimivassa EPG:ssä? Selaaminen on aivan käsittämättömän hidasta (useamman sekunnin viive valinnan liikkumisessa tulevia ohjelmia selatessa) ja joskus EPG:n avaaminenkin kestää melko pitkään.

  Edittiä: Juuri kun pääsin moittimaan huonosti suunniteltua ja toimivaa softaa paukahti ohjelmistopäivitys kaapelista. Vanha versio oli 13, nykyinen 48... mihinkähän ne 35 päivitystä siitä väliltä olivat unohtuneet, automaattipäivitys on kuitenkin ollut koko ajan päällä? Ovatko nämä päivitykset jotenkin operaattorista riippuvaisia juttuja?

  No kuitenkin, nyt EPG pelaa tosi hienosti ja muutenkin kaikki eteen tulleet typerät suunnitteluvirheet softassa ovat korjautuneet. Uusia ominaisuuksiakin tuli roppakaupalla, aivan timanttinen juttu! Ennen päivitystä harkitsin jo boksin vaihtoa, mutta nyt olen erittäin tyytyväinen. Vielä kun löytäisi jostain uuden softan mukaiset käyttöohjeet, pitänee käydä Sampan sivuilla etsimässä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2008
 18. JakkeHoo

  JakkeHoo Member

  Liittynyt:
  04.03.2008
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jee, aivan mahtava päivitys. Itselläni tuossa pari viikkoa sitten ostetussa 773:ssa (eli sama laite mutta 80GB kovalevyllä) oli ohjelmaversio 1, joten muutos oli melkoinen. Nythän tässä on miltei kaikki mitä toivoa saattaa, paitsi tuo yksisuuntainen USB. Monet testeissäkin kaipaillut ominaisuudet on nyt saatu mukaan. Tähän mennessä havaitsemiani uudistuksia (ja huomatkaa, jollakin on voinut olla jo aiemmin uudempi ohjelmaversio):

  -ajansiirtotoiminto on nyt sellainen kuin pitää ollakin, eli toimii taustalla koko ajan
  -tallennuksia voi editoida ja vieläpä varsin kätevästi
  -nyt myös s-video ulostulo niille jotka sitä kaipaavat
  -infonäyttöjen säätömahdollisuudet (miten pitkään näkyy ja läpikuultavuus säädettävissä)
  -teksti-tv avautuu nyt "vain" kahdella napin painalluksella entisen kolmen sijaan
  -EPG-tallennuksiin voi lisätä automaattisesti lisäaikaa alkuun ja loppuun, tämä vieläpä niin, että tarvittaessa lisäaika pätkäistään pois
  -tallenteita poistaessa voi valita useampia tiedostoja kerralla
  -pikkumuutoksia siellä-täällä

  Muutama ikävä käännösvirhe on jäänyt ja joku tullut lisääkin, mutta kun ne oppii ymmärtämään niin eipä paljo haittaa.

  Tämän päivityksen jälkeen testivoittaja-ainesta.
   
 19. tuohipe

  tuohipe Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi JakkeHoo
  Mulla on DCB-P853Z malli ja päivitys tuli 6.3.2008 (ohjelmistoversiö 30), päivityksen jälkeen boksi ei toiminut kuin radiona, mutta kun tein nollauksen alkoi toimia niin kuin sinä kuvailit. Muutoksia tuli paljon, oletko huomannut seuraavaa:
  Asetukset -> ohjelmoidut nauhoitukset, kun laitat vaikka epg:n kautta tai lisäät manuaalisesti nauhoituksen ei pysty asettamaan kellon aikoja, kun siirtyy vaikka alku- tai loppuaikaan ja siirtyy > näppäimellä minuutti kohtaan pitäisi ylös/alas näppäimellä muuttaa aikaa niin siirtyy vaan toiseen kenttään esim. päivämäärään. Seurauksena on että tallentaminen, muistutukset jne. toimintoja ei voi käyttää, ainoastaa epg:n kautta pystyy tallentamaan, minkä kautta yleensä tallennankin, mutta on tämä vakava vika mielestäni.

  Onko jotain mitä en ole tajunnut?

  neon8sille:
  kaukosäädin lakkasi toimimasta niin että vain volumensäätö näppäimistä alaspäin toimivat, sain jälleenmyyjältä uuden kaken mutta sama juttu, nyt kun mulla on 2 kpl. säätimiä homma toimii niin että kun vika tulee pistän patterit toiseen kakeen ja homma toimii. Olen miettinyt että johtuisiko siitä että laite ei ymmärrä joitakin näppäin yhdistelmiä ja jumittaa kun sellainen tulee vastaan, alussa näitä tuli paljon enemmän kun näppäilemiseni oli "kokeilevaa" ja tuli näppäiltyä typeriä.
   
 20. dfgjkl

  dfgjkl Member

  Liittynyt:
  09.11.2007
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Oletko kokeillut käyttää numeronäppäimiä, eli syötät halutut ajat suoraan numeroina?
   
 21. tuohipe

  tuohipe Member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitti, olihan se itsestään selvyys. Eilen iski paniikki eikä ollut aikaa tutkia hommaa, tänään kun tutkin niin näyttävät tosi hyviltä päivityksiltä.
   

Jaa tämä sivu