1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung DCB-B263Z käyttökokemukset

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi nikke78 10.10.2006.

 1. nikke78

  nikke78 Member

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Kaipailisin teiltä käyttökokemuksia ko. laitteesta.

  Oman myymälässä tehdyn pikavertailun perusteella Samsungissa on loistava kaukosäädin. Painikkeet ovat selkeitä ja riittävän isoja. Olen hankkimassa bokseja isoäideilleni, joten kaukosäätimen selkeys on ehdoton edellytys. Ehdotonta on myös tekstityksen virheetön toiminta YLEn kanavilla ja käyttövarmuus.

  Kertokaa kiitos mahdollisimman pian omia kokemuksianne Samsungin laitteesta. Hankinta olisi tarkoitus tehdä Stockmannin Hulluilta Päiviltä, jossa hinta on (saako täällä mainita hintoja?) useita kymppejä Musta Pörssin tai Konepisteen hintoja alhaisempi.

  Ystävällisin terveisin,

  nikke
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2006
 2.  
 3. TomiAntti

  TomiAntti Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä ole käyttökokemuksia ja laite jäi ostamatta, sillä siitä puuttuu tekstitv.
   
 4. nikke78

  nikke78 Member

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onneksi soitin Samsungin puhelinpalveluun ennen ostamista. Selvisi, että tässä boksissa ja sen antenniverkkoon sopivassa rinnakkaismallissa ei ole lainkaan suomenkielisiä valikoita. Soveltuvuus isoäitieni käyttöön on siis olematonta.

  Ostin kuitenkin yhden boksin. Eihän halpaa voi hyllyynkään jättää. :) Pääsen ehkä tänään kokeilemaan. Laitan käyttökokemuksia, jos boksissa on jotain erikoista.

  Edit: Taitavat sitten kaapeli- ja antenniversio erota toisistaan aika paljon. Antenniversiossa on teksti-tv 300 sivun muistilla. http://www.samsung.com/fi/products/settopbox/digita/dtb_b260z.asp?page=Specifications

  -nikke
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2006
 5. TTwister

  TTwister Guest

  Saiksää liikkeestä tiedon että DCB-B263Z boxissa ei ole tekstiteeveetä vai onko tämä oma päätelmä. Meinaan tästä boxista tekstiteevee kyllä löytyy.

  Asiasta kolmanteen niin digitvinfo vai mikä se nyt onkaan väittää että vaikka digiboxissa ei olisi tekstiteeveetä niin jos teeveessä itsessään on tekstiteevee niin se toimii myös kun siirrytään digiaikaan.

  Eli mikään ei muutu tekstiteeveen osalta.
   
 6. nikke78

  nikke78 Member

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ensimmäiset kokemukset laitteesta:

  - valikot [bold]ovat[/bold] suomenkieliset
  - ääni on todella vaimea YLEn kanavilla, analogiseen verrattuna ällistyttävän vaimea
  - kuvanlaatu on melko huono. kontrastissa on jotain vikaa tai sitten asia korjaantuu television kuvaa säätämällä.
  - nopea kanavanvaihto nuolipainikkeita käytettäessä
  - en löytänyt tekstitv-ominaisuutta (Ttwister on kyllä oikeassa, tekstitv tulee toimimaan digikaudellakin analogisilla virittimillä)
  - kaukosäädin varsin selkeä ja helppokäyttöinen

  -n
   
 7. TTwister

  TTwister Guest

  Itellä ei ole kysyistä boxia mutta ainakin Verkkokauppa.com ja Veikon Kone kotisivuillaan väittää että tekstiteevee löytyy niin kai se nyt löytyy.

  Porukoilla on antennipuolen Samsung ja siinä tekstiteeveen saa esiin näin. Kapulassa on vihreä nappi text. Sitä kun painaa kerran niin tulee esiin "laatikko/valikko" tekstitys. Mutta nappia painetaan toisen kerran ja nyt tulee esiin laatikko teksti-tv OSD. Nyt painetaan OK nappia ja tekstiteevee avautuu. Kun haluaa tekstiteeveen pois niin sitten vaan exit nappia.
   
 8. nikke78

  nikke78 Member

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lisää käyttökokemuksia:

  YLEn kanavien tekstitys laukesi. Aluksi se toimi lähes oikein (oikeaan aikaan), mutta sitten katosi kokonaan. Tehdasasetusten palauttaminen ei auttanut.

  RGB-lähdössä on jotain vikaa. Aikaisemmin valittamani huono kuvanlaatu onkin tarkan ja terävän RGB-lähdön ominaisuus. Valitsemalla menusta koaksiaali-lähdön, on kuva pehmeämpi ja luonnollisemman värinen.

  Boksiin tulee saataville uusi ohjelmistoversio viimeistään vk 43. Jakelu tapahtuu ainoastaan Welhon kaapeliverkossa. Tämä tieto on saatu tänään 16.10. jälleenmyyjäliikkeeltä, joka oli tarkistanut asian maahantuojalta ja Welholta. Tekstityksen pitäisi korjaantua tällä päivityksellä.
   
 9. nikke78

  nikke78 Member

  Liittynyt:
  08.10.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ohjelmistopäivitys tarjolla Welhon kaapelissa!

  Jälleenmyyjän lupauksen mukaisesti uusi softa päivittyi Welhon kaapelista tiistaina 24.10.. Boksi ei käynnistä päivitystä automaattisesti, vaan se pitää valita valikosta. Päivitysvalikosta automaattiset asetukset toimivat. Softaukseen menee ehkä 10 minuuttia.

  Päivityksen jälkeen tekstitys oli palannut YLEn kanaville. Tekstityksen synkronointi toimi paremmin. RGB-lähtö on vieläkin kehno. Varsinkin boksin valikot värisevät ja vilkkuvat todella paljon.

  -nikke
   
 10. cd-rw.org

  cd-rw.org Active member

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  1,426
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Yllämainitut RGB-ongelmat saattavat olla yksilövika tai joku muu ongelma, sillä täällä ei mitään vastaavaa esiinny.

  Softapäivitys jaeltiin TTV:n verkossa marraskuussa ja laite havaitsi päivityksen automaattisesti. YLE:n tekstit pätkivät edelleen ajoittaisesti.

  Aika mukava käyttää, selkeät menut, nopeat kanavanvaihdot ja EPG ajastukset. Luotettavampaa YLE-tekstiä jäädään kaipaamaan..
   
 11. baraba

  baraba Member

  Liittynyt:
  21.11.2004
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tälläisen ketjun löysin liittyen tähän boksiin, en tiedä onko uudempaa :)
  mut kuitenkin...

  ONGELMA: Valikon kautta pääsee resetoimaan tehdasasetuksiin, mutta senkin jälkeen se ei unohda suosikki-kanavat, jotka laitoin ihan ensimmäisellä kerralla kun ostin boksin pari kuukautta sitten. Se kyllä antaa poistaa/editoida suosikkeja valikon listalta, ja antaa tehdä uuden listan, ja on muka tallentamassa sitä uutta listaa, MUTTA kun rupee selaa kanavia niin aina on se ikivanha lista sen muistissa. Ärsyttävää.

  KYSYMYS: Kuinka saan opetelttua sille uuden suosikki-kanavalistan?

  Onnistuuko tämän boksin resetoiminen jostain nappulasta? siis ihan fyysisesti klikkaamalla jotain nappia tai nappäintenyhdistelmää?

  Muuten kivan selkeä ja nopea boksi.
   
 12. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kaveri hommasi Samsung DCB P853Z PVR mallin.
  Laitteesta kuuluu aika kovaäänistä kimeää vinkumista.
  Kuva hieman haaleahko.
  Singaalitiedot.
  Voimakkuus 42%
  Laatu 88%
  Muuten on pelannut suht hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2007
 13. Yyteri365

  Yyteri365 Member

  Liittynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  16
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tässä mun kokemukset ko. boksista :

  Ostin boksin 21.3.2007 ja suoritin asennuksen ohjeiden mukaisesti. Samalla pukkasi uusi päivitys, jonka suoritin.

  Kaikki toimi hetken aikaa hyvin, mutta tunnin käytön jälkeen boksi jämähti : kuva pysähtyi eikä sitten reagoinut kaukosäätimen käyttöön mitenkään.

  Oli pakko ottaa töpseli vähäksi aikaa pois seinästä ja antaa boksin resetoitua. Sen jälkeen toimi taas moitteettomasti, kunnes hetken kuluttua jämähti uudelleen. Ja tätä jatkui..

  Parin päivän kuluttua menin myymälään koko paketti mukana ja kerroin ongelmasta. Myyjä tarjosi huoltoa laitteelle (kesto n. 2vkoa), jota en hyväksynyt. Kun hiukan hiillyin sain toisen vastaavan boksin tilalle.

  Mutta sama ongelma siinäkin..!! Varsinkin ohjelmaopasta selaillessa jumitti lähes aina.

  Nyt on taas mentävä myymälään vaihtamaan boksi. Laitoin s-postia myymälän omistajalle, että haluan vaihtaa boksi jonkun toisen merkkiseen vastaavaan boksiin, etteivät sitten anna kolmatta Samsungia tilalle tai ehdottele huoltoa..

  Muutenhan tuo boksi on nopea ja ihan mukava käyttää. Kaukosäädin on OK paitsi, että tekstiteeveelle ei ole suoranappulaa, vaan pitää painaa vihreätä TEXT näppäintä 2 kertaa ja sitten vielä OK. Helpompi siis käyttää television kaukosäätimen tekstiteevee nappulaa.

  Mutsilla ja faijalla on Topfield -boksi (tyyppiä en muista), joka toimii erittäin hyvin ja valikot ovat selkeämmät kuin tässä Samsungissa. Varsinkin ohjelmaopas on paljon parempi.

  Että näin..
   
 14. cxt2

  cxt2 Member

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  käyttöjärjestelmä on tosiaan surkean näköinen(niinkuin näissä on kaikissa),mutta muuten boxi on hieno(lue musta ja pieni) ja ajaa asiansa.Päivitykset toimii hyvin HTV kaapeliverkossa(miten lie antenni osastolla?)Noh saman asian ajoi aikoinaan antenniverkkoon hankittu mikälie halvin prismasta hommattu boxi(2v sitten),jossa oli myös digitaalilähtö äänelle valokaapelilla ja hinta oli 50 euroa tai alle,mutta looppia siin ei ollut vanhaan töllöön,mikä on täs boxissa.On se kumma ettei näihin toosiin saada komponentti lähtöä,vaikka suurin osa LCD telkuista on juuri tälle resolle???Noh eipä sieltä taida materiaaliakaan ilmaiskanavilta(ainakaan enään) löytyä ;O)vaikkapa MB:n juttu HD matskua ilmaiseksi vähän väsäämällä tyyliin
   
 15. jaanehan

  jaanehan Guest

  Onko kaveri katsonut koneesta itsestään, onko boksissa 160 vai 112 gigan kovalevy? On näköjään 160-gigaiseksi mainostetussa esiintynyt 112 gigaista.
   
 16. cxt2

  cxt2 Member

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Yhden jännän?jutun huomasin,kun valitsee tekstityksen listalta(jotkut ylen ohjelmat)se ylen äänigeneraattori lukee ne tekstit,vai kuka prkl niitä oikein lukee;O)) ? Oikein selkäpiitä riipii,kun tietokone ääni lukee tekstit reaaliajassa hrrrrrr,mitä hittoa tästä pitäis päätellä?Tänään esim tuli 1seltä joku ohjelma,jossa oli suomenkielinen selostaja,ja ainakun tuli enkkua jonkun suusta ja oli tekstitys,niin se piru luki ne tekstit,aika jännää,joskin huvittavaa
   
 17. cxt2

  cxt2 Member

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  TV1 8.4.2007 klo 16:05 - 16:55

  TV 1 » Ohjelmaopas

  Historiaa: Berliinin ilmasilta ja kyseessä oli tämä ohjelma
   
 18. cxt2

  cxt2 Member

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 19. stamppa

  stamppa Member

  Liittynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Höpöhöpö, on se 160 gt aina ollut. Laite vain näyttää hömösti käytössäolevan levytilan (eri asia kuin vapaa levytila). Iso osa kovalevystä on oletuksena varattu mm. timeshift-, ja musiikkitoimintoa varten, jolloin laite väittää levyn kooksi 112 Gt.

  Asetuksista voi pienentää timeshift-puskuria, jolloin myös kiintolevyn käytettävissä oleva koko kasvaa.
   
 20. hebe72

  hebe72 Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kuvasuhteen valinnassa häiritsee se,että televisio ei automaattisesti vaihda kuvasuhdetta tällä boksilla?Onko muita tämä häirinnyt?Vanhalla Medionin boksillani tämä toimi.
   
 21. stamppa

  stamppa Member

  Liittynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Töissä kokeiltiin, ja kuvasuhteet vaihtuivat tiuhaan ainakin Sonyn telkkarilla. Kotona pidän kuvasuhteen pakotettuna 16:9:nä, oli suhde todellisuudessa mitä tahansa.
   

Jaa tämä sivu