1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Samsung bd8500n kopio!!!

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi rick79 17.02.2013.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Eli omistan kyseisen härvelin mutta kovo meni vaihtoon ja nyt puuttuu se ohjelmisto eli ei toimi kuin bluray perustoiminnot. Netit, ym ei wörki kun kovolla ei ole softaa.. Nyt kysynkin että jos joku omistaa myös kyseisen laitteen niin vois ottaa kovosta täydellisen kopion, polttaa sen dvd:lle ja lähettää mulle. Kopioisin dvd:n sisällön uudellen kovolle ja saisin oman boxini toimimaan.. Löytyskä joltain? Myös kaikki muut ideat on tervetulleita.

    ps:laitoin muron puolellekkin tämän viestin. Johtuu ainoastaan siitä että todella tarviisin sen levyn. Osa muroista ei lue ad:ta eikä toisinpäin.
     
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,090
    Kiitokset:
    155
    Pisteet:
    93
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Käsittääkseni päivityspaketteja joihin alle tarvis sen perussoftan

    Edit: Jouduin vaihtamaan kovon siihen niin siks on mykkänä.. se operaatio ois maksanu kovoineen 400€ liikkeessä
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Kyllä nuo ajurit toimivat, ei tarvitse alle mitään.
    Onhan sinulla käyttöjärjestelmä siinä?
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kyllä se käyntiin lähtee, toimii boxina ja soittimena mutta mitkään muut toiminnot ei pelaa. (Netti, smart hub, appsit, jne)
     
  7. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,090
    Kiitokset:
    155
    Pisteet:
    93
    Ei se mitään erikoista alle tarvii, joku softa siellä on oltava sisällä jo nyt, koska osa toimii?
    Ihan normaaleja firmiksiä nuo on, joissa on se perussofta.
    Päivitys tullee nimityksenä siitä, että jotain on uutta tai paranneltu vanhaan nähden...
    Oletko edes kokeillut asentaa?

    T: Vesku

    Edittiä: Tuli tuossa mieleen, että olethan formatoinut se kovalevyn sillä Sampalla?
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Just alan testailemaan
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Usb:ltä ei tunnista mitään ohjelmistoa.. Kokeiltu alustaa tikku sekä fat että ntfs muotoon.. Netin kautta jos yrittää niin antaa virhekoodin 600 ja käskee koittaa uudestaan.. Nettiä kokeiltu sekä langalla että langattomasti.. Muuten toimii ihan normaalisti mutta interaktiivinen sisältö ei pelaa.. Kovalevy ei tunnistu millään lailla että voisin alustaa sen sampalla itsellään.. Keinot aika vähissä joten ideoita otetaan vastaan.

    Edit:jollain tietoa mite tuohon tehdään hard reset? Pelkkiin tehdasasetuksiin palautus ei toimi ainakaan.

    Edit:hard reset onnistu mutta ei silti toimaa kaikki.. Edelleen samassa jamassa soitin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2013
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Sen verran tehny nyt taustatutkimusta eli lukenut varmaan satoja tai ainakin kymmeniä sivuja aiheesta että syy miksi tuo päivitys kusee kintuille eikä interaktiiviset sisällöt toimi johtuu todennäköisesti siitä että tuo samppa ei alusta sitä kovalevyä. Syytä en tiedä miksi se sitä ei tee mutta näinollen sieltä kovolta puuttuu tarvittavat kansiorakenteet sekä tietty kansiot..

    Edit: Sen verran updatea tähän vielä että sain nyt nauhoitukset toimimaan niin että laitoin kovon usb-koteloon ja samppa alusti sen.. millään ilveellä en saanut sitä alustamaan kovoa silloinkun se oli laitteen emossa kiinni.. Kun sain sen alustettua siirsin kovon sampan sisälle ja kun se kerran tunnisti sen niin alustin sen uudestaan siinä toivossa että laite tajuaisi alustaa sen sisäiseksi kovoksi, no näin ei kuitenkaan käynyt eli samppa on edelleen siinä luulossa että kovo on ulkoinen usb-laite vaikka se on kytketty suoraan emoon eikä usbissa ole mitään kiinni. Sain muuten sinnikkäällä yrittämisellä uusimman firmiksenkin sisään mutta kaikesta huolimatta koneen interaktviiset appsit ja muut härpäkkeet eivät toimi.. Huomenna aamusta puhelua sampan tukeen ja kattoa jos löytys joku ratkasu.. noh nyt se sentään toimii taas tallentavana digiboxina eli hyvillä mielin nukkumaan..
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2013
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Löytyisiköhän service menusta, eli huoltovalikosta joku valinta jolla sen kovon voisi alustaa:
    https://www.dropbox.com/s/x56qtzz7pmcowad/SamsungRemote.zip

    Eli syötä Sampan IP kenttään ja kokeile lähettää joku, esim. kanavanvaihtokomento samppaan, telkkarin ruutuun pitäisi tulla viestiä, että sallitaanko yhteys? Vahvistat sen ja sitten paina "Setup Menu" -nappia. Huoltovalikosta pois pääset painamalla toisen kerran sitä nappia (tai kaksi kertaa jos ruutuun jää joku tekstirivi vilkkumaan). Mikäli tuo ei toimi, niin pitäisi IR-komentona lähettää.

    Löysin tuon softan jostain SamyGO -foorumin syövereistä. Sieltö löytynee myös ohjeet/softat sen IR-komennon lähettämiseen (vaatii tod.näk. IR-USB palikan tai läppärin jossa IR-portti).
     
  12. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Otettu yhteyttä sampan aspaan jonka kanssa tutkittu ja väännetty asiaa. Ohjasivat lopulta soittamaan huoltopuolelle josta henkilö kertoi että se kovalvyn perusalustus tehdään liikkeen laitteilla jolloin sinne asennetaan samalla tietyt ohjelmat. Softaa ei voi yksityishenkilö saada mistään, vain valtuutettu huoltoliike voi hankkia sen. Nyt sitten soittelemaan kaikki huollot läpi missä on halvinta. Huollosta sanovat että hintahaitari voi olla aika kirjava.. Veikkas että 50-400€ väliin osuu.. Aika oikeessa plikin kun jo pari paikkaa soitin niin ekassa pyysivät 350€ ja toisessa 40€.... Että tällästä
     
  13. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Kannattaa noilla hinnoilla ainakin vilkaista tuo huoltovalikko läpi. Täysin uusi Samsung BD-E8500 maksaa toimitettuna noin 325e.

    EDIT: Voit myös kysäistä asiaa tuolta SamyGO foorumilta joka on noihin Sampan soittimiin ja töllöihin erikoistunut sivusto/foorumi. Sieltä luulisi löytyvän ohjeet tai ainakin apua sen kiintolevyn toimintaan saamiseen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2013
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    . Soitin tuonne savon elektroniikkahuoltoon jossa taas selvis vähän enemmän eli siellä kovolla on käyttöjärjestelmä joka sinne asennetaan tehtaalla. Kaikki uudet levyt mitä niihin vaihetaan, niin niissä on esiasennettu käyttis. Eli se ei alustaminen ei auta asiaa.. Uus kovo olis vähän alle satasen jossa on kaikki valmiina, nyt oottelen tarjousta että paljon maksaa jos asentavat sen softan vaan.

    Typoja

    Ediittiä pikkasen: 25€ lupasivat savon elektroniikkahuollossa laittaa sen kovon.. on muuten aika villiä tuo hinnottelu. Miten hemmetissä voi olla noin iso jako hinnassa tollasen onnettoman asian tiimoilta??? Kertokeepa viisaammat
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2013
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Päivittelen vielä sen takia jos jollakin ois tulevaisuudessa sama ongelma.

    Eli samppa tuli kuntoon, elää ja voi hyvin. Ohjelmiston asennus vei noin 5-10min. Kohtelias korjaaja päivitti vielä laitteen ohjelmistot uusimpaan. Olisko koko operaatio vieny 30min. Ja hintaahan sille kertyi 25€.

    Ja kyseessä olis siis sen samsungin käyttöjärjestelmän asennus jota ei voida tehdä muualla kuin samsungin valtuuttamissa huoltoliikkeissä.
     
  16. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Jotenkin rohkenen epäillä tuota väitettä. Lähes kuka tahansa pystyy tuon tekemään itse jos vaan saa tiedostot jostain käsiinsä, olettaen ettei tiedostoja ole naitettu jollain tapaa soittimen kanssa kuten esim. joidenkin pelikonsoleiden tapauksissa.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Siinäpä se että mistä ne saa käsiin... tai sitten on vaan olemassa jokin softa joka vaatii yhteyden vaikkapa sampan serverille että onnistuu..

    Toimenpiteenähän se on helpompi kuin winukan asennus tai ainakin nopeempi. jos vaan sen softan sais jostain käsiin.

    Esim. firmat jotka ei ole sampan valtuuttamia eivät saa sitä softaa. Tämä selvis kun soitin paikalliseen liikkeeseen josta olin kyseisen laitteen hommannut ja huolto selvitti asiaa niin eipä onnannu siellä tuo korjaus.
     

Jaa tämä sivu